Lindon Dajks (©Reuters)
Lindon Dajks (©Reuters)

Škotima se smeši elita, Ukrajinci bi da se izvuku

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.09.22. | 14:05

Liga nacija, B divizija: Dvoboj u Krakovu odlučiće ko će iz Grupe 1 u najjače društvo, a Tartan armiji odgovara i bod jer je dva koraka ispred plavo-žutih

Završnica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo slomila je srca Ukrajini i Škotskoj. Prvi su "stradali" Škoti, koje je u polufinalu baraža za odlazak u Katar pobedila upravo Ukrajina, i to u Glazgovu.

Iako su zbog rata u domovini trenirali u Sloveniji i odigrali svega dve-tri prijateljske utakmice uoči duela na Hempden Parku, izabranici Oleksandra Petrakova potpuno su nadigrali Škote i slavili sa 3:1.

Izabrane vesti

Međutim, nekoliko dana kasnije došao je njihov red za suze – autogol kapitena i najboljeg igrača Andrija Jarmolenka na Mundijal je poslao Vels.

20.45: (2,25) Ukrajina (3,30) Škotska (3,25)

U želji da se što pre vrate na pravi put akteri ovog duela sa mnogo žara pristupili su Ligi nacija, a sticajem okolnosti ponovo će u međusobnom okršaju odlučiti kome će pripasti nagrada, ovog puta u vidu prelaska u elitnu diviziju A. Škoti su bliži cilju, budući da im je dovoljan i remi, dok nominalnim domaćinima odgovara jedino pobeda. Nominalnim, jer se duel igra u Krakovu, pa iako će plavo-žuti imati veću podršku sa tribina, teško da će izabranici Stiva Klarka da se prepadnu pošto su navikli na užarenu atmosferu.

Obojica selektora imala su dosta kadrovskih problema, u čemu je lošije prošao Petrakov. To se najbolje videlo prošle srede, kada je Škotska u završnih, furioznih četvrt sata, triput zatresla mrežu rivala i preotela mu prvo mesto u Grupi 1 divizije B. Odgovara joj i nerešen rezultat, pa sigurno neće da srlja, već će da se zatvori i čeka priliku iz kontri i prekida, čije je branjenje najslabija tačka Ukrajinaca. Oni, opet, nemaju šta da čekaju.

Dakle, u ovoj grupi jedno fundamentalno pitanje još čeka na rešavanje. Ispadanje je već izvesno jer Jermenija teško da može do čuda u Republici Irskoj, ali još nije jasno ko će napredovati. Tek u poslednjem kolu biće odlučeno da li će se radovati Ukrajina, ili će Škotska ostati na prvom mestu i po završetku meča.

Oba sastava imaju mnogo toga na kocki. Imaju devedeset minuta da dobro iskoriste situaciju.

"Već smo nekoliko puta pokazali da možemo da se izvučemo i da kao tim možemo da prebrodimo teške trenutke. To moramo i sada da pokažemo, jer je Škotska veoma dobar protivnik koji nas je pobedio prošli put. Moramo da učimo iz naših grešaka", rekao je Petrakov.

Vezista Sidorčuk dobio je još jedan žuti karton u duelu sa Jermenijom, pa ne može sada da igra. Škoti takođe imaju iste probleme, jer neće biti veziste Skota Mektominija.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

LIGA NACIJA (B DIVIZIJA) - 6. (POSLEDNJE) KOLO

Utorak

Grupa 1

20.45: (1,37) R. Irska (4,50) Jermenija (10,0)

20.45: (2,25) Ukrajina (3,30) Škotska (3,25)

Grupa 2

20.45: (2,20) Albanija (3,10) Island (3,60)

Grupa 4

20.45: (2,65) Norveška (3,50) Srbija (2,80)

20.45: (1,80) Švedska (3,50) Slovenija (4,70)

*** kvote su podložne promenama

Ponedeljak

Grupa 3

Crna Gora - Finska 0:2 (0:0)

/Antman 47, Kalman 53/

Rumunija - BiH 4:1 (1:0)

/Man 38, Puškaš 73, 86, Raciju 79 - Džeko 77/



tagovi

Liga nacijareprezentacija UkrajineFudbalska reprezentacija Škotskereprezentacija škotske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara