Aleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojević

Stanojević o budućnosti u Partizanu: Moraće da mi veruju igrači, klub i navijači

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.04.21. | 15:07

“Sebi namećem ogroman pritisak, mnogo veći nego drugima”, poručio trener crno-belih uoči duela sa Spartakom

Pobeda u okviru polufinala Kupa protiv Vojvodine imala je dejstvo bronhi bombone za sve odgovorne u redovima Partizana. Posle trijumfa nad Vojvodinom lakše diše i Aleksandar Stanojević, koji će u velikom finalu protiv Crvene zvezde imati mogućnost, da zajedno sa ekipom, sezonu učini podnošljivom i stigne do četvrtog trofeja kao trener matičnog kluba.

Ključni meč za crno-bele je još daleko, igra se 25. maja, ali jasno je da će duel sa večitim rivalom odrediti nivo uspešnosti Aleksandra Stanojevića u ovoj sezoni. Mada navijači nemaju dilemu. Svesni su da je kroz seriju pobeda temperamentni stručnjak izvukao maksimum od ovog tima, i da je predodređen da napravi nadogradnju.

Izabrane vesti

“Ja sam neko ko se svakodnevno dokazuje, volim da prihvatam odgovornost. Iznad mog imena uvek može da stoji znak pitanja. Za mene je najvažnije da mi ekipa veruje, i da mi klub i navijači veruju. Ako kod te tri stvari postoji neki zarez, onda možemo da načnemo tu temu. Sebi namećem veći pritisak, nego što neko drugi može da mi nametne. Znam šta znači voditi Partizan i kakva je to odgovornost. Uvek želim da preuzmem odgovornost. Za jednog trenera su bitne samo dve stvari. Rezultati, ali ako ih nemate, onda morate da imate osećaj da vam ljudi veruju kako tim ide u dobrom pravcu”, poručio je Aleksandar Stanojević na početku izlaganja.

Crno-bele sutra očekuje duel sa Spartakom (19.05 časova, TV Arena), ekipe koja je u prvom delu sezone pošteno oznojila crno-bele. Zahvaljujući golmanu Nemanji Stevanoviću i odbranjenom penalu u 90. minutu crno-beli su slavili i krenuli u žetvu pobeda.

Sećamo se poslednje utakmice, bilo je vrlo neizvesno. Napadaju sa mnogo igrača, mogu u svakom trenutku da budu opasni. Sa druge strane mi smo u jako dobroj formi. Taj odbranjeni penal Nemanje Stevanovića je ključni momentat prvog dela sezone. Posle toga smo dobili na zajedništvu. Taj momenat nam je doneo impuls i energiju”.

Ima Aleksandar Stanojević velike kadrovske probleme uoči sutrašnjeg meča. Duel u Novom Sadu izbacio je iz stroja golmana Stojkovića, zatim Natha, Uroševića, vrlo verovatno i Sumu.

“Imamo i Miljkovića koji je dobio udarac u ranoj fazi meča, ali je izdržao. Vrlo smo roviti. Biće promena. Kvalitetno radi Maki Banjak, zaslužio je šansu, ali bilo bi vrlostresno da, zbog povreda, menjamo kompletno defanzivnu liniju. Dobiće sigurno šansu u nekoj od narednih utakmica. Isto kao i mladi napadač Milovanović, imamo i Baždara”.

Vrlo su zadovoljne pristalice Parnog Valjka zbog dve stvari. Partizan deluje moćno posle prekida, a u Novom Sadu su crno-beli iskrvarili za trijumf. Bila je to borbenost kakvu Grobari žele u kontinuitetu.

“Dobro smo uvežbali ofanzivne prekide. To je važan segment igre,ne bih imao ništa protiv da pobedimona sličan načini sutra. Što se borbenosti tiče u Novom Sadu je bio specifičan meč. Iz mnogobrojnih razloga. Najviše zbog načina igre u prethodnim utakmicama Vojvodine i Partizana. Uz sve to igralo se na ispadanje. Uvek smo na gornjoj granici maksimuma”.

Imaće i lični motiv Aleksandar Stanojević do kraja sezone. U slučaju da podigne pehar Kupa izjednačiće se sa Jokanovićem i legendarnim Ilješom Špicom, kao autor četiri trofeja.

“Da sam na pragu 40. trofeja mogli bismo da pričamo o istoriji. Čast mi je da negde stoji moje ime, ali daleko sam ja od istorije Partizana”.

Zanimljivo je da će sin legendarnog srpskog arbitra Milorada Mažića sutra igrati protiv crno-belih i Aleksandra Stanojevića.

“Nikada se nisam pribojavao Mažića. Uvek mi je bilo drago kada nam je sudio sa njegovim timom. Drago mi je što će mlađi Mamić imati breme poznatog sudije, a ne fudbalera. Igrao je neke utakmice. Dobro napreduje”, kroz osmeh je rekao Aleksandar Stanojević.

 

 


tagovi

Aleksandar StanojevićSlobodan UroševićVladimir Stojković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara