Spušta se zavesa na PL BiH, čekamo putnike za Evropu

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.05.21. | 12:08

Zrinjski se ne pita mnogo...

Posle neizvesne i nikad zanimljivije sezone, danas će biti spuštena zavesa na fudbalsku Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Igra se pet utakmica, poslednjeg, 33. kola, a svi mečevi počinju u isto vreme (17:00). S obzirom da je poznat epilog najvažnijeg - šampion je Borac, dok ispadaju Olimpik i Radnik - u centru pažnje biće tri utakmice. Traže se dva putnika za izlazak na evropsku scenu.

17.00: (7,75) Mladost DK (4,20) Velež (1,40)

Izabrane vesti

Velež se nalazi u najboljoj poziciji za izlazak u Evropu. Na trećem je mestu i ima dva boda više u odnosu na svoje hercegovačke rivale Široki Brijeg i Zrinjski. Zbog boljeg međusobnog omjera sa navedenim ekipama, timu Feđe Dudića dovoljan je i nerešen rezultat na gostovanju kod Mladosti da bi i matematički potvrdio veliki uspeh. Plasman u Evropu. Domaći su potpuno rasterećeni. Obezbedili su opstanak te će danas moći bez ikakvog pritiska snage odmeriti sa Veležom. Dok Mostarce krasi odlična forma, gde su još odavno srušili klupski rekord neporaženosti, domaćinu baš i ne ide. U poslednjih šest susreta upisali su po tri poraza i remija i nisu uspeli da postignu gol.

17.00: (6,25) Radnik (3,60) Široki Brijeg (1,55)

Još jedan meč koji je bitan samo jednom timu. Širokobriježani sami odlučuju o svojoj sudbini. Drže četvrtu poziciju koja im garantuje Evropu, ali da bi se i plasirali, danas im je potrebna pobeda. Istina, odgovara im i bod, ali u slučaju da Zrinjski ne pobedi Tuzlu. Međutim, teško je očekivati da će se tim Tonija Karačića opredeliti za rizičniju varijantu. Radnik je putnik u niži rang, pa im današnji meč znači samo za častan oprost od društva najboljih.

17.00: (3,60) Tuzla Siti (3,30) Zrinjski (2,00)

Za razliku od Veleža i Širokog Brijega, Zrinjski ne odlučuje sam o svojoj sudbini. Potrebna su mu tri boda, ali pod uslovom da Velež ili Široki kiksaju, što je teško očekivati, s obzirom ko su im protivnici. Zrinjski ima najteži zadatak. Istina, Tuzli ne trebaju bodovi, ali sigurno je da će tim Husrefa Musemića nastojati da što skuplje proda kožu. Trener Plemića, Sergej Jakirović najavio je pohod na tri boda, te nadu da će ih sreća poslužiti, jer neigranje Evrope za klub kakav je Zrinjski predstavlja neuspeh.


tagovi

Premijer liga BiHMladost Doboj-KakanjVeležRadnik BijeljinaŠiroki BrijegTuzla SitiZrinjski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara