Rafa Mir i Horhe Puildo (©Reuters)
Rafa Mir i Horhe Puildo (©Reuters)

Sosijedad najbliži Ligi Evrope, Ueska ili Elče ostaju u eliti

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.05.21. | 12:31

Poslednje kolo Primere: Tim iz San Sebastijana i Betis drže sudbinu u svojim rukama. Tri tima se bore za opstanak, a samo jedno mesto u najboljem društvu Španije

Španija danas dobija šampiona. Atletiko je blizu krune posle sedam godina, Real se nada kiksu četa Dijega Čola Simeonea na Zorilju protiv Valjadolida, ali je neizvesna bitka na Pirinejima i za mesta u Ligi Evrope, kao i za opstanak.

Atletiko, Real, Barselona i Sevilja igraće u Ligi šampiona, ali je ostalo pitanje koja će dva tima da prestavljaju Španiju u Ligi Evrope. Najbliži mestima u grupnoj fazi drugorangiranog takmičenja na tlu Starog kontinenta su Sosijedad sa 59 bodova, dok po 58 imaju Betis i Viljareal. Žuta podmornica naredne nedelje igra finale Lige Evrope protiv Mančester Junjateda. Ukoliko četa Unaja Emerija stigne do istorijskog pehara igraće u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

18.00: (3,60) Selta (3,50) Betis (2,05)

U slučaju poraza u poljskom Gdanjsku Viljareal bi mogao samo do sedmog mesta u Primeri i Konfrencijske lige. Naime, Žuta podmornica je izjednačena na tabeli Primere sa Betisom, ali zeleno-beli iz Sevije imaju bolju međusobni skor. Keramičari ne drže sudbinu u svojim rukama. U slučaju pobede Betisa u Vigu protiv Selte, odnosno Sosijedada u Pamploni protiv Osasune, Viljareal bi ostao na sedmoj poziciji i ako danas (18.00) iznenadi Real u gostima. Kraljevići imaju imperativ pobede u tom meču.

---------------------------

Sve utakmice poslednjeg kola Primere možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------------------

Ključa i u borbi za opstanak. Eibar je jedini tim koji je ispao iz Primere, kolo pre kraja. Za dva mesta koje znače opstanak bore se tri tima. U najgorem položaju je Valjadolid koji ima najtežeg rivala u poslednjem kolu, Atletika, koji se bori za titulu. Ljubičasto-beli imaju dva boda manje od direktnih konkurenata Elčea i Ueske.

Tim sa Zorilje ima slabiji međusobni učinak i od Elčea i Ueske i može do opstanka samo ako pobedi Atletiko iz Madrida, a direktni rivali izgube u poslednjem kolu. Verovatnije je će Valjadolid da napusti elitni rang, a treći putnik biće Ueska ili Elče koji su prošle sezone igrali Segundu. U boljem položaju je Ueska koja ima bolji međusobni skor i sigurno ostaje ako slavi na svom stadionu danas (18.00) protiv Valensije koja nema takmičarski motiv. Kiksu Rafe Mira i kompanije nada se Elče koji na svom terenu dočekuje, takođe, nezainteresovani Bilbao.

18.00: (1,62) Ueska (3,80) Valensija (5,70)

U Primeri u slučaju istog broj bodova odlučuje međusobni skor.


tagovi

ElčeUeskaSosijedadReal SosijedadBetisŠpanijaValjadolid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara