Artur Gomes proslavlja gol (©Reuters)
Artur Gomes proslavlja gol (©Reuters)

Sporting prelazi na plan B bez četvorice "Kataraca"

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.11.22. | 11:47

Liga kup: Lavovi kreću u odbranu pehara protiv Farensea

Gotovo nemoguća misija je pred Sportingom u nastojanju da pokori Portugaliju. Zaostaje velikih 12 bodova za vodećom Benfikom u Primeiri posle 13 kola, pa mora na plan B. Sezona bez trofeja je neuspeh za Lavove, pa će pokušati da uzmu najbolje iz Liga kupa, gde večeras startuju u 1. kolu protiv Farensea (21.45).

Sporting je dvostruki uzastopni osvajač Liga kupa, a poslednji put u akciji je bio 13. novembra kada je savladao Famalikao sa 2:1. Trinkao i Pedro Gonsalves postigli su golove u prvom poluvremenu i postavili goste na mesto, pre nego što je Ivan Haime prepolovio zaostatak u 78. minutu.

Izabrane vesti

Pre toga, igrači Rubena Amorima su prekinuli niz od tri utakmice bez pobede u svim takmičenjima pošto su 5. novembra ispratili Vitoriju Gimarais sa 3:0 zahvaljujući dva pogotka Markusa Edvardsa i golu Hidemasa Morite.

21.45: (1,20) Sporting (6,25) Farense (11,0)

Posle sporog početka sezone, gde su ostvarili samo jednu pobedu u prva tri prvenstvena meča, Lavovu su se popeli u gornji ešalon. Slavili su u pet od poslednjih šest ligaških mečeva i trudiće se da nastave da se kreću u trijumfalnom stilu dok započinju potragu za petom krunom u Liga kupu.

Farense se, s druge strane, vratio na pobednički put u Segundi pošto je pobedio Trofense sa 3:1 u svom poslednjem meču pre pauze za Svetsko prvenstvo 16. novembra. Pre toga, Lavovi iz Fara su bili u nizu od dve utakmice bez pobede, izgubivši 3:1 od Leišoesa u četvrtom kolu Kupa 9. novembra, tri dana pre nego što su odigrali nerešeno bez golova sa Feirenseom na svom terenu.

Momci Vaska Faiske uživali su u dobroj kampanji u drugoj ligi, gde su trenutno drugi na tabeli sa 28 bodova iz 13 utakmica i na putu su da obezbede povratak u Primeiru od sezone 2020/2021. Farense će nastojati da nadogradi svoju pobedu nad Trofenseom i započne turnir Liga kupa na visokom nivou, ali meč ga suprotstavlja klubu koji ga je pobedio u šest od sedam poslednjih dvoboja od avgusta 2000. godine.

Sporting će ostati bez nekoliko igrača koji nastupaju za svoje nacije na Svetskom prvenstvu, uključujući urugvajski dvojac Manuel Ugarte i Sebastijan Koates. Abdul Fatavu Isahaku i Morita su u Kataru i predstavljaju Ganu i Japan.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

PORTUGALIJA, LIGA KUP - 1. KOLO

Grupa B

Sreda

21.45: (1,20) Sporting (6,25) Farense (11,0)

Četvrtak

18.00: (2,75) Maritimo (2,95) Rio Ave (2,65)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga kup PortugalaSporting LisabonFarensePortugalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara