Hoakin i Robert Levandovski (©Reuters)
Hoakin i Robert Levandovski (©Reuters)

Sosijedad nadohvat Lige šampiona, Valjadolid pred imperativom protiv Barselone, Selta se bori za opstanak

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.05.23. | 12:40

Tri utakmice danas u vanrednom 36. kolu Primere

Valjadolid je izgubio pet puta zaredom, što ga je poslalo u zonu ispadanja, a da bi se iz nje izvukao posle vanrednog kola, moraće da ostane neporažen protiv šampiona Barselone. Sosijedad namerava da obezbedi mesto među prva četiri i izbori prolaz u Ligu šampiona, a na putu mu stoji Almerija. U utorak će se igrati i u Vigu, gde Selta ima posla sa Đironom, i kec je u Mozzartu najveći na svetu.

Valjadolid se bori za opstanak, ali ima zaista težak zadatak da se izbori sa Barselonom u ovom kolu. Puselanosima su bodovi potrebni kao melem jer ostaju u zoni ispadanja sa tri kola do kraja. Barsa, kao izvesni šampion, više nema dodatnu motivaciju.

Izabrane vesti

Međutim, to ne znači da će da statira u Valjadolidu. Trener Ćavi će verovatno dati priliku i drugim igračima koji žele da se dokažu. Uz to, Blaugrana je za vikend izgubila od Sosijedada sa 2:1, a za svaki dalji neuspeh bilo bi teško da se izvini navijačima.

U svakom slučaju, biće reči uglavnom o Valjadolidu, kome su bodovi potrebni da bi se sačuvao. Sa tri runde do kraja, situacija nije ružičasta, ali nije ni beznadežna. Nešto još može da se uradi u vezi sa situacijom, ali postoji potreba da se prekine niz od pet poraza.

22.00: (4,00) Valjadolid (3,60) Barselona (2,00)

U prošlom kolu domaći su izgubili od Kadiza u direktnom duelu dva ugrožena tima.

"Svi moramo da damo više, sada nije vreme da pričamo, već da delujemo. Moramo da imamo hrabrosti i želje. I dalje zavisi od nas", rekao je trener Paulo Pesolano.

Za Valjadolid, preostala tri meča su kao tri finala i slavni vlasnik kluba Ronaldo, došao je da bodri ekipu.

"Da bismo pobedili, moramo da odigramo više nego savršeno", dodao je urugvajski strateg.

------------

Sve utakmice Primere možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------

Puselanosi su poslednji put pobedili Barsu kod kuće pre devet godina, i iako su od tada imali nekoliko dobrih utakmica sa njima, to je uvek bio poraz. Ovogodišnji meč na Kamp Nou bio je sramotan, pošto je Ćavijev tim pobedio sa 4:0.

Valjadolidu će nedostajati Luis Perez, Selim Amalah, Anuar Tuhami i suspendovani Martin Ongla. Čak ni Barselona nije kompletna, jer Pedri, Ronald Arauho i Žil Kunde nisu nominovani za meč. Dobra vest je povratak Gavija.

19.30: (1,42) Sosijedad (4,90) Almerija (8,50)

U vrtlog ubačenog 36. kola od 19.30 će se sukobiti Sosijedad, koji bi veoma voleo da osvoji tri boda pred svojim navijačima. Ovo bi moglo da mu pomogne da obezbedi kvalifikacije za Ligu šampiona, pa je verovatno jasno da Almeriji neće biti ništa lako u San Sebastijanu.

Sosijedad se odlično zabavlja, a to se posebno videlo za vikend. Tokom njega je baskijski tim ostvario retko viđen uspeh kada je kao gost na Kamp Nou pobedio slavnu Barselonu. Momci trenera Imanola Alguasila su na taj način potvrdili dobru formu, pošto su slavili u četiri duela od poslednjih šest i još se bore za konačno četvrto mesto.

Almerija se zubima i noktima bori da ostane među španskom elitom i daleko je od gotovog posla. I dalje ima prednost od samo četiri boda u ondosu na ekipe ispod crte. Ali, moraće da poboljša učinak u gostima. Zaista zastrašujuće deluje podatak da je Almerija pobedila samo u jednoj utakmici na strani ove sezone, i da samo Elče ima lošiji skor od ekipe iz Andaluzije.

19.30: (2,05) Selta (3,60) Đirona (3,90)

Selta se ponovo muči posle solidnog starta 2023. godine, a trenutna forma ju je poslala u drugu polovinu tabele. Uz to, klub iz Viga još ne može da se pohvali opstankom. Ipak, u slučaju pobede nad Đironom bio bi sasvim blizu toga.

Tim koji predvodi trener Karlos Karvaljal doživljava veoma težak period i još nije siguran u spas. Selta je na 14. mestu, sa samo četiri boda koja je dele od zone ispadanja. Sada je čekaju i dva važna duela. Pošto dočeka Đironu, sledi joj sudar sa Kadizom kod kuće. Početkom juna Selta će se suočiti sa krunisanim kraljem Primere iz Barselone.

Optimizam nije baš primeren, s obzirom na to kakva je forma Selte. Već je izgubila poslednja četiri duela u nizu. Prošli put je za dlaku izgubila od Bilbaa, iako su stvari u Baskiji neko vreme izgledale veoma obećavajuće. Đirona se takmiči za evropske kupove. Pre početka vanrednog kola katalonski sastav se nalazi na osmom mestu i samo mu dva boda nedostaju do mesta u Ligi konferencije.

PRIMERA - 36. KOLO

Utorak

19.30: (2,05) Selta (3,60) Đirona (3,90)

19.30: (1,42) Sosijedad (4,90) Almerija (8,50)

22.00: (4,00) Valjadolid (3,60) Barselona (2,00)

Sreda

19.30: (4,40) Elče (3,50) Sevilja (1,85)

19.30: (1,70) Real Madrid (4,00) Rajo Valjekano (5,40)

19.30: (1,53) Viljareal (4,40) Kadiz (6,75)

22.00: (2,10) Betis (3,25) Hetafe (4,10)

22.00: (3,00) Espanjol (3,50) Atletiko Madrid (2,45)

Četvrtak

19.30: (3,30) Majorka (3,15) Valensija (2,45)

21.30: (3,05) Osasuna (3,35) Bilbao (2,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraSeltaĐironaReal SosijedadSosijedadAlmerijaValjadolidBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara