Samjuel Umtiti (©Reuters)
Samjuel Umtiti (©Reuters)

Skupilo se društvo staro i setilo Umtitija: Štoper Barselone želja bivšeg trenera i direktora iz Liona

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.06.22. | 23:14

Bivši reprezentativac Francuske potencijalna zamena za Najefa Agerda, kog je Ren prodao Vest Hemu za 35.000.000 evra

Kao igrač Barselone Samjuel Umtiti je sa Francuskom postao svetski prvak pre četiri godine u Rusiji, ali od te 2018. njegova karijera stagnira.

Prošle sezone sakupio je svega 90 minuta na terenu, sredinom decembra protiv Osasune u remiju 2:2. Pre toga u tri takmičarska ciklusa jedva stizao do dvocifrenog broja nastupa. Iako je zimus produžio ugovor do 2026, za manju platu kako bi klub mogao da registruje nove igrače, Ćavi mu je neuvođenjem u igru, čak i mestom na tribinama, jasno poslao poruku da na njega ne računa.

Izabrane vesti

Prednost su dobijali Đrear Pike, Erik Garsija, Ronald Arauho, Klemen Lengle i Oskar Mingeza, a status francuskog štopera nije se promenio po završetku sezone. Barselona je Umtitiju dala slobodu da traži novi klub jer želi da rastereti budžet za plate.

Po saznanjima Lekipa već se javio Ren, koji bi doveo 28-godišnjeg defanzivca kao zamenu za Marokanca Najefa Agerda (prodali ga Vest Hemu za 35.000.000), međutim, klub iz Bretanje pokušava da dogovori sa Barselonom jednogodišnju pozajmicu tokom koje bi plaćao samo polovinu Umtitijeve plate od 4.000.000 evra po sezoni. A i bivši reprezentativac Trikolora je zatražio malo vremena da razmisli o povratku u domovinu.

Ipak, Renu se daju velike šanse da ga dovede, jer je na klupi njegov nekadašnji trener iz Liona, Bruno Ženesio, a tamo je i sportski direktor Folran Moris, s kojim je takođe sarađivao pre nego što je prodat Barseloni za 25.000.000 evra. Upravo su njih dvojcia i došli na ideju da angažuju dobro poznatog štopera, verujući da može biti od pomoći učesniku Lige Evrope.

Pre Rena, Samjuel Umtiti se dovodio u vezu i sa povratkom u Lion, a navodno su se raspitivali Nica, Fjorentina i trio turskih velikana - Galatasaraj, Fenerbahče, Bešiktaš.

Biće zanimljivo videti gde će i dalje aktuelni svetski šampion nastaviti karijeru posle sezone u kojoj je odigrao svega jedan meč.

Rizikovao je Umtiti svojevremeno kada nije hteo na operaciju kolena već je povredu lečio terapijama kako bi mogao da nastupi na Mundijalu u Rusiji.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Samjuel UmtitiBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara