Rafael Leao i Bruno Fernandes
Rafael Leao i Bruno Fernandes

Sudar giganata: Milan desetkovan na Teatru snova, Solskjera muče napadači

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.03.21. | 10:06

Rosonerima nedostaju najbolji igrači Čalhanoglu, Ibrahimović, Teo Ernandez i Ante Rebić. Van stroja i Mario Mandžukić i Ismael Benaser. Junajted najverovatnije bez Markusa Rašforda i Edinsona Kavanija

Giganti u utešnom evropskom takmičenju. Milan i Mančester Junajted ukupno imaju 10 titula šampiona Starog kontinenta (Rosoneri sedam, a Đavoli tri). Milanski klub se evo sezone vratio u međunarodna takmičenja posle jednogodišnje pauze, dok tim sa Teatra snova nije uspeo u konkurenciji Pari Sen Žermena i Lajpciga da izbori osminu finala Lige šampiona, pa je nastavio ove zime bitku za Ligu Evrope.

Oba tima su jedni od favorita za pehar u drugorangiranog takmičenja Starog kontinenta, a prvi meč osmine finala na programu je danas (18.55) na Old Trafordu. Oba tima su blizu plasmana u najjače takmičenje Starog kontinenta iz domaćih šampionata, pa nemaju imperativ kao recimo londonski klubovi Arsenal i Totenhem.

Izabrane vesti

Dok je engleski klub neočekivano lako izbacio Real Sosijedad posle 4:0 u San Sebastijanu i meču bez golova u revanšu, četa Stefana Piolija je jedva izbacila srpskog šampiona Crvenu zvezdu. Posle 2:2 na beogradskoj Marakani, u revanšu na San Siru Milan se jedva spasao u finišu sa igračem više na terenu. Bilo je 1:1, pa je zbog pogotka više na gostujućem terenu uspeo da prođe među 16 najboljih u ovom takmičenju.

Milan će biti desetkovan u Mančesteru. Nosioci igre su van tima zbog povreda – Zlatan Ibrahimović, Hakan Čalhanoglu, Teo Ernandez i Ante Rebić. U timu neće biti ni januarskog pojačanja, iskusnog Hrvata Maria Mandžukića, kao i Ismaela Benasera. Pod znakom pitanja je kapiten Alesio Romanjoli. Imaće Pioli velike muke kako da ukomponuje startnih 11, pogotovo u napadu. Špic će da predvodi Portugalac Rafael Leao, a iza njega će biti Dijaz, Salamakers i reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić. Nekadašnji igrač Donjeg Srema, čačanskog Borca i Empolija igra odlično u poslednje vreme i biće adut Rosonera na Ostrvu.

18.55: (1,62) Mančester J. (3,80) Milan (5,80)

Menadžer Junajteda Ole Gunar Solskjer takođe ima problema, posebno u napadu. Prema najavama britanskih medija očekuje se da prvi meč osmine finala propusti udarni tandem u napadu, Markus Rašford i Edinson Kavani. Engleski reprezentativac je povredio zglob u derbiju Mančestera protiv Sitija prethodnog vikenda, dok Urugavajac ima povredu mišića. Kavani bi posle samo sezone u Junajtedu mogao narednog leta da se vrati u Južnu Ameriku u argentinskog giganta Boku Juniors.

Na golu Mančestera stajeće Din Hendersom umesto Davida De Hee. Zbog povreda van stroja su Pol Pogba, Doni Van de Bek, Huan Mata i Fil Džons.

Din Henderson i Skot Mektomini (©Reuters)Din Henderson i Skot Mektomini (©Reuters)

Kroz istoriju bili su jedan naspram drugog u 10 navrata i ostavarili identičan broj pobeda. Rosonere boli eliminacija iz osmine finala Lige šampiona u sezoni 2009/10, dok Junajtedovi navijači se sa tugom sećaju proleća 2007. godine kada su im u polufinalu pobedu od 3:2 na Old Trafordu u revanšu poništili Kaka, Klarens Sedorf i Alberto Đilardino. Junajted je eliminisan četiri od pet puta od Milana. Samo su Rosoneri i Real četiri puta izbacili ostrvskog giganta iz međunarodnih takmičenja.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE MANČESTER JUNAJTED DA OSVOJI LIGU EVROPE JE 4,00. ISTA JE I NA MILAN.

Za Milan i Mančester Junajted je ove sezone suđeno čak 34 penala. Rosoneri su ih izveli 20, a Đavoli 14. Italijanski tim nije uspeo da pretvori pet pokušaja s bele tačke, od toga Zlatan Ibrahimović čak četiri. Frank Kesi je bio mnogo sigurniji, Postigao je devet od 10 pokušaja s 11 metara.

S druge strane, Junajted ima specijalistu s bele tačke – Portugalca Bruna Fernandesa. On je postigao 10 od 11 golova s kreča, a precizni iz najstrože kazne bili su i Huan Mata, Entoni Marsijal i Markus Rašford.

MANČESTER JUNAJTED – MILAN (18.55)

MANČESTER – Stadion Old Traford. Igraće se bez prisustva gledalaca.

MANČESTER JUNAJTED: Henderson, Van Bisaka, Lindelof, Megvajer, Šou, Fred, Mektomini, Grinvud, Fernandes, Džejms, Marsijal.

MILAN: Donaruma; Kalabrija, Tomori, Kjer, Dalot, Mejte, Kesi, Salamakers, Dijaz, Krunić, Leao.


tagovi

Mančester JunajtedMilanac milanLiga Evrope

Obaveštavaj me

Milan
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara