Slovaci puni samopouzdanja pred put: U Beogradu testiramo novi sistem, možemo da iznenadimo Partizan

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.07.21. | 00:37

Sportski direktor najavljuje nova pojačanja, ali i skori odlazak najboljeg strelca...

Pet pripremnih utakmica, tri pobede (Ujpešt, Vašaš, Haladaš), dva poraza (Ferencvaroš i Salcburg), gotovo nepromenjen igrački kadar u odnosu na prošlu sezonu... Ambicija - da se napravi korak više u odnosu na prošlu sezonu. Dakle, da se dođe do titule. Realnost - top 3 u Slovačkoj i uloga autsajdera na evropskoj premijeri u Beogradu protiv Partizana.

Između dva meča sa crno-belima DAC Dunajska Streda odigraće i prvi meč u šampionatu, protiv Zemplina u gostima...

Izabrane vesti

"Pred nama je nova sezona. Imamo novi logo i još neke uzbudljive stvari. U četvrtak smo u Beogradu, u nedelju u Mihalovcu. Radujemo se novim izazovima", kazao je sportski direktor Jan van Dale. "Iz godine u godinu želimo da pomeramo granice i da budemo bolji nego u prethodnoj. Slovan, Trnava i Žilina biće nam najveći rivali, ali verujemo da imamo kvalitet da ih dobijemo".

Slovački tim do sada je doveo samo dva pojačanja.

"Tržište je otvoreno do septembra. I dalje su tu posledice kovida, troši se manje novca, Evropsko prvenstvo je dosta toga usporilo kada govorimo o prelaznom roku. Doveli smo Martina Vantrubu iz praške Slavije. Mlad golman, ali već ima puno iskustva. Stigao je i Andrijs Ciganiks iz Zorije. Sa svojim bivšim klubom igrao je grupnu fazu Lige Evrope prošle sezone. Takođe ima bogato iskustvo sa samo 24 godine. Blizu smo angažovanje još jednog centralnog beka i jednog veznog igrača".

Odlazak Erika Ramireza biće ozbiljan udarac za Dunajsku Stredu...

"Trebalo je da pređe u ruski Rubin iz Kazanja, ali na kraju se nešto iskomplikovalo. U ovom trenutku blizu smo da ga prodamo u jedan drugi klub".

Kako navod slovački mediji u pitanju je kijevski Dinamo koji će za prvog strelca ovog tima izdvojiti čak 2.000.000 evra.

"Navijači ne treba da brinu, mislim da ćemo imati kvalitetan tim", dodao je Van Dale.

Trener Antal Nemet zadovoljan je kako je ekipa odradila pripremni period i veruje da je spremna za gostovanje Partizanu.

"Prvo smo birali jače rivale, fokusirali se na odbranu i uigravanje. Posle smo se bavili ofanzivom. Mislim da smo spremni, radujemo se susretu s Partizanom. Znamo da je srpski tim favorit, ali optimisti smo. Trebaće nam dobar timski duh i kvalitetam odmor do polaska na put".

Kapiten Dominik Kružlijak puca od samopouzdanja.

"Atmosfera u ekipi je veoma dobra, pripreme su dobro prošle. Odigrali smo dobro i pored poraza od Salcburga (1:3) i Ferencvaroša (0:1). Hoćemo da ostanemo u vrhu domaće lige, da zabavimo navijače atraktivnim fudbalom".

A za Partizan spremno je iznenađenje...

"Radujemo se toj utakmici. Pripremili smo se, testirali novi sistem kojim želimo da predstavimo u Beogradu. Trebaće nam dobar rezultat tamo kako bismo mogli da se nadamo prolasku dalje. Jeste Partizan favorit, međutim mi idemo da ga iznenadimo", podvukao je Kružlijak.


tagovi

Liga konferencijeDunajska Streda

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara