(©Reuters)
(©Reuters)

SPAL protiv najpoželjnijeg rivala čuva san o eliti

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.01.21. | 13:01

U poslednjem susretu 18. kola Serije B, SPAL će pokušati da opravda ulogu apsolutnog favorita protiv Ređijane

Porazi od Askolija i Breše ugrozili su snove SPAL-a o povratku u Seriju A, ali se klub iz Ferare trijumfom (2:1) nad Frozinoneom vratio na pobednički kolosek, a potom pobedom nad Sasuolom (2:0) u osmini finala Kupa Italije i potvrdio da je period krize sad već daleka prošlost.

Nakon dva vezana uspeha novi izazov za izabranike Paskvalea Marina biće susret sa veoma poljuljanom Ređijanom u okviru 18. kola Serije B zakazan za večeras (21.00).

Izabrane vesti

Uzdrmani gosti u prethodnih sedam kola osvojili su samo jedan bod, a u prvi plan su izbili problemi u ofanzivi oslikani u pet susreta bez postignutog gola što ih čini trenutno najpoželjnijim rivalom u Seriji B i kandidatom da, ukoliko nastave u istom ritmu, vrlo brzo preuzmu fenjer od Askolija.

Glavni aduti u ofanzivi domaćina večeras će biti najbolji strelci Paloski i Valoti, koji su po četiri puta tresli mreže rivala, a napadački trio upotpuniće Strefeca, iza kojih se očekuju Dikman, Esposito, Misiroli i Sala, dok će odbranu pored Vićarija i Ranijerija držati srpski internacionalac Nenad Tomović.

Na drugoj strani, gosti će pokušati da režiraju iznenađenje preko Simonea Macokija, strelca šest golova i igrača koji je i uspeo da skrene pažnju čak i u timu koji je među glavnim kandidatima za ispadanje, a važnu ulogu pored 22-godišnjeg napadača u redovima Ređijane ima i glavni arhitekta tima i asistent kod četiri pogotka Igor Raderca.

SERIJA B – 18. KOLO

Petak

Kjevo – Entela 2:1 (0:0)

L. R. Vičenca – Frozinone 0:0

Subota

Čitadela – Askoli 1:0 (0:0)

Monca – Kozenca 2:2 (2:1)

Piza – Peskara 1:0 (1:0)

Pordenone – Venecija 2:0 (1:0)

Ređina – Leće 0:1 (0:1)

Nedelja

Peskara - Kremonenze 0:2 (0:2)

/Ćiofani 61, Jarošzinski 66/

Empoli - Salernitana 5:0 (4:0)

/Riči 18, Štulac 26, Mankuso 34, Parisi 41, Olivieri86/

Ponedeljak

21.00: (1,52) SPAL (4,10) Ređiana (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SPALSerija B

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara