Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Srbi blistaju u Milanu: Lazetić i Simić udruženim snagama odveli Rosonere u nokaut fazu LŠ (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.11.22. | 17:08

Bivši štoper Štutgarta sprečio čist gol, nekadašnji napadač Crvene zvezde najavio preokret protiv Salcburga

Milanova fudbalska škola poslednjih godina ne uspeva da "izbaci" igrače dovoljno kvalitetne za seniorski tim. U omladinskoj ligi Rosoneri su uglavnom završavali u donjem delu tabele, pre četiri sezone čak igrali su u drugom rangu, zbog čega su pred početak ovogodišnje omladinske Lige šampiona bili viđeni kao apsolutni autsajderi u Grupi E u društvo Čelsija, Salcburga i zagrebačkog Dinama. Na kraju, predvođeni Ignasijom Abateom kraj aut-linije, omladinci Milana ispostavili su se kao najprijatnije iznenađenje i u nokaut fazu otišli kao lideri, a veliki doprinos u podvigu milanskog tima dali su i srpski fudbaleri.

Salcburg je u 6. kolu došao na noge Milanu rešen da mu pobedom preuzme prvo mesto. Bio je austrijski tim na dobrom putu pošto je početkom drugog dela poveo, ali je italijanski tim režirao preokret u kojem su lični pečat ostavili Marko Lazetić i Jan Karlo Simić – 2:1 (0:0).

Izabrane vesti

Ovaj drugi je u uvodnoj fazi meča, kada je krilni napadač Salcburga Kresčenti već savladao golmana Milana Navu, sa gol-linije počistio loptu i sprečio Salcburg da stigne do ranog vođstva. Ovo nije prvi put da Simić skreće pažnju na sebe. Protiv Čelsija je postigao gol, u sudaru sa zagrebačkim Dinamom upisao i asistenciju. No, austrijski tim bio je znatno konkretniji, u prvom poluvremenu uputio 11 udaraca i po povratku sa odmora zasluženo stigao do vođstva preko Zetenija Jana.

Ipak, prednost Salcburga nije trajala dugo. Dva minuta kasnije Marko Lazetić vratio je utakmicu na početak. Spremno je sačekao loptu Antonija Gale na ivici šesnaesterca, brzo je obradio i poslao je u malu mrežu. Za prvi tim još stigao do prvenca, u omladinskoj selekciji današnji mu je bio drugi u trećem nastupu u Ligi šampiona (danas po prvi put startovao).

Dva minuta kasnije potpuni preokret u režiji Gabrijelea Alesija, najboljeg strelca Rosonera sa četiri pogotka. Pobegao je mladi Italijan odbrani Salcburga i na dodavanje pomenutog Gale plasirao loptu u dalji ugao.

Milan kao prvoplasirani ide direktno u osminu finala, dok će Salcburg sa drugog mesta morati u šesnaestinu finala. Čelsi, koji je u četiri od osam godina od osnivanja takmičenja igrao finale, dva puta ga i osvajao, završio je na poslednjem mestu.



tagovi

Jan Karlo SimićMarko LazetićMilanOmladinska Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara