Slavlje Džoela Sonore posle gola (©AFP)
Slavlje Džoela Sonore posle gola (©AFP)

Šok na Bombonjeri: Abila promašivao, Amerikanac Sonora naneo prvi poraz Boki u 2020! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.11.20. | 02:49

Posle 16 utakmica bez poraza, od toga 13 pobeda, tim iz Buenos Ajresa poklekao na svom terenu od Taljeresa – 0:1 u trećem kolu Liga kupa Argentine. Domaćin završio meč sa devetoricom na terenu. Sramotan potez Karlosa Teveza u trećoj sekundi meča

Svemu dođe kraj, pa i seriji nepobedivosti Boke Juniors u 2020. godini. Posle 16 vezanih utakmica u kojima nisu osetili gorčinu poraza, od toga čak 13 pobeda, samo pet primljenih golova, Karlos Tevez i drugovi su izgubili na svom terenu od Taljeresa – 0:1. Gosti iz Kordobe sada su preuzeli prvo mesto u Grupi 4 Liga kupa Argentine.

Gol odluke postigao je Amerikanac Džoel Sonora u 87. minutu. On je 12 minuta ranije ušao u igru umesto Tomasa Poketina i bio je čovek odluke. U jeku napada Boke sevnula je kontra, a Sonora je pomalo srećno zatresao mrežu. Golman domaćeg tima Avgustin Rosi je sve pokušao, ali nije imao ni sreće. Lopta je bila u mreži.

Izabrane vesti

Taljeres je bio bolji u prvom poluvremenu, ali do gola gostiju iz Kordobe, Boka je bila opasnija u drugih 45 minuta. Imala je bolje šanse, Kolumbijac Vilja je mogao da zatrese mrežu gostiju, a tragičar je bio rezervista Ramon Abila. On je ušao u nastavku utakmice, u 69. minutu, umesto neprimetnog Soldana. Imao je tri odlične šanse, ali u ključnim trenucima je bio neodlučan. Petljao je, komplikovao i propustio prilike da dovede svoj tim u vođstvo.

Posle jedinog gola na meču popustili su živci domaćim igračima. Prvo je Avgustin Obando dobio crveni karton u trećem minutu sudijske nadoknade, a onda je i nekoliko desetina sekundi kasnije i Karlos Ezgjerdoz pogibeljno startovao i poslat je ranije u svlačionicu.

Treba napomenuti da je u trećoj sekundi utakmice Karlos Tevez napravio žestok prekršaj nad Tomasom Poketinom. Đonom je išao na nogu vezisti tima iz Kordobe. Prekršaj je bio za zatvor, ali je Apač dobio samo žuti karton. Bio bi to verovatno svetski rekord kada je u pitanju vreme isključenje na nekoj utakmici, ali mu je sudija progledao kroz prste.

Opravdnja za domaćina je da su igrali bez pola tima. Trener Migel Anhel Ruso nije mogao da računa na čak četvoricu igrača koji su trenutno sa svojim reprezentacijama. Prvi golman Andrada je u reprezentaciji Argentine, a defanzivac Fabra i vezisti Kampusano i Kardona su pozvani u selekciju Kolumbije. Nije igrao ni jedan od najboljih igrača Eduardo Salvio koji se povredio u duelu protiv Njuelsa. Na sve to treba dodati da je klub odlučio da više ne računa na usluge veziste Pola Fernandeza koji je odbio da produži ugovor i do decembra će biti van ekipe posle čega odlazi kao slobodan igrač. Zbog toga je Ruso priključio ekipi petoricu omladinaca za ovaj susret.

I pored poraza Boka ima lepe izgleda da nastavi takmičenje jer iz svih šest grupa po dva najbolja tima idu dalje.

LIGA KUP ARGENTINE - 3. KOLO

GRUPA 4

Nedelja

Lanus - Njuels 2:4 (0:1)

Ponedelja

Boka Juniors - Taljeres 0:1 (0:0)



tagovi

Taljeres KordobaArgentinaBoka juniorsKarlos TevezLiga kup Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara