Stadion Karlo Kasteljani u Empoliju (©Reuters)
Stadion Karlo Kasteljani u Empoliju (©Reuters)

U Empoliju opet miriše na elitu

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.01.21. | 08:23

U Toskanu na noge lideru italijanske Serije B stiže Salernitana u derbiju 18. kola. Gosti ti Salerna u seriji od dva poraza bez postignutog gola

Prošle sezone u italijanskoj Seriji B dominirao je Benevento Filipa Pipa Inzagija, ali u ovom šampionatu neizvesnija bitka u drugoligaškom karavanu na Apeninima. Veliki derbi igra se u Toskani, na stadionu Karlo Kasteljani – lider Empoli dočekuje Salernitanu u nedelju (21.00). Razlika na tabeli je samo tri boda što garantuje neizvesnu borbu.

Forma je na strani domaćina. Empoli je ove sezone u Seriji B samo jednom poražen, i to od Venecije na gostovanju (0:2) 1. novembra prošle godine. Posle toga, tim iz Toskane je bio u seriji od 12 utakmica bez poraza, ali je pre četiri dana poražen od Napolija na stadionu Dijego Armando Maradona sa 3:2 u osmini finala Kupa Italije. Ipak, ekipa iz Toskane je pružila žestok otpor favorizovanim Napolitancima. Salernitana ide silaznom putanjom. Doskorašnji lider je izgubio dve utakmice u nizu, i to bez postignutog gola, od Pordenonea (0:2) i Monce (0:3).

Izabrane vesti

Empoli s klupe predvodi mladi stručnjak Alesio Dionisi (40). Najbolji strelac tima sa devet golova je Leonardo Mankuso, jedan manje od najubojitijeg napadača Serije B, Masima Kode iz Lećea i Davida Dijaa iz Pordenonea. Najefikasniji fudbaler tima iz Salerna je Đenaro Tutino sa šest pogodaka.

Gosti neće moći da računaju na dvojicu suspendovanih fudbalera koji su prošle nedelje isključeni u meču sa Pordenoneom, Leonarda Kapecija i Frančeska di Takija. Član lidera Serije B je nekadašnji omladinac Crvene zvezce Aleksa Terzić, ali levi bek nije odigao ni minut poslednjih devet utakmica. Na startu sezone je dobijao solidnu minutažu. On je u Empoliju na pozajmici iz komšijske Fjorentine.

Prošle godine u duelima ova dva tima u Seriji B uspešniji je bio Empoli. Tim iz Toskane je slavio u gostima sa 4:2, dok je na svom terenu bilo 1:1. Od sedam poslednjih utakmica u Empoliju protiv ekipe iz Salerna u Seriji B, domaćin ima čak šest pobeda i pomenuti remi u prethodnom šampionatu.

SERIJA B – 18. KOLO

Petak

Kjevo – Entela 2:1 (0:0)

L. R. Vičenca – Frozinone 0:0

Subota

Čitadela – Askoli 1:0 (0:0)

Monca – Kozenca 2:2 (2:1)

Piza – Peskara 1:0 (1:0)

Pordenone – Venecija 2:0 (1:0)

Ređina – Leće 0:1 (0:1)

Nedelja

15.00: (2,70) Peskara (2,95) Kremoneze (2,90)

21.00: (1,73) Empoli (3,60) Salernitana (5,10)

Ponedeljak

21.00: (1,52) SPAL (4,10) Ređina (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija BItalijaItalija 2EmpoliSalernitana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara