Spektakularnih 11 minuta u Subotici: Projektili Čovića i Šimure podigli uzbuđenje, majstorija Bojića odvela Vošu u polufinale

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 16:55

Zasluženo slavlje ekipe Nenada Lalatovića - 2:1

Vojvođanski derbi u četvrtfinalu Kupa Srbije između Spartaka i Vojvodine doneo je vanserijska uzbuđenja. Videli smo dva lepa projektila, ali i jednu majstoriju, koja je na kraju odlučila novog polufinalistu. To je novosadska Vojvodina, koja je na Gradskom stadionu u Subotici savladala Spartak sa 2:1. Gosti su poveli efektnim pogotkom Nemanje Čovića u 58. minutu, izjednačio je Šimura projektilom od prečku četiri minuta kasnije, dok je konačan rezultat u 69. postavio Petar Bojić lukavim lobom Filipa Dujmovića - 2:1 (0:0).

Posle svega viđenog, ekipa Nenada Lalatovića je zasluženo došla do borbe za finale, iako će domaćin žaliti što nije uspeo da iskoristi trenutak nadahnuća nakon izjednačujućeg gola. Ipak, ostala je dilema da li je lopta Noborua Šimure, posle udarca sa 22-23 metra, prešla gol-liniju.

Izabrane vesti

Vojvodina je tokom najvećeg toka meča tražila način na koji će doći do prednosti, ali kada je to konačno učinio Čović, niko nije mogao da pretpostavi da će se domaćin tako brzo vratiti u igru. Šimura je u 62. minutu iskoristio loše zatvaranje veznog reda gostiju, usledio je projektil, koji se od prečke odbio u polje, ali na TV snimcima nije moglo sa sigurnošću da se tvrdi da je lopta celim obimom prešla gol-liniju. Ipak, sudija Minaković je posle konsultacija sa svojim pomoćnicima pokazao rukom na centar.

Sve do 69. minutua Nemanja Tekijaški je igrao perfektan meč, a onda je štoper domaćih iznenada podbacio. Loše je zatvorio Bojića prilikom jedne dubinske lopte, pokušao je da se zagradi, umesto da što pre otkloni opasnost pred svojim golom, što je iskusni ofanzivac Vojvodine umeo da iskoristi. Bojić je u trenutku zapazio Dujmovića da je krenuo ka lopti, a onda ga je majstorski lobovao.

Vojvodina je uspela dobro da zatvori svoj gol i zadrži kontrolu igre i rezultata, iako je sastav Vladimira Buača napravio krajnje napore kako bi stigao do izjednačenja i jedanaesteraca. Lale su drugo polufinalista Kupa Srbije, pošto je ranije danas Radnik na penal lutriji eliminisao TSC.

KUP SRBIJE – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Četvrtak

TSC - Radnik 1:1 (1:1), penalima 3:4

/Lukić 18pen - Makarić 37/

Spartak S. - Vojvodina 1:2 (0:0)

/Šimura 62 - Čović 58, Bojić 69/

17.05: (1,20) Partizan (6,75) Voždovac (14,0)

Odloženo

Crvena zvezda – IMT

***kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara