Aleksandar Katai (©Reuters)
Aleksandar Katai (©Reuters)

Sledeći korak Aleksandra Kataija: Postoji kontakt sa Zvezdom, realnost je Azija

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.06.20. | 19:41

Varničilo i ranije na liniji igrač - klub

Novi izazovi čekaju Aleksandra Kataija, pošto je sa MLS ligom završio. Los Anđeles Galaksi je danas zvanično prekinuo saradnju sa srpskim fudbalerom, pa je slobodan da potraži novi klub.

Tačno je da je povod za prekid saradnje ispad Kataijeve supruge Tee na instagramu povodom velikih nereda koji tresu cele SAD. Međutim, varničilo je na relaciji igrači – klub i pre toga.

Izabrane vesti

Prvi spor je nastao kada je buknula pandemija korone i kada je Galaksi krenuo stopama evropskih klubova da smanjuje plate igračima. Kako saznaje MOZZART Sport, Kataiju i saigračima je plata smanjena za 7,5 odsto, što su nekako progutali, a nakon toga stigao je novi, neviđeni predlog uprave kluba: da fudbaleri potpišu aneks ugovora po kojem ukoliko dođe do drugog talasa korone, neće dobiti ni cent!

Odnosi su tu počeli da pucaju, pogotovo što je Katai maltene tek došao u Grad Anđela iz Čikaga i odigrao je tek dve utakmice u dresu Galaksija.

I pored svega toga, ipak, dve strane su se danas džentlmenski rastale. Srpski fudbaler će dobiti deo ugovora koji je Galaksi raskinuo, a deo novca je klub već uplatio Kataiju.

Šta dalje? Otkako se pojavila informacija da bi Aleksandar mogao da ode iz SAD, usijale su vesti od komentara navijača Crvene zvezde, koji bi ga radilo videli ponovo u dresu srpskog prvaka.

Povratak u Zvezdu jeste jedna od Kataijevih opcija. Kontakta između njegovog menadžera i uprave crveno-belih je bilo, ali je sve, za sada, ostalo na jednom pozivu. Sada se, pak, mogućnosti otvaraju, pošto je reprezentativac Srbije slobodan igrač.

Od ponedeljka se posvećujem novom angažmanu Aleksandra Kataija. Postoji interesovanje sa nekoliko kontinenata“, rekao je Bojan Ostojić, agent kreativnog veziste.

Prva opcija je, ipak, Bliski istok. U pitanju su lige u kojima se zarađuje mnogo veći novac nego u Srbiji, iako stoji u vazduhu zov Lige šampiona, takmičenja koje je Zvezda igrala dva puta u prethodne dve godine, ali sve to nakon što je Katai otišao sa Marakane.


tagovi

Aleksandar KataiLos Anđeles Galaksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara