Erik ten Hag i Džejdon Sančo (©Reuters)
Erik ten Hag i Džejdon Sančo (©Reuters)

Skrivanju došao kraj: Sančo se vratio na Ostrvo, ne i na Junajtedove treninge - i dalje radi po posebnom režimu

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.01.23. | 00:28

Na Old Trafordu se niko ne usuđuje da prognozira kada će ponovo zaigrati...

Krenuo je Erik ten Hag da sakuplja “odbegle” sinove i jednog po jednog vraća u život. Markusu Rašfordu vratio je satri sjaj, onaj zaslupljujuć iz prvih meseci seniorskog staža i kasnije kod Žozea Murinja. Stomak Rafaela Varana svario je gubitak Zlatnog globusa, a stavljena je tačka i na provođenje Lisandra Martineza u Argentini.

Došao je i kraj skrivanju Džejdona Sanča. Poslao ga je Holanđanin daleko od očiju javnosti, odredio mu je da individualno radi u jednom malom mestu u Holandiji. Da trenira na stadionu kapaciteta 3.000 u amaterskom klubu Rosmalen. Želeo je da Englez sabere misli i fizički se dotera, dao mu je dovoljno vremena i prostora, i pozvao ga nazad na Ostrvo.  

Izabrane vesti

Ugledao je Džejdon Sančo kompleks Karington, vratio na Ostrvu. Ne i u prvi tim. Ne trenira sa saigračima, i dalje radi po posebnom režimu i ne konkuriše za sastav Mančester junajteda. Ali, tu je, bliže no što je do juče bio, napravljen je prvi korak ka povratku u ekipu.  

Više od deset nedelja i povrede nije se našao u postavi, još od duela sa Čelsijem. Ispao je iz stroja i psihički potonuo što nije otišao na Mundijal. Mada, male su šanse da bi se u Kataru našao i da je zdrav, jer je od promašenog penala u finalu Evropskog prvenstva samo jednom dobio poziv Gereta Sautgejta.  

Situacija sa krilnim napadačem za koga je Junajted izdvojio 85.000.000 evra je kompleksna, a sve na Ostrvu, uključiujući i Rija Ferdinanda, pomalo nervira tajnovitost ljudi sa Old Traforda. 

“Džejdon Sančo je dečko iz južnog Londona, stalo mi je do njega i želim da bude dobro. Zanimljiv je, ne znam zašto nije uspeo u Mančester junajtedu. Trenira negde individualno, ne znam šta je po sredi. Da li nije fizički ili psihički sposoban... Bilo bi lepo da se ta priča raščisti, da budemo upoznati sa situacijom”, rekao je Rio Ferdinand.  

Malo je verovatno da će odgovore dobiti, ali oko jedne stvari je u pravu. Junajted nije dobio ni delić onoga što je Džejdon Sančo isporučivao igrajući za Borusiju Dortmund i zbog čega je uostalom i papreno plaćem.  

“Junajtedu je zaista potreban, baš sada. Potreban im je još jedan igrač, jer nemaju dubinu na klupi. Sančo mora da se vrati i bude onaj koga smo gledali u Dortmundu. Taj je dizao ljude sa svojim mesta”, poručio je nekadašnji štoper Crvenih đavola i nastavio:  

“Gledao sam jedan stari video Sanča pre neki dan i on je kidao protiv Barselone na Nou Kampu. To je Sančo kog sam očekivao da ću videti u Junajtedu. Želeo sam da dođe na Teatar snova i kaže: ‘Ovo je moj dom!’ To do sada nismo videli i nervira me jer ne znam zašto. Moram da znam razlog”.



tagovi

Džejdon SančoRio FerdinandMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara