Foto: Starsport
Foto: Starsport

Škrbić spasao Nišlije: Radnički se sa desetoricom provukao pred raspoloženim Cvetkovićem i Metalcem

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.09.21. | 18:35

Gosti poveli preko Cvetkovića, ali napadač domaćina atraktivnim golom potpisao remi (1:1)

Zaostali susret 10. kola Superlige između Radničkog i Metalca bio je iz perspektive oba tima prilika da se uspostavi kontinuitet i potvrdi dobra forma, međutim rivali su morali da se zadovolje remijem (1:1) i po bodom od kojih slađi ostaje na Čairu.

Utakmici kraj Nišave prethodila je uvertira režirana van terena u vidu zahteva domaćina za odlaganjem i ironičnog odgovora gostiju koji su ipak prihvatili odluku i na megdan izašli u novom terminu.

Izabrane vesti

Osokoljeni pobedama na domaćem terenu protiv Kolubare (3:1) i Radničkog iz Kragujevca (4:1) igrači Metalca izašli su na teren u Nišu motivisani da nastave niz pobeda, a posebno inspirisan među Gornjomilanovčanima bio je Stefan Cvetković.

Đak Zvezdine škole zadavao je dosta muka defanzivcima Radničkog, a vrlo dobro izdanje ukrasio je pogotkom u 40. minutu. Hitri krilni napadač dobio je loptu na desnom boku i posle prodora, iz praktično mrtvog ugla preciznim udarcem matirao Damira Kahrimana.

Lopta u mreži motivisala je izabranike Radoslava Bataka da nešto konkretnije zapreti odbrani rivala početkom drugog poluvremena, a inicijativa je rezultirala pogotkom za izjednačenje u 52. minutu. Arsić je izveo slobodan udarac sa desnog boka, a Šarić je izbio loptu, doduše samo do Škrbića koji je volej udarcem atraktivno matirao Maslarevića. Napadač Radničkog koji je ovog leta stigao iz Zrinjskog upisao je tako šesti gol od početka sezone, a treći u prethodna četiri kola potvrdivši da je u odličnoj formi.

Gosti su odmah nakon pogotka Nišlija pokušali da odgovore istom merom, međutim niz pretnji od kojih su najbolje predstavljali udarci Šarića u 60. i Cvetkovića u 63. minutu nisu doneli promenu rezultata, a posao domaćinu na putu makar do boda otežao je Vanja Ilić u 76. minutu drugim žutim kartonom.

Igrač više bio je povod za još intenzivniju ofanzivu izabranika Žarka Lazetića koji je pruživši šansu Stupareviću i Furtuli pokušao da osveži napad, međutim osim prodora Cvetkovića po levom boku i oštre lopte koju nije imao ko da prosledi u mrežu defanzivci Nišlija nisu imali ozbiljnijih zadataka.

SUPERLIGA SRBIJE – ZAOSTALI MEČ 10. KOLA

Četvrtak

Radnički Niš - Metalac 1:1 (0:1)

/Škrbić 52 - Cvetković 40/



tagovi

Miljan ŠkrbićStefan Cvetković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara