Tomislav Sivić i Aleksandar Jovanović (©Starsport)
Tomislav Sivić i Aleksandar Jovanović (©Starsport)

Sportski direktor Radničkog na promociji novog šefa: Nema opravdanja za eliminaciju od Gzire

Vreme čitanja: 4min | uto. 16.08.22. | 14:22

“Od utiska se ne živi, trebaju nam rezultati. I bez Mitrovića smo Gziri dali pet golova”, kaže Aleksandar Jovanović

Na Čairu “tri u jedan” pres konferencija. Zvanično predstavljanje novog trenera Saše Mrkića, najava utakmice protiv Kolubare (sreda, 19.00), ali i svojevrsni osvrt sportskog direktora Aleksandra Jovanovića na dosadašnji tok prelaznog roka, u kome se, ko hoće da čita između redova, mogla pronaći i analiza učinka ekipe pod komandom Tomislava Sivića...

Izabrane vesti

Jako mi je drago što je Saša Mrkić, sa kojim sam dugo i u više navrata sarađivao kao igrač, prihvatio da preuzme kormilo ekipe u ovako teškom trenutku. Želim da se zahvalim Tomislavu Siviću na svemu što je uradio u Nišu. Nešto je novo pokušao da uradi, nije uspeo, a pre svega nije imao sreće. Mi moramo dalje, nadam se da već od srede krećemo sa pobedama, da se vratimo tamo gde pripadamo, a to je svakako gornji deo tabele”, počeo je priču Jovanović.

A onda je vratio film nekoliko meseci unazad i podsetio na dešavanja s kraja prošle i u predvečerje aktuelne sezone:

Mi smo u prolećnom delu bili klub koji je teško primao golove, ali niko nije bio zadovoljan. Išla je priča da svi žele da gledaju lepršav fudbal sa puno golova. Sad vidimo da se od utiska ne živi, nego od rezultata, a mi ih ove sezone nismo imali. Izuzev Vujadinovića, koji je sam želeo da se vrati u Beograd iz porodičnih razloga, zadržali smo kompletnu odbranu iz prošle sezone, kada na pet utakmica u plej-ofu nismo primili ni gol. Kasnije smo, tokom priprema, na inisistiranje trenera Sivića da mu treba štoper, doveli Tolordavu. Ispred smo takođe zadržali kostur ekipe – kapitena Pejovića, Arsića, Mićibućija, Mesarovića, Tomića, Jovanovića, Mitrovića, Štulića. U dogovoru sa šefom Sivićem, doveli profil pojačanja koja je tražio – Marjanovića, Petrova i Dimića. Protiv Zvezde smo, kažu, ostavili dobar, protiv Partizana odličan utisak, ali, ponavljam, od toga se ne živi”.

Posebno se nekadašnji sjajni krilni napadač i dugogodišnji kapiten Radničkog dotakao eliminacije iz Evrope.

Po meni, za ispadanje od Gzire nema opravdanja! Svi kažu otišao je Stefan Mitrović. Ali, mi smo bez Mitrovića dali pet golova Gziri u dva meča. Pa, ne možemo baš deset da damo. Mogao je i jedan da nam bude dovoljan, pa da prođemo dalje. Tu smo doživeli i značajan finansijski gubitak, sve bi bilo lakše da smo prošli dalje. To je najteži poraz kluba, mada ni u jednom od dva meča nismo izgubili, u poslednjih nekoliko godina”.

Jedna stvar ga, kaže, posebno pogađa.

Pogledajte širu sliku niškog sporta. Ostao je bez šest superligaša prošle sezone. Mi smo jedini u muškoj konkurenciji i dalje u eliti. Plate su redovne, uprkos svim iskušenjima, izboprili smo Evropu, a stalno smo na meti kritike. Tema koja se često provlači: ‘Gde su niška deca’? Pitam, gde da stasavaju, kad Niš prošle sezone nije imao nijednog prvoligaša, ni srpskoligaša, ako računamo uže gradsko jezgro? A Novi Sad umalo nije imao tri superligaša ove sezone...

U klubu je poslednjih dana kao na železničkoj stanici. Jedni odlaze, drugi dolaze. Stigao je Papunašvili, otišao Lazar Jovanović, zamenio ga njegov prezimenjak Saša, a klub se u utorak pre podne rastao sa obojicom golmana...

Sa Sašom Jovanovićem smo potpisali ugovor na dve, sa našim mladim golmanom Dimitrijem Stevanovićem na tri godine. Odluka o razlazu sa Dujmovićem i Drobnjakom doneta je nakon detaljne analize svega prikazanog na terenu u prethodnom delu sezone. Dovešćemo sigurno još par igrača do kraja prelaznog roka, ali opet posle konsultacija sa trenerom Mrkićem, a u skladu sa našim finansijskim mogućnostima. Ne želimo da iskačemo iz okvira budžeta, najvažnije je da igrači i dalje imaju redovna primanja”,zaključio je Aca Jovanović.

Ekipa u utorak rano popodne odlazi put Lazarevca, gde će u sredu igrati odloženu utakmicu trećeg kola Mozzart Bet Superlige protiv Kolubare. Na klupi će debitovati Saša Mrkić i tako početi svoj četvrti ukupno, a treći superligaški trenerski mandat na Čairu.

Da situacija nije ovako teška, ne bih bio tu. Hvala na poverenju, verujem da mogu da doprinesem boljitku rezultata, oporavku mog Radničkog. Da primamo mnogo golova, to i laik vidi. Da moramo da se zategnemo pozadi, da ne budemo toliko komforni tamo gde se to u fudbalu ne sme. Da igrači promene razmišljanje - da se ne igraju fudbala, nego da rade svoj posao. Čeka nas veoma težak protivnik, takmičarski nastrojen, čvrst i dobro organizovan, koji zna da igra na rezultat”, poručio je Mrkić, dodavši da će sastav odrediti tek nakon treninga koji će odraditi u sredu pre podne, na dan utakmice i da još razmišlja o eventualnoj promeni formacije u onu sa trojicom u štoperskoj liniji.



tagovi

Tomislav SivićAleksandar JovanovićSaša MrkićRadnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara