Ole Gunar Solskjer (©Reuters)
Ole Gunar Solskjer (©Reuters)

Solskjer iznenadio bivšeg saigrača: Nisam očekivao da će postati trener

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 11:19

Šveđanin Jasper Blomkvist nije očekivao da će gledati Norvežanina na klupi

Večerašnji duel Mančester junajteda i Milana u centru je pažnje osmine finala Lige Evrope. Po mnogima, dostojan iste runde Lige šampiona.

Uostalom, reč je o klubovima koji su zajedno deset puta bili kontinentalni prvaci, s tim da je italijanski predstavnik dosta uspešniji (7:3). Engleski je, ipak, večeras favorit jer gosti na Old Traford stižu osakaćeni povredama.

Izabrane vesti

Početak ove utakmice, kako je najavio u intervjuu za Tutomerkato, nestrpljivo će u svojoj piceriji čekati Šveđanin Jasper Blomkvist. Bivši fudbaler oba kluba kaže da će veoma emotivno pratiti dešavanja na terenu.

"Ne bih voleo da Milan ispadne, ali jače veze imam sa Mančester junajtedom, sa kojim sam osvajao trofeje i čiji sam bio ambasador po završetku karijere. Štaviše, i dalje sam u kontaktu sa ljudima iz kluba", priznao je nekadašnji vezista, koji je sa Crvenim đavolima 1999. osvojio tripletu (Ligu šampiona, Premijer Ligu i FA kup), dok mu je Milano bio prvi klub po odlasku iz Švedske, kada je 1996. napustio Geteborg.

18.55: (1,62) Mančester J. (3,80) Milan (5,80)

Na klupi domaćeg tima sedeće njegov nekadašnji saigrač, Ole Gunar Solskjer.

"Nisam očekivao da ću ga gledati u ulozi trenera. Sve nas je iznenadio tom odlukom, ali odlično radi posao. Nije mu bilo lako da preuzme tim koji je pre njega često menjao trenere. Morao je počne sve iz početka, ali pokazao je da ima strpljenje i da čvrsto veruje u svoj rad. I sam je imao težak period, ali genelarno gledano, veoma dobro radi. Još jednom kažem da me je iznenadilo što je postao trener, a istovremeno mi je vrlo drago zbog toga. Junajted još nije na nivou na kom želi da bude, ali polako dostižu nivo Sitija i Liverpula", smatra bivši reprezentativac Švedske, s kojom je 1994. osvojio treće mesto na Mundijalu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Jasper Blomkvist i Marsel Desai (©Reuters)Jasper Blomkvist i Marsel Desai (©Reuters)

Osvrnuo se Blomkvist na dolazak Mareka Hamšika u Geteborg.

"To je zaista neverovatno. Po mom mišljenju, on je najveće ime koje je došlo da igra u Švedskoj. Bili su u prošlosti Ibrahim Ba i Tedi Šeringem, ali je prvi tada bio na zalasku karijere, a drugi tek na početku. Hamšik, iako i sam više nije toliko mlad, i dalje ima šta da pokaže".

Naravno, neizbežna tema u razgovoru sa jednim Šveđaninom bio je Zlatan Ibrahimović. Konkretno, najavljen povratak u reprezentaciju.

"Zlatan će biti veliko pojačanje, kao što bi bio u bilo kom timu. Švedskoj je išlo dobro i bez njega, pogledajte nastup na Svetskom prvenstvu, ali ako je Zlatan ponovo pronašao emociju prema nacionalnom timu, onda će to biti jedan predivan brak", zaključio je Blomkvist.


tagovi

Ole Gunar Solskjer

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara