(©Reuters)
(©Reuters)

Solbaken pred meč sa Orlovima: Srbija ima napadački arsenal kao malo koja reprezentacija

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.09.22. | 14:22

„Moraćemo da budemo defanzivno perfektni“, kaže selektor Norveške

Četiri komada Srbije u mrežu Švedske (4:1), selekcije kojoj se tako teški porazi baš retko dešavaju. A, sa druge strane iznenađujući poraz Norveške u Sloveniji (2:1), iako su Skandinavci poveli golom Halanda.

Atmosfera u norveškom timu pred sudar sa Srbijom nije najsjajnija, jer je poraz uzdrmao redove tima Stolea Solbakena. U utorak veče će u Oslu pasti odluka ko će biti pobednik grupe i izboriti promociju u A klasu Lige nacija, a Orlovima „igra“ samo pobeda.

Izabrane vesti

Iako „dvoznak“ ide u prilog njegovom timu, Solbaken ne krije da sa velikom dozom opreza čeka meč sa Srbijom.

Gledao sam snimak utakmice, Srbija je bila veoma dobra protiv Švedske. Imaju napadački arsenal kakav malo koja reprezentacija ima. Oni su top klasa evropskog fudbala i biće nam jako teško“, poručio je Solbaken.

Ipak, uzda se da njegov tim može da ponovi rezultat iz prvog kola u kojem su Norvežani golom Halanda slavili na Marakani (1:0).

Poslednji put kad smo se sreli uspeli smo da ih zaustavimo. Naravno, tada Vlahović nije bio u sastavu, ali jesu Mitrović i Tadić. Moraćemo da budemo taktički savršeni da bismo ih ostvarili cilj“.

A, najviše polemike u norveškoj javnosti posle poraza od Slovenije se vodi oko golmana. Njiland je očajno reagovao kod drugog pogotka i direktno kumovao porazu svog tima. Zato fudbalska javnost traži od selektora da promeni čuvara mreže za Srbiju, pogotovo što je Njiland bez kluba.

Erjan je dugo unazad branio jako dobro. Nisam nikada bio zabrinut oko njega, ali mogu da se složim da je kod drugog gola Slovenije mogao bolje da reaguje. Ko će braniti protiv Srbije za sada nisam razmišljao, imam vremena do utorka da odlučim“, poručio je Solbaken.

Druga dvojica golmana koje selektor Norveške ima na raspolaganju su Andre Hansen iz Rozenborga, koji je 11 puta do sada branio za državni tim i Sten Gritebust, čuvar mreže Olesunda, koji je skupio pet nastupa za reprezentaciju. Zanimljivo, sva trojica golmana Norveške imaju 32 godine. 


tagovi

fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija NorveškeStale SolbakenLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara