Bratislav Ristić (desno) sa trenerom Nikolom Trajkovićem
Bratislav Ristić (desno) sa trenerom Nikolom Trajkovićem

Šok u Nišu – sportski direktor podneo ostavku

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.02.24. | 13:58

Posle jedva mesec i po dana na funkciji, Bratislav Ristić se odjavio pred današnji trening

Dva dana pred start drugog dela prvenstva i utakmicu sa imenjakom u Kragujevcu – šok u niškom Radničkom. Sportski direktor Bratislav Ristić obratio se igračima pred današnji trening i saopštio im da – odlazi iz kluba! Poruku iste sadržine poslao je čelnicima uprave i napustio stadion. Posle jedva mesec i po dana na toj funkciji!

Ovu informaciju Ristić je potvrdio za Mozzart Sport, baš kao i naša saznanja o razlozima za ovako radikalan i neočekivan potez, uz napomenu da je odluka neopoziva i molbu da, vruće glave, trenutno ne daje izjave za medije.

Izabrane vesti

A saznanje je da je kap koja je prelila čašu odluka kluba da ne registruje za nastavak sezone jednog od zimskih novajlija – Borisa Krstića. Mladi napadač se, ruku na srce, nije dokazao u pripremnom periodu, kao ni u prethodnom klubu Spartaku, gde jesenas nije odigrao ni minut takmičarskog fudbala, ali je Ristić smatrao da to nije korektan potez prema momku poniklom u Radničkom koji se vratio u rodni grad i kome je možda trebalo dati još vremena da se nametne.

Ristić je, sve ovo vreme, imao vrlo korektnu saradnju sa prvim čovekom Radničkog Ivicom Tončevom, ali ne i sa nekim drugim strukturama u klubu, što je kod njega dovelo do gradacije nezadovoljstva, zaključno sa jutrošnjom kulminacijom.

Prethodno je bio prva figura vrlo dinamičnog prelaznog roka, u kojem su u Niš došli brojni igrači – Kolins Faj, Nikola Vasiljević, Andrija Luković, Stefan Vukić, Edmund Ado, Marko Petković, Semir Smajlagić, te Jusuf Bamidele, koji je danas potpisao ugovor i od koga se očekuje da bude otkrovenje na superligaškoj sceni. 

Svakako neočekivan, a ozbiljan potres samo 48 sati uoči utakmice sa Radničkim 1923 na Čika Dači, koja u bitnoj meri može da odredi put kojim će Nišlije krenuti u borbu za opstanak u Mozzart Bet Superligi.




tagovi

Bratislav RistićRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara