Viktor Đekereš i Pepe (©AFP)
Viktor Đekereš i Pepe (©AFP)

Sporting za duplu krunu, Porto za spas sezone

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.05.24. | 13:53

Finale Kupa Portugalije veoma bitno za Lavove i Zmajeve

Sporting je titulu šampiona Portugalije odavno proslavio, a sada se nameračio na duplu krunu koju čeka od 2002. godine. Na poslednjem koraku pred decenijsko dostignuće stoji mu Porto, branilac pehara i dvostruki uzastopni osvajač Kupa.

Sudar velikana zakazan je za nedelju 26. maj od 18.15 na lisabonskom Nacionalnom stadionu, gde je Porto pre godinu dana u finalu srušio Bragu. Zmajevi sa Dragaa jesu podbacili u prvenstvu i završili sezonu tek na trećoj poziciji, ali im je najmasovnije takmičenje idealna prilika za kakvo-takvo iskupljenje.

Izabrane vesti

Porto je sezonu okončao sa tri vezane pobede uz samo jedan primljen gol, a sva tri tima protiv kojih je igrao - a to su Šaves, Boavista i Braga - dobijao je crvene kartone u tim mečevima.

18.30: (3,15) Porto (3,45) Sporting (2,40)

Takođe, Zmajevi bi mogli da završe kampanju bez ijednog trofeja pored svog imena, pošto su izgubili letos od Benfike u finalu Superkupa. Međutim, istorija Kupa Portugalije je na strani Zmajeva, koji se bore za treću uzastopnu krunu i 20. ukupno ovog vikenda.

I lisabonski Lavovi su prvenstvo završili na sličan način, sa tri vezana trijumfa i gol-razlikom 7:0. Ruben Amorim se verovatno primiče kraju saradnje sa Sportingom, jer su ga ranije lovili Liverpul i Vest Hem, pa je talentovani strateg morao javno da se izvini bazi fanova zeleno-belih.

Sve je brzo oprošteno kada je 39-godišnjak doveo Sporting do osvajanja Primeire sa neverovatnih 90 poena. Ne odmarajući na lovorikama čak ni uz zagarantovanu vrhunsku proslavu, Lavovi su završili ligašku kampanju nizom od tri pobede protiv Portimonensea, Estorila i Šavesa.

Napad Porta će predvoditi najbolji strelac Kupa Evenilson sa šest golova, a navalom Sportinga će komandovati Viktor Đekereš, otkrovenje sezone i jedan od najboljih strelaca Evrope, koji je ove sezone u svim takmičenjima isporučio 43 gola i 15 asistencija.

Pre manje od mesec dana Porto i Sporting sastali su se na Dragau. Domaćin je vodio sa 2:0 na poluvremenu, ali je upravo Đekereš golovima u 87. i 88. minutu spasao ekipu Rubena Amorima.

--------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------

KUP PORTUGALIJE - FINALE (OEJRAŠ)

Nedelja

18.30: (3,15) Porto (3,45) Sporting (2,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup PortugalijeSporting LisabonPortoSeržo KonseisaoViktor ĐekerešRuben Amorim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara