Kingsli Koman i Tomas Miler (©Reuters)
Kingsli Koman i Tomas Miler (©Reuters)

Bajern izjednačio Realov rekord, Sane nadmašio sebe u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.12.21. | 03:10

Bavarci drugi put završili grupnu fazu sa stopostotnim učinkom

Tri tima prošetala su se kroz grupnu fazu Lige šampiona. Liverpul, Ajaks i minhenski Bajern završili su takmičenje po grupama bez da su ispustili ijedan bod. A, posebno impresivni bili su Bavarci, koji su u nokaut fazu umarširali kao tim sa naubojitijim napadom i uz Real Madrid bili su najbolja odbrana.

Savršen učinak - šest utakmica i šest pobeda. I šest tačaka po kojima će pamtiti ovu grupnu fazu Lige šampiona. 

Izabrane vesti

Bavarci su drugi put iz grupe izašli sa stoprocentnim učinkom. Prethodno su u sezoni 2019/2020 bili besprekorni posle odmeravanja snaga sa rivalima u grupi - i tada i sada im je gol-razlika +19 - a godinu su završili podizanjem šestog “ušatog pehara”. 

Fudbaleri Bajerna slave gol (©Reuters)Fudbaleri Bajerna slave gol (©Reuters)

Postao je Bajern tek drugi tim kome je pošlo za rukom da grupnu fazu drugi put okonča sa maksimalnih 18 bodova. Real Madrid je to učinio u sezonama 2011/2012 i 2014/2015, ali je imao slabiju gol-razliku od tima iz Minhena, i izvrsnu grupnu fazu nije potkrepio kasnijim osvajanjem evropske titule u tim sezonama. 

Zaboravio je Bajern šta znači to izgubiti u grupnoj fazi. Napakovao je nemački velikan 28 utakmica - 25 pobeda i tri remija - na kojima nije poraćen. Poslednji koji može da se pohvali kako je Bavarcima u grupi uzeo meru je Pari Sen Žermen. Trijumfovali su Sveci 2017. godine sa 3:0, a to je ujedno bio i poslednji meč na kome Bajern nije zatresao mrežu rivala u elitnom takmičenju. Od tada je postigao 93 gola. 

Bajern je sa 22 gola najefikasnija ekipa po podvlačenju crte, a jedini nemački predstavnik u nokaut fazi Lige šampiona, uz Real Madrid, ima najbolju odbranu. Kraljevski klub i Bavarci primili su po tri gola, a od šest utakmica grupne faze mreža čete Julijana Nagelsmana je četiri puta bila netaknuta. Benfika je u Minhenu postigla dva gola (5:2), dok je Dinamo u Kijevu jednom pogodio metu (1:2). 

Robert Levandovski i Klemen Lengle (©Reuters)Robert Levandovski i Klemen Lengle (©Reuters)

Lansirao je Liroj Sane projektil u 43. minutu, “probušio” je golmana Barselone i reprezentativnog kolegu Marka Andrea ter Štegena. Postalo je tada jasno da se Blaugrana oprašta od Lige šampiona i seli u Ligu Evrope, i da Nemce ništa ne može sprečiti da dostignu učinak od šest trijumfa. Bio je to peti gol Liroja Sanea, kojim je oborio svoj pređašnji rekord. U sezoni 2018/2019 je nastupajući za Mančester Siti postigao četiri gola u Ligi šampiona. Imaće priliku da dobrano nadmaši taj učinak u narednim utakmicama. 

I za kraj - Robert Levandovski. Bez njega ne može ništa tek tako da protekne. Iako se poljska gol-mašina nije upisala među strelce, opipljiv doprinos nije izostao. Asistirao je Levandovski kod prvog gola, poslao je idealan pas za Tomasa Milera, a on ga je pretočio u vođstvo. U poslednjih dest utakmica Robert Levandovski je učestvovao makar kod jednog od golova Bavaraca. Mrežu je tresao 14 puta, a namestio je još dva gola.



tagovi

Bajern MinhenReal MadridLiverpulAjaksTomas MilerRobert LevandovskiLeroj Sane

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara