Aleksandar Miljković i Lazar Marković protiv odbrane Metalaca (© Star sport)
Aleksandar Miljković i Lazar Marković protiv odbrane Metalaca (© Star sport)

Spremno veselje u Humskoj: Stanojeviću pobeda za rođendan, ali svima je u malom mozgu Metalac od prošle godine

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.10.21. | 09:27

Ukoliko pobedi Milanovčane, Partizan će steći osam bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu

Vreme slavlja u Humskoj 1. U utorak je 25 svećica na torti ugasio Danilo Pantić, tokom srede su zaposleni čestitali rođendan prvom čoveku sportskog sektora Ivici Ilijevu, danas je red na – Aleksandra Stanojevića.

Šef stručnog štaba Partizana puni 48 godina, a u sedmici kad je sve potaman crno-belima najveća želja mu je da se primakne osvajanju titule. Preduslov veselju u večernjim satima je pobeda nad Metalcem, za beg na „plus osam“ večitom rivalu i izbijanje na auto-put ka šmpionskim lovorikama (uz utakmicu više), jer se u Srbiji takva prednost teško stiče, a još teže gubi.

Izabrane vesti

Sve se otvara Parnom valjku. Najteži ispit na superligaškim terenima je položio, pobedom u Bačkoj Topoli stekao uslov da osvoji jesenje počasti. Pogotovo što mu se „namestio“ skoro savršen raspored, oličen u činjenici da naredna četiri prvenstvena meča igra kod kuće, a u sledećih mesec i po dana ne izlazi iz Beograda.

Prvi rival u toj seriji mu je Metalac (17.00, TV Arena sport Premium 1). U pitanju je odložen duel petog kola. Možda bi sredinom avgusta bilo problema za crno-bele, tad opterećene evropskim kvalifikacijama, međutim, po trenutnom stanju na tabeli i u igračkom kadru ovo je zicer za favorita. Tim pre što je ove sezone dobio 12 od 13 superligaških utakmica (samo još remi sa Crvenom zvezdom), što je u Humskoj primio samo jedan gol (i to od večitog rivala), kao i što ima savršen učinak od osam pobeda na svom terenu iz isto toliko pokušaja protiv kluba iz Gornjeg Milanovca.

Za duel su neizvesni kapiten Lazar Marković i krilni napadač Filip Holender, čak je i Rikardo Gomeš pod upitnikom posle bola u kolenu protiv TSC-a i neprestanog igranja bez odgovarajuće zamene. Mada, situacija je takva da rival mora da se napadne iz svih oružja, jer se prilika za odvajanje od večitog rivala (u sredu kiksnuo u Surdulici) ne ukazuje često. Opet, ako Afrikanac baš ne bude mogao (kako bi se oporavio za duele sa Čukaričkim, Gentom i Proleterom) menjaće ga Kvinsi Menig, iako logičnije deluje da Holanđanin krene kao bočni vezista.

Kako god...

Kao i svaka utakmica, duel sa Metalcem je veoma bitan. Očekujem zahtevan meč, pokazalo se to iz prethodnih međusobnih duela i ulazimo sa velikim oprezom. Rival je mlada ekipa, brza, ali kao takva i nama otvara određeni prostor. Nije lako pobeđivati u kontinuitetu, svaki segment je bitan, u igri i na tribinama, i zato se nadam podršci navijača“, zove Stanojević Grobare svestan da mu je potreban dodatni impuls.

Metalac je u seriji od tri prvenstvena poraza, osvojio je samo bod u minula četiri kola, a na strani u Supereligi nije pobedio još od aprila kad se radovao u Novom Sadu protiv Vojvodine. Eto koliko ga težak posao čeka u Beogradu. Doduše, ambiciozni trener Žarko Lazetić se profilisao kao čovek koji neguje ofanzivan stil, a svima u Partizanu je u malom mozgu kako je početkom oktobra prošle godine zaustavio Parni valjak. Tad je u Gornjem Milanovcu bilo 1:1.

„Pokušaćemo da budemo visoko, napadnemo Partizan, budemo agresivni, držimo loptu u posedu i završavamo akcije kako bi trebalo. Sve ćemo raditi kao što radimo protiv svake druge ekipe. Videćemo koliko će nam to crno-beli dozvoliti“, pojasnio je Lazetić.

-----------------------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, ODLOŽENA UTAKMICA PETOG KOLA

PARTIZAN – METALAC, 17.00 (TV Arena Premium 1)

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Lazar Lukić

Projektovani sastavi

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Terzić, Natho, Menig – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

METALAC (4-2-3-1): Mislarević – Vlalukin, Vasiljević, Mlađović, Antonijević – Stojić, Odada – Krajišnik, Đurić, Cvetković – Stuparević. Trener: Žarko Lazetić.





tagovi

FK PartizanMetalacMetalac Gornji MilanovacAleksandar StanojevićŽarko Lazetić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara