undefined
undefined

Španci baš furiozni, Ukrajina rasturena - sledi napad na četvrtu evro-krunu u poslednjih 12 godina

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.23. | 23:42

Čeka nas veoma uzbudljivo finale u subotu (18.00)

Možda nemaju atraktivna imena poput Engleza, maltene duplo su jeftiniji od Francuza (računajući kompletan sastav), međutim oni su i dalje ozbiljna evropska marka kada govorimo o mlađim selekcijama. Posebno u konkurenciji igrača do 21 godine. Španija - jasno kao dan. Mlada selekcija Crvene furije obezbedila je plasman u veliko finale Evropskog šampionata u Gruziji i Rumuniji i imaće šansu da se baš protiv prvog favorita - Engleske, domogne nove evro-krune.

Ukrajinci su prijatno iznenadili ove godine. Prošli tešku grupu, potom izbacili Francusku u četvrtfinalu, međutim večeras protiv Španije nisu imali nikakve šanse. Četa Santijaga Sančeza slavila je sa čak 5:1 u Bukureštu. Statistički gledano, Mihailo Mudrik i društvo nisu bili inferiorni kako to rezultat govori, no u praksi Španija je pomela rivala. Posebno u drugom delu. Bilo je to jedno od najboljih izdanja La Rohite u poslednjih nekoliko godina...

Izabrane vesti

Zanimljivo, Ukrajina je na ovom šampionatu čak tri puta vodila protiv Španaca (dva puta u grupnoj fazi, 1:0 i 2:1, da bi na kraju Furija izbegla poraz u smiraj utakmice; večeras imala prednost od 13. minuta), ali na kraju neće po dobrom pamtiti te okršaje. Prevashodno ovaj potonji.

Španija je ekspresno reagovala na rani pogodak Artjoma Bondarenka. Abel Ruiz je samo četiri minuta kasnije izjednačio i Španci su od tog momenta počeli da podižu ritam, da melju protivnika. Do pauze videli smo preokret (Ojhan Sanset), a već u prvim minutima nastavka usledio je nokaut od kog se Ukrajinci nisu oporavili. Antonio Blanko povećao je na 3:1 i trasirao put do ubedljivog slavlja Španije.

Sve nakon toga bilo je atraktivno odrađivanje posla od strane mladih Španaca. U strelce su se upisali još Aimar Oros i Serhio Gomes.

Finale U21 šampionata Evrope na programu je u subotu od 18. časova. Ukoliko Španija slavi biće to njena šesta titula u ovoj konkurenciju, čime će postati najuspešnija nacija Evrope, s jednom krunom više od Italije. A o dominaciji La Rohite najbolje govori podatak da bi u tom slučaju čak četiri pehara osvojila u poslednjih 12 godina?!


tagovi

EURO U21Španija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara