(© Star sport)
(© Star sport)

Spartak se nada celom plenu u Humskoj: Pokazali smo da možemo da igramo protiv Partizana

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.04.21. | 16:49

Buač i Tekijaški motivisani pred gostovanje u Humskoj u okviru 33. kola

Iako, poput predstojećeg rivala, Spartak završnicu sezone dočekuje sa praktično potpuno definisanim statusom, gostovanje Partizanu dovoljan je pokretač samo po sebi čak i u utakmicama bez realnog rezultatskog značaja. Upravo iz te perspektive Subotičani na sutrašnji meč u Humskoj zakazan za 19.30 časova kreću rasterećeni i sa motivom da se protiv vicešampiona pokažu u najboljem svetlu.

Šef stručnog štaba Vladimir Buač istakao je pred susret sa crno-belima da će Spartak na megdan favorizovanom rivalu izaći sa namerom da se nadigrava.

Izabrane vesti

"Imam izuzetno visoka očekivanja, pokušaćemo da osvojimo sva tri boda. Znam da će to biti veoma teško jer Partizan i Crvena Zvezda odskaču po mnogim parametrima u našoj Superligi. Svesni smo da su imali niz od dvadeset pobeda zaredom tako da smo znamo kakav protivnik nas očekuje. Sve te činjenice govore da su oni apsolutni favoriti, međutim fudbal je zbog toga i interesantan što i male ekipe mogu da iznenade velike klubove i ja se nadam da nas takav scenario očekuje u nedelju. Ova utakmica će biti veliki izazov za nas, za ove mlade momke koji su po mom mišljenju spremni da odgovore. Motiva, želje i volje imamo napretek i pokušaćemo da se nadigravamo sa Partizanom. Raduje me povratak suspendovanih igrača, Dunđerskog, Tekijaškog i Srećkovića. Vraća se i oporavljeni Tufegdžić i to mi daje mnogo više elana i optimizma da možemo biti mnogo bolji u odnosu na prethodne utakmice. Izostaće i dalje povređeni Milošević i Šimura", rekao je strateg Golubova.

Spartak sa 47 bodova zauzima sedmo mesto, daleko od internacionalne pozornice, ali i zone ispadanja, a Nemanja Tekijaški nada se da bi činjenica da bi adut gostiju mogla d abude činjenic da se Partizan od šampionske trke oprostio posle poraza u večitom derbiju.

"Nalazimo se u malo slabijoj formi i seriji lošijih rezultata. Moram reći da nismo imali ni sportske sreće u pojedinim trenucima. Drago mi je što dolazi utakmica sa Partizanom, pokazali smo da znamo da igramo sa njima. U prvom susretu u Subotici smo ih namučili. Mislim da možemo da igramo sa njima, pogotovo što su izgubili u derbiju te im je titula izmakla. Kompletirani smo, jurimo što bolji plasman želimo da se dokažemo i utakmica sa Partizanom je prava prilika za to", izjavio je fudbaler Spartaka.


SUPERLIGA - 33. KOLO

Petak

Zlatibor - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Vlajković 55/

Subota

Javor - Mačva 2:0 (2:0)

Mladost Lučani - TSC 2:1 (0:1)

Napredak - Proleter 5:0 (1:0)

Rad - OFK Bačka 3:0 (1:0)

Voždovac - Čukarički 2:1 (1:1)

Nedelja

14.30: (8,50) Radnik (4,50) Radnički Niš (1,40)

14.30: (1,38) Vojvodina (4,60) Metalac (9,00)

17.00: (10,0) Inđija (6,00) Crvena zvezda (1,27)

19.30: (1,35) Partizan (5,00) Spartak (9,00)



tagovi

Vladimir Buač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara