Stadion u Nišu (©Star Sport)
Stadion u Nišu (©Star Sport)

Sivić tražio, Radnički ispunio: Tri pojačanja na Čairu

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 15:46

Po jedan vezni, krilni napadač i centarfor

Opredeljenje novog trenera niškog Radničkog Tomislava Sivića je da njegova ekipa od sledeće sezone igra napadački fudbal, zbog čega je uprava ekspresno reagovala i obezbedila mu tri pojačanja koja bi trebalo da uvećaju kvalitet ekipe.

Kako je objavljeno, ugovore sa Radničkim potpisali su Saša Marjanović, Sava Petrov i Stefan Dimić.

Izabrane vesti

Utorak, 20.45: (1,92) Rumunija (3,35) Crna Gora (4,30)

Marjanović, inače rođeni Nišlija, u Radnički se vraća sa epitetom jednog od najboljih veznih fudbalera Superlige Srbije. Iza njega je sezona u kruševačkom Napretku, a dres Radničkog je već nosio od 2014. do 2016. godine i u tom periodu je upisao 73 nastupa uz 17 golova. Osim za Radnički i Napredak, Marjanović je u dosadašnjoj karijeri igrao i za Čukarički, Jagodinu, Šerif iz Tiraspolja, Partizan, kazahstanski Aktobe i kiparsku Nea Salaminu. Sa Partizanom je 2017. godine osvojio prvenstvo i Kup Srbije.

Petrov je pojačanje u napadu, poziciji na kojoj je Sivić insistirao da se dovede novo ime. Petrov je dete Partizana, a prošao je kroz sve mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje. U Srbiji je pored Partizana još nastupao za Teleoptik i Spartak iz Subotice, a čak tri godine proveo je kao internacionalac u Belgiji. Iako mlad ima bogato internacionalno iskustvo. Nastupao je za Vesterlo, za koji je upisao 44 meča, kao i za Lirs. Prošlu sezonu proveo je u slovenačkom superligašu Olimpiji iz Ljubljane.

Dimić je krilo i on je još jedan izdanak Partizanove škole fudbala. Prošle sezone je igrao Novi Pazar i već je sarađivao sa trenerom Tomislavom Sivićem. U tom periodu saradnje bio je i najbolji strelac ekipe u prolećnom delu prvenstva. Tokom karijere je još nastupao za Rad, Palić, Čukarički, Sinđelić Beograd, Mladost iz Lučana i Balzan sa Malte.


tagovi

Saša MarjanovićSava PetrovStefan DimićLetnji prelazni rok 2022Radnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara