(©AFP)
(©AFP)

Slovenija: Mariborovih pet finala

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.05.21. | 12:48

Celje beži iz opasne zone

Doveden je Simon Rožman u Maribor kako bi Ljubičaste ogrojelo sunce. Tim iz Ljudskog vrta ne da nije doživeo preporod, već nije ni za trunku promenio kurs. Srlja Maribor u ponor, sve je bliži gubitku titule. A, ako je prošle sezone i mogao da proguta to što se Celje okitilo naslovom prvaka, potencijalno krunisanje Olimpije dotuklo bi Maribor.

Od dolaska bivšeg stratega Rijeke na klupu Maribora, tim iz prestonice uvećao je prednost. Maribor je uzeo meru samo ekipi Brava, a u prošlom kolu propustio je savršenu priliku da posle kiksa Olimpije delimično istopi zaostatak. Na remi Olimpije sastav Simona Rožmana odgovorio je porazom u Celju. Razočaravajuć početak, a dosta se očekivalo od čoveka koji je u Sloveniji uspešno vodio Domžale i Celje pre epizode u Rijeci.

Izabrane vesti

Pet bodova zaostatka pet kola pre kraja nisu nedostižan zaostatak, ali Maribor mora da napravi zaokret i dobije sve do kraja. Prvo finale za Ljubičaste odvija se u Ljudskom vrtu, u koji stiže Tabor Sežana (16.45).

16.45: (1.47) Maribor (4.10) Tabor Sezana (6.50)

Od dolaska Simona Rožmana Ljubičasti su bez trijumfa na svom igralištu, nije slovenački strateg uspeo da zategne ekipu i stabilizuje poroznu odbranu, a po samom dolasku odrekao se Aleksandre Kretua i Amira Derviševića. Na njih dvojicu se ne računa, do kraja sezone će utakmice posmatrati sa tribina, a potom će se tražiti najbolja solucija i za klub, i za igrače. A, zbog žutih kartona neće moći da nastupe Denis Klinar i Aleks Pihler.

Sužena je rotacija, ali su svi najbolji strelci na raspolaganju Simonu Rožmanu. Jan Mlakar je sa devet postignutih golova prvi golgeter Ljubičastih, a dva manje postigli su Aljoša Matko, Rok Kronaveter i Rudi Požeg, koji je svestan kontinuiranih grešaka.

"Svima je teško u ovoj situaciji. Svesni smo gde treba da tražimo razloge lošijih performansi. Moramo da otklonimo svoje greške, držimo se zajedno i zbijemo redove. Nadam se da ćemo izaći iz ove krize. Možemo reći da neke dodatne lekcije treba naučiti iz poslednjeg meča. Ali sada samo idemo napred i učinićemo sve da ustanemo sa zemlje".

Tabor Sežana je blizu da osigura opstanak, neporažena je na poslednja tri meča i želeće da se revanšira Mariboru za težak poraz na domaćem terenu (4:0).

Ne dešava se često da se šampion iduće sezone bori za opstanak. Nije ni nalik Celje prošlogodišnjem timu, koji je osvajanjem titule napravio senzaciju. Nagli pad u komšiluku desio se i zagrebačkoj Lokomotivi. Ekipa iz Kranjčevićeve je minule godine bila viceprvak Hrvatske, a ove se poput Celja u Sloveniji bori da sačuva status u prvoligaškom društvu.

15.00: (2.55) Bravo (2.90) Celje (2.90)


Uzelo je Celje titulu ispred nosa Mariboru i Olimpiji, a sada gleda da izbegne baraž za opstanak. Smena Jiržija Jarošika prodrmala je Celje, ekipa je pod komandnom palicom Agrona Šalje uspela da se plasira u polufinale Kupa Slovenije, a zatim je Celje spotaklo Maribor. Bila je to prva ligaška pobeda Celja od kraja februara, a zanimljovost je da je i tada Celje tuklo Maribor.

Bravo je zapao u rezultatsku krizu, pa bi Celje moglo da traži svoju šansu i pobegne sa devete pozicije koja vodi u baraž. Derbi sa Mariborom je arhiviran, misli su usmerene na Bravo.

„Pobeda u štajerskom derbiju već je zaboravljena. Nije bilo puno vremena za odmor, ali u gustom ritmu utakmica ovo je nešto sasvim normalno u fudbalu. Sve misli smo usmerili na meč sa Bravom. Želimo da odigramo još jedan dobar meč“, poručio je Dušan Stojinovič.

SLOVENIJA – 32. KOLO

Utorak

15.00: (2.55) Bravo (2.90) Celje (2.90)

16.45: (1.47) Maribor (4.10) Tabor Sezana (6.50)

Sreda

15.00: Mura – Kopar

17.15: Domžale – Olimpija

Četvrtak

17.00: Aluminij – Gorica

***kvote su podložne promenama



tagovi

SlovenijaSlovenija 1Maribor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara