Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Slovenija: Koper brani dva gola prednosti, (ne)moguća misija pred Krkom

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.06.21. | 14:46

Večeras se u Deželi odlučuje o poslednjem učesniku najjačeg ranga

Ko će biti deo najjačeg ranga Slovenije u sezoni 2021/22? Da li će to da bude Koper ili Krka? Pre revanša na Bonifiki, Koper je u boljoj poziciji, pošto je stekao dva gola prednosti u nedeljnom meču u Novom mestu.

Farmaceuti nisu bili bez šansi, ali vaga se nagnula na stranu Kanarinaca sredinom drugog poluvremena, kada su defanzivci trenera Nedžada Okčića dva puta postigli pogodak u razmaku od tri minuta. U 65. minutu najstrožu kaznu iskoristio je Nardin Mulahusejnović, nedugo zatim lepu akciju žuto-plavih upotpunio je Stefan Stevanović.

Izabrane vesti

20.00: (1,45) Koper (4,00) Krka (7,00)

Kapiten domaćina Ivica Guberac pozvao je publiku na stadion.

"U drugom delu prvenstva imali smo seriju negativnih rezultata, jednostavno nismo uspeli. Poslednju utakmicu u sezoni odigraćemo kod kuće, na Bonifiki, gde možemo da potvrdimo naš opstanak u ligi. U ime ekipe i svih u klubu pozivam navijače na stadion. Želimo da im se zahvalimo na podršci, znam da smo ih na kraju sezone razočarali, igrali se sa njihovim živcima, pa se izvinjavam u ime tima", rekao je Ivica Guberac, kapiten i vezni igrač Kopra.

Sa druge strane, izabranici trenera Zorana Zeljkovića imaće težak zadatak u revanšu plej-auta. Krka će tragati za receptom od dva gola zaostatka. U taboru farmaceuta posle pet godina drugoligaškog fudbala žele da se vrate u najjači rang Slovenije. Krka je bila deo fudbalske elite u dva perioda, nedugo posle osamostaljenja, u sezonama 1992/93 i 1993/94, a zatim ponovo između 2013. i 2016.

U prethodne dve sezone baraž za opstanak doneo je više radosti drugoligašima...

SLOVENIJA, BARAŽ ZA OPSTANAK - REVANŠ

Sreda

20.00: (1,45) Koper (4,00) Krka (7,00) /prvi meč 2:0/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Slovenija 1KrkaKoper

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara