(©KF Škendija)
(©KF Škendija)

Smena na vrhu u Makedoniji: Akademija Pandev novi lider, Škendija ukrotila lavove, het-trik Bosančića

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.08.21. | 09:50

Bratski tandem obradovao Rabotnički…

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

I to se dogodilo! Šampion Makedonije, ekipa Škendije, probila je led i nakon sedam zvaničnih utakmica došla je do prve pobede. Prva žrtva tima iz Tetova u novoj sezoni bila je Makedonija. Neko je morao da plati ceh za sve neuspehe koje je sastav Bruna Akrapovića pretrpeo u proteklih mesec dana – 4:0.

Izabrane vesti

„Lavovi“ su postali „mačići“, Škendija je lako naplatila dug i peti put zaredom bila je bolja od rivala. Iako bez glavnog igrača u veznom redu,Armenda Alimija, koji će po svemu sudeći uskoro napustiti tim, domaćin je spakovao Makedoniji četiri komada u mreži. Besart Ibraimi je konačno postigao prvi gol u PMFL-u i skinuo ogroman pritisak. Dvostruki strelac bio je Ljupčo Dorijev - pogodio oba puta u završnici meča - a jednom je put do mreže pronašao i mladi Dašmir Elezi.

A u Gradskom parku – romantika! Na Areni „Todor Proeski“ Rabotnički je slavio nad Tikvešom, povratnikom u elitu – 2:1. Domaći su bili predvođeni bratskim tandemom Mariom i Lukom Stankovskim. Mario, inače klasičan centarfor sa argentinskim temperamentom, pogodio je sa bele tačke u 42. minutu, dok je Luka, 18-godišnji talenat čiji je transfer u italijansku Moncu na preporuku Zvonimira Bobana propao zbog dokumentacije, pogodio u drugom delu posle opšteg meteža u kaznenom prostoru. Jedini strelac za tim Paneta Blaževskog bio je Ivan Ivanovski sa bele tačke.

Struga i Škupi odigrali su najneizvesniji i najefikasniji meč u ovom kolu. Palo je šest golova, tenzija se sve vreme osećala u vazduhu, a u naelektrisanoj atmosferi bolje se snašla Struga – 4:2. Tim Goceta Sedloskog ima šampionske ambicije, ali je podlegao pritisku u gradu kraj jezera. Na ovom meču dosuđena su čak četiri penala - dva za domaći tim, dva za goste. Het-trik potiv Škupija postigao je 26-godišnji srpski internacionalac Nemanja Bosančić, koji je u Strugu stigao prošle godine iz Kolubare. Utakmicu je obeležio crveni kartonom igrača Škupija pred kraj prvog poluvremena (šesti minut sudijske nadoknade) kao i incident na tribinama zbog protesta gostiju. Besmir Bojku je postigao jedan gol za Strugu, dok su za Škupi strelci sa bele tačke bili Fati Ismaili i Kristijan Trapanovski. Ovo je bilo drugo kolo zaredom kako Škupi dobija crveni karton. Sedloski će morati da poradi na disciplini…

Akademija Pandev novi je lider Prve makedonske fudbalske lige (PMFL). Renova je uspela da zaustavi gol -seriju Martina Mirčevskog, ali ne i domaćina u Strumici (2:1). Popularni "gipsari" Kjatipa Osmanija imali su prednost na pauzi zbog pogotka Fatmira Jusufija u 24. minutu, ali su popularni "pandevci" u drugom poluvremenu napravili preokret – mrežu Velija zatresli su Andrej Stojčevski i Kristijan Velinovski. I ovaj meč je imao „treće poluvreme“. Renova je izrazila nezadovoljstvo suđenjem i zatražila sankcije od federacije.

Borec i Bregalnica Štip podelili su bodove (1:1). Duel je obeležila katastrofalna greška golmana gostiju Davida Denkovskog, koji je nakon šuta Luke Trajkoskog ispustio loptu iz ruku i u 66. minuta dozvolio joj da se otkotrlja u mrežu. Pred sam kraj, u 94. minutu, Bregalnica je izvukla bod zahvaljujući Darku Dodevu.

Skoplje je na svom terenu u Autokomandi savladalo Pelister (1:0). Duel je ponudio jedan gol, ali moglo je ih je biti i mnogo više, ako brojimo šanse koje je imao domaćin, ali ih nije iskoristio. Čovek odluke bio je iskusni napadač Alen Jašaroski u 24. minutu. Ako sumiramo utisak i performanse, teško da će Pelister ove godine preživeti u PMFL-u. Bitoljski "zeleni" su nakon četiri kola bez gola i boda.

MAKEDONIJA 1 – 4. KOLO

Borec – Bregalnica 1:1 (0:0)

Skoplje – Pelister 1:0 (1:0)

Rabotnički – Tikveš 2:1 (1:0)

Škendija – Makedonija Đ.P. 4:0 (1:0)

Struga TL – Škupi 4:2 (3:1)

Akademija Pandev – Renova 2:1 (0:1)

PIŠE: Martin TANASKOVSKI


tagovi

MakedonijaMakedonija 1FK RabotničkiAkademija PandevŠkendija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara