Fudbaler Independijentea Alan Sonjora (Foto: Reuters)
Fudbaler Independijentea Alan Sonjora (Foto: Reuters)

Sonjora može i levom i desnom, Independijenteova lekcija Kolonu za vrh tabele (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.08.21. | 03:55

Argentina: Derbi u Aveljanedi protekao u znaku domaće ekipe

Dva kiksa nisu ostavila traga - Independijente se ekspresno vratio na pobedničke staze. Posle remija sa Defensom i iznenađujućeg poraza od Atletiko Tukumana, Crveni su u derbiju 9. kola argentinskog šampionata očitali lekciju rivalu u borbi za plasman u Kopa Libertadores - Kolonu. Dominirali su i dok je brojčano stanje bilo izjednačeno, a kada je Fakundo Mura kao poslednji igrač odbrane napravio prekršaj i zaradio isključenje, bilo je jasno da će pobeda ostati na Libertadores de Amerika stadionu u Aveljanedi - 3:0 (2:0).

Sve je bilo jasno već posle 49 minuta. Ostatak susreta protekao je u otaljavanju posla domaće ekipe. Alan Sonjora je pokazao da poseduje sjajnu tehniku, pa je sa dva odmerena udarca otvorio vrata ka pobedi. Interesantno je da je prvi pogodak postigao desnom nogom - uhvatio volej na ivici kaznenog prostora, a drugi levom - savršeno izveo slobodan udarac. I tu je bio kraj nadanjima Kolona da može makar do boda. Jer je samo dva minuta pre druge kapitulacije ostao sa igračem manje. Na startu drugog dela Andres Roa je samo potvrdio pobedu.

Izabrane vesti

Iako je posed na kraju bio prilično izjednačen, Indepnedijente je bio daleko konkretniji i opasniji. Čak i kada su snage bile ravnopravne. Uputio je na kraju dvostruko više udaraca ka golu rivala i dokazao da je spreman da se bori za titulu i plasman u elitno takmičenje Južne Amerike. Ekipa Hulija Sezara Falsonija je pokazala da ima karakter, uzdigla se posle dva neuspeha i odigrala možda i najbolju utakmicu u sezoni.

Sa nova tri boda Independijente je ponovo na čelu tabele, ali ima utakmicu više od Estudijantesa, Taljeresa i Lanusa, koji su dva koraka iza.

Načeo je Sonjora rivala u 32. minutu, prihvatio je jedan odbitak na ivici kaznenog prostora i "slabijom" desnom nogom poslao hirurški precizan udarac u mrežu Kolona. Samo sedam minuta kasnije, iskusni Silvio Romero je pobegao protivničkoj odbrani, ali mu Mura nije dao priliku da uputi udarac. Za to je zaradio direktno isključenje. Zasluženo.

Strelac prvog gola je namestio loptu na obodu šesnaestera, a onda levom nogom poslao savršenu loptu ka golu rivala. Kao da je rukom nacrtao trajektoriju. Njegovu majstoriju samo je ulepšao golman Burijan, koji je ostao ukopan u mestu, te je samo pogledom bespomoćno konstatovao da ga sjajni fudbaler Independijentea ponovo nadmudrio.

Na startu drugog poluvremena, beg Andresa Roe zapečatio je sudbinu gostiju. Ostao je sam pred Burijanom, koji je ponovo u neverici gledao kako lopta odseda u mreži koju je pokušavao da sačuva.


tagovi

IndependijenteKolonArgentina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara