Navijači Slobode iz Tuzle (©FK Sloboda Tuzla)
Navijači Slobode iz Tuzle (©FK Sloboda Tuzla)

Sloboda traži izlaz iz krize, derbi u Mostaru, poljuljani prvak gostuje Veležu

Vreme čitanja: 4min | uto. 21.09.21. | 11:11

Posušje u Tuzli, Borac na Velež u sklopu uvodnih susreta 10. runde šampionata Bosne i Hercegovine

Premijer liga Bosne i Hercegovine ulazi u ubrzani ritam, pa je sredina sedmice rezervisana za vanredno 10. kolo. Ritam "sreda-subota" danas otvaraju dve utakmice, u Tuzli i Mostaru

SLOBODA – POSUŠJE (16:00)

Izabrane vesti

Sloboda je sezonu otvorila fantastično i definitivno bila hit prvenstva, jer se u jednom trenutku nalazila na vodećoj poziciji što je svakako bilo iznenađenje. Igrao je tim Mladena Žižovića jako dobro, disciplinovano i organizovano, ali je u poslednjih nekoliko utakmica, čini se, pogoršao formu. Istina, i dalje je na visokom trećem mestu sa 15 osvojenih bodova, ali u poslednja četiri kola ne zna za pobedu. Posle onog sjajnog trijumfa u Mostaru nad Veležom (0:2), usledio je domaći poraz od Sarajeva. Nakon toga, dva vezana remija. U gostima sa Željom (1:1), te kući sa Borcem (1:1), a na koncu svega poraz od gradskog rivala Tuzle Siti sa (1:0). Mada, mnogi smatraju da taj poraz i nije zaslužen, budući da je Sloboda većim delom utakmice bila bolji protivnik, te da je presudilo samo iskustvo koje poseduje tim Husrefa Musemića. Na Tušanj danas stiže Posušje, novajlija u ligi, koji se nalazi u lošoj formi, što će biti idealan test za crveno-crne da pokažu da li su slučajno u gornjem delu tabele.

16.00: (1,50) Sloboda Tuzla (3,70) Posušje (7,00)

Ako je Sloboda u lošoj seriji rezultata, Posušje je sigurno u mnogo goroj. Tim koji se nalazi na pretposlednjem mestu tabele, sa svega jednom pobedom do sada, u poslednjih pet mečeva nije osetio tu slast. Nije pomogla ni smena trenera, jer je pred prošlo kolo smenjen Denis Ćorić, a njega je zamenio Stipe Balajić. Osvojen je samo "mršavi" bod protiv direktnog konkurenta za opstanak, Radnika iz Bijeljine, i to u poslednjim trenucima meča. Evidentno je da će tim iz Hercegovine voditi bitku za opstanak u svojoj povratničkoj sezoni u društvu najboljih, ali ukoliko nastave sa ovakvim partijama, mogli bi ubrzo da budu otpisani iz te trke, tako da već od Tušnja moraju da krenu sa osvajanjem bodova.

VELEŽ – BORAC (20:10)

Jedan od derbija ovog kola igra se u Mostaru, gde će koplja ukrstiti stari rivali, Velež i Borac. Istina, po stanju na tabeli u ovom trenutku, to i ne deluje baš toliki derbi, ali se ne može osporiti činjenica da je reč o jednim od najkvalitetnijih ekipa u BiH. Rođeni su trenutno na petom mestu sa 12 bodova, a nešto lošiji bilans sigurno mogu naći zbog igranja Evrope, koja je svakako ostavila maha na limitirani igrački kadar Veleža. Ubrzani ritam utakmica bio je plod nešto manjeg broja bodova od planiranog, pa sad šef stručnog štaba Feđa Dudić mora da nađe način da krene uzlaznom putanjom, ukoliko želi da ponovi prošlu sezonu.

Rođeni ovaj susret dočekuju posle remija sa Željezničarom na Grbavici, koji je uneo dodatnu dozu optimizma u svlačionicu.

"Ostvarili smo pozitivan rezultat u Sarajevu, a sigurno kada ne izgubiš u onakvoj atmosferi, moraš biti zadovoljan. Međutim, idemo dalje. Borac zadnje mečeve igra dobro, ostvarili su dve pobede i dve nerešene, a kolega Miljanović je uneo neki zaokret u ekipi i podigao ih. Oni imaju jako dobre pojedince i prema napred, i prema nazad. Zakarić, Vranješ i Moraitis mogu da naprave svakome probleme. Tu su još Ćorić, Subić, Jovanović i golman Pavlović, tako da znamo gde su jaki. Mi ćemo naravno ići na pobedu, imamo cilj", istakao je trener Veleža Feđa Dudić pred večerašnji susret, te najavio da u timu neće biti Nemanje Anđušića i Brandaa, dok se vraća Haris Ovčina.

-------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------------

Sa druge strane, Borac je tek na sedmom mestu na tabeli, ali s obzirom na to kako je otvorio sezonu i to je za sada odlično. Od onog potopa u Banjaluci od Zrinjskog (1:5), novi šef struke Nemanja Miljanović uspeo je da malo razdrma ekipu, pa je u prethodna četiri kola osvojeno osam bodova. Ono što raduje jeste da je Borac u četiri duela postigao osam golova, što je svakako velika razlika u odnosu na start sezone, kada je očigledno ofanziva bila veliki problem.

Sve navedeno dokaz je da se uspavani i poljuljani šampion polako budi, a iz tabora Banjalučana ističu da ni bod u meču sa Veležom ne bi bio loš.

"Velež odlikuje borbenost, agresivnost i individualni kvalitet. Mostarci izlaze iz krize, konsolidovali su se posle nekoliko loših rezultata zbog Evrope. Cilj im je vrh tabele, kao i nama. Do nas je da odigramo pametno i čvrsto. Velež je hrabra ekipa i moramo da im se isto tako suprotstavimo. Glavni cilj je da nastavimo sa pozitivnim rezultatima. Uvek idemo na pobedu, ali ako osvojimo i bod bićemo zadovoljni, s obzirom na veliko rivalstvo dva tima“, istakao je šef struke Borca Nemanja Miljanović, koji neće moći da računa na Aleksandra Vojnovića, Đorđa Milojevića, te Strahinju Bošnjaka, dok se u tim vraća napadač Milan Vušurović.

Poslednji duel ova dva tima, igran u Mostaru, okončan je remijem 1:1.

BIH 1 - 10. KOLO

Utorak

16.00: (1,50) Sloboda Tuzla (3,70) Posušje (7,00)

20.10: Velez - Borac

Sreda

16.00: Leotar - Rudar

18.00: Radnik - Zrinjski

18.00: Široki Brijeg - Tuzla Siti

20.30: Sarajevo - Željezničar

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1Sloboda TuzlaPosušjeVeležBorac Banja LukaBorac Banjaluka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara