Andre Silva (@Reuters)
Andre Silva (@Reuters)

Siti pokucao na Mendešova vrata: Ni Haland, ni Kejn - nešto mnogo, mnogo jeftinije

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.06.21. | 19:55

Prvi strelac Ajntrahta Andre Silva navodno je na meti Pepa Gvardiole...

Pominjao se Erling Haland, pominjao se Hari Kejn, ostrvski mediji pisali su da Pep Gvardiola nema kud i da će morati duboko da zavuče ruku u džep vlasnika Mančester Sitija kako bi doveo adekvatnu zamenu za Serhija Aguera, međutim poslednje informacije govore kako bi Građani ipak mogli da se opredele za značajno jeftiniju opciju.

Bild upravo javlja, a Bild retko greši kada su ovakve stvari u pitanju: predstavnici Mančester Sitija pokucali su na vrata agencije koja vodi računa o karijeri Andrea Silve i raspitivali se o mogućnosti da portugalski napadač od ovog leta promeni klupske boje.

Izabrane vesti

Radi se o izuzetno moćnoj agenciji Gestifute iza koje stoji superagent Žorž Mendeš. Bild dalje piše kako ovo nisu prvi kontakti na relaciji Mančester Siti - Ajntraht Frankfurt posredstvom Mendeša, ali podvlači da su prethodni razgovori vođeni dok je sportski direktor nemačkog kluba bio Fredi Bobić. Sada je na njegovo mesto došao Markus Kroše pa priča praktično kreće od nule.

Isti izvor navodi da postoje pozitivni signali iz Frankfurta. U Ajntrahtu nemaju ništa protiv da prodaju prvog golgetera (29 golova i 10 asistencija protekle sezone), ali pod određenim uslovima. Prvi i osnovni jeste da Siti "dobaci" do tražene cifre. Pretpostavka je da bi Kroše pristao na ponudu u rangu 35-40 miliona evra. Takođe, posao bi morao da bude realizovan u razumnom roku kako bi Ajntraht imao vremena da pronađe zamenu, jer ostaje i bez Luke Jovića, koji bi trebalo da se vrati u Real Madrid.

Svakako, eventualni transfer Andrea Silve mogao bi i te kako da utiče na sudbinu srpskog reprezentativca. Dolazak Karla Ančelotija na klupu Madriđana znači verovatno i novu šansu za Luku (Karleto je poznat po tome da ne otpisuje tako lako igrače), međutim Nemci nisu bez ideja i ambicija.

Nije isključeno da bi novcem dobijenim od Silvine prodaje pokušali da otkupe Jovićev ugovor.

Podsetimo, interesovanje za Andrea Silvu prethodnih meseci pokazivao je i Atletiko Madrid.


tagovi

Andre Silvaletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara