Luiz Felipe Skolari (©Reuters)
Luiz Felipe Skolari (©Reuters)

Skolari u velikom stilu završio karijeru, uveo Atletiko Paranaense u Kopa Libertadores (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.11.22. | 02:26

Završena je elitna liga Brazila, tim iz Kuritibe u poslednjem kolu pobedio Botafogo na svom terenu sa 3:0 i obezbedio grupnu fazu najjačeg takmičenja na tlu Južne Amerike. Kujaba opstala, a gol protiv Koritibe je postigao nekadašnji Zvezdin promašaj, Džonatan Kafu

Spuštena je zavesa na sezonu u Brazilu. Palmeiras je tri kola pre kraja obezbedio titulu, 11. u istoriju. Verdao je poražen u poslednjem kolu u Porto Alegreu od Internasionala – 0:3, pa je domaćin overio drugo mesto.

Osim ova dva tima, Brazil će naredne godine u Kopa Libertadores da prestavljaju i branilac titule Flamengo, zatim Korintijans, Fluminense i Atletiko Paranaenese koji je u poslednjem kolu izborio šesto mesto.

Izabrane vesti

Tim iz Kuritibe je dobio Botafogo na svom terenu sa 3:0, a posle ove utakmice, trener Luiz Felipe Skolari je rekao da je završio trenersku karijeru. Nekadašnji selektor Portugalije i Brazila je vodio svoj tim do finala Kopa Libertadores krajem prošlog meseca, ali je Flamengo bio bolji, slavio je golom Gabrijela Barbose Gabigola sa 1:0 u ekvadorskom Gvajakilu.

On ostaje u klubu, ali kao tehnički direktor.

Razgovarao sam sa predsednikom i novi trener našeg tima biti Paulo Tura, a ja ću biti tehnički direktor”, rekao je popularni Felipao.

Jedan od najvećih trenera u istoriji brazilskog fudbala sakupio je 27 trofeja u četiri decenije kao trener. Dvostruki je šampion Brazila i Libertadoresa, četvorostruki osvajač Kupa Brazila i šampion sveta sa reprezentacijom Brazila…

Luiz Felipe Skolari oprašta se od trenerskog poziva u 74. godini.

24. novembar, 20.00: (1,48) Brazil (4,20) Srbija (7,25)

Počeo je trenersku karijeru davne 1982. godine na klupi CSA, a onda je vodio veliki broj klubova u zemlji fudbala: Žuventud, Brazil de Pelotes, Gremio u dva navrata, Gojas, Koritibu, Krisijumu, Pameiras u tri navrata, Kruzeiro u dva, a imao je i brojna internacionalna iskustva na klupama Al Šababa, Al Kadasije, Kuvajta, Al Ahlija, Džubilo Ivate, Bunjodkora i kineskog Guangdžou Evergrandea. Najveći klub koji je vodio van Brazila bio mi je Čelsi u sezoni 2008/2009, ali nije se proslavio za kormilom londonskih Plavaca.

Ljubiteljima fudbala u Srbiji je ostao najviše u sećanju kao selektor Portugalije, kada se sukobio sa Ivicom Dragutinovićem i udario našeg reprezentativca.

Plasman u kvalifikacije za Kopa Libertadores izborili su Atletiko Mineiro i Fortaleza, dok će Brazil u Kopa Sudamerikani da predstavljaju Sao Paulo, Amerika Mineiro, Botafogo, Santos, Gojas i Bragantino. Kujaba se spasila ispadanja u poslednjem kolu pobedom nad Koritibom sa 2:1, a drugi gol za domaćina delo je Džonatana Kafua, nekadašnjeg velikog promašaja Crvene zvezde.

Iz lige su ispli Seara, Atletiko Gojaniense, Avai i Žuventud, dok se tri velikana vraćaju u Brazileirao, a to su Kruzeiro, Gremio i Vasko da Gama, a povratnik u najbolje društvo je i Baija.

Kup Brazila je osvojio Flamengo. Najbolji strelac lige je Argentinac Herman Kano iz Fluminensea sa čak 26 golova, sedam više od Pedra Raula iz Gojasa i osam od zemljaka Džonatana Kaljerija iz Sao Paula.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

BRAZIL 1 – 38. (POSLEDNJE) KOLO

Subota

Flamengo – Avai 1:2 (1:1)

/Nascimento 43ag – Marsinjo 45+5, Lipe 80/

Nedelja

Amerika Mineiro – Atletiko Gojaniense 1:1 (1:1)

/Enrike Almeida 45+8 – Dudu 18/

Atletiko Paraneanse – Botafogo 3:0 (0:0)

/Adrjelson 52ag, Vitor Roke 62, Erik 90+5/

Bragantino – Fluminense 0:1 (0:1)

/Herman Kano 31/

Seara – Žuventud 4:1 (2:0)

/Kleber 24, Vitor Mendes 45+2ag, Sobral 71, Erik 90pen – Parede 53/

Korintijans – Atletiko Mineiro 0:1 (0:1)

/Eduardo Vargas 45/

Kujaba – Koritiba 2:1 (2:0)

/Alan Empereur 38, Džonatan Kafu 44 – Leo Gamaljo 78/

Gojas – Sao Paulo 0:4 (0:1)

/Galopo 20, Lusijano 71, Giljerme 77, Huan 90+1/

Internasional – Palmeiras 3:0 (2:0)

/Maurisio 11, Alesandre Alemao 40, Brajan Romero 86/

Santos – Fortaleza 0:2 (0:0)

/Galjardo 67, Moises 85/



tagovi

BrazilBrazil 1BrazileiraoLuiz Felipe SkolariAtletiko ParanenseJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara