Vlahović (© AFP)
Vlahović (© AFP)

Srbi na Čizmi: Autentični matador Duca Vlahović

Vreme čitanja: 4min | pon. 15.03.21. | 16:23

Raspucani vikend naših u Seriji A, Radovanović postao garancija odbrane Đenove

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Fantastičan vikend sprskih fudbalera u italijanskom prvenstvu je začinjen sa šest golova (tri Vlahović i po jedan Đuričić, Lazović i Milinković). Naravno, u centru pažnje je Dušan Vlahović koga već „sele“ u najbolje italijanske i evropske klubove, ali su vredni pomena i Filip Đuričić i Darko Lazović koji su zaradili sedmice u međudosbnom duelu u Ređo Emiliji.

Izabrane vesti

Sergej Milinković je grešio više nego što je to uobičajeno, ali je zauzvrat bio najopasniji igrač Lacija pred golom Krotonea, mnogo više od centarfora Imobilea i drugog špica Koree. Pozitivni signali su stigli i od trojice defanzivaca koji su prolazili kroz težak period u poslednjih nekoliko sedmica. Svi od reda, Maksimović, Milenković i Golemić su dobili prelazne ocene. Vidvljivo je bilo i poboljšanje forme Saše Lukića, dok je Ivan Radovanović bio stadardno dobar.

DUŠAN VLAHOVIĆ je pobrao sve pohvale za svoj prvi het trik u Seriji A. Najlepši kompliment mu je dao Korijere delo sport koji mu je povećao ocenu sa osam na 8,5 jer će, tvrdi rismki dnevnik, Dušanov treći gol protiv Beneventa ući u deset najlepših čitave fudbalske sezone 2020/2021. Gazeta je istakla, uz neizbežnu osmicu, da je Vlahović demonstrirao ceo reportoar modernog centarfora: gol u stilu velikog oportuniste, gol u stilu klasičnog centarofra, i gol prefinjene klase i snage. Tutosport ga je defnisao kao autentičnog matadora.

NIKOLA MILENKOVIĆ je dobio prelaznu šesticu od svih izveštača za partiju protiv Beneventa. Bleki je bez većih problema obavio uobičajene zadatke i imao je problema, kao i ceo tim Fjorentine, samo u prvih 20-ak minuta drugog poluvremena: pre i posle toga, uobičajena administracija.

FILIP ĐURIČIĆ je stavio pečat na pobedu u malom srpskom derbiju sa Darkom Lazovićem. Filip nije najbolje počeo meč, ali prvi i drugi gol Sasusola nose njegov potpis. Učestvovao je u konstrukciji akcije za prvi gol Lokatelija, a drugi je sam postigao. Đuričić je zaradio uglavnom sedmicu od svih izveštača i zaključak da je sa Lokatelijem, Ferarijem i golmanom Konsijijem bio najbolji u redovima Sasuola.

DARKO LAZOVIĆ može da se teši sa laskavim priznanjem najboljeg igrača Verone, dok su ga pojedini listovi, uprkos porazu, proglasili i za apsolutno najboljeg fudbalera meča sa Sasuolom. „Krenuo je sa levog boka i postigao gol, prešao na desni bok i realizovao centaršut za drugi pogodak. Ne naleze se takvi igrači iza svakog ugla…”, obrazložila je sedmicu Lazoviću Gazeta. I Tutosport je proglasio Lazovića za igrača meča, uz konstataciju da je postignut gol bio ispravna nagrada za sve što je uradio na terenu.

Milinković Savić (© Reuters)Milinković Savić (© Reuters)

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ je za predstavu protiv Krotonea dobio 6,5. Naš reprezentativac nije dobio veću ocenu jer je menjao, kao na klackalici, briljantne momente sa pauzama kada je igrao na leru. Sergej nije samo postigao gol, već je još dva puta stavio na muke golmana Krotonea Kordaza, imao je nekoliko poteza u stilu velikih igrača, ali je imao i padove koncentracija kada je pravio greške koje ne pripadaju njegovom uobičajenom repertoaru.

VLADIMIR GOLEMIĆ je podelio italijanske izveštače. Za Korijere delo sport je bio među najboljima u redovima Krotonea i njegovom zaslugom su Imobile i Korea bili gotovo bezopasni. Rimski dnenvik mu je dao vrlo dobrih 6,5, dok su druga dva nacionalna sportska lista, Gazeta i Tutosport, bili više kritični ocenivši ga sa 5,5. Milanski dnevnk mu je zamerio što nije bio na visini kada se utakmica lomila.

NIKOLA MAKSIMOVIĆ je iskoristio iznenadnu priliku (povrede Rahmanija i Manolasa) i opravdao je poverenje Rina Gatuza. Sprski defanzivac je ocenjen sa 6,5. Ocena bi bila i veća da nije napravio grešku na početku meča dozvolivši Leau da mu pobegne nekoliko puta zbog čega je i zaradio žuti karton. „Mirisalo je na komplikovano veče, ali je Maksimović uprkos opterećenju žutog kartona igra sve bolje i bolje i na kraju je čak i spasao Napoli sprečivši Milana da izjednači preko Diaza”, opravdali su gotovo na istovetan način svoju ocenu Korijere i Tutosport.

IVAN RADOVANOVIĆ je bio solidan u timu Đenove protiv Udinezea. U svim medijima je njegova partija ocenjena pozitivnom ocenom s tom razlikom što su mu jedni dali šesticu a drugi 6,5. Zajednički je zaključak da Radovanović nije napravio ozbiljnije propuste, videlo se da pati kada mora da se suoči sa brzim fudbalerima, ali je isto tako upravo on osujetio kontranapad Pereire koji je mogao da bude koban za Đenovu. Radovanović je u ulozi komandanta odbrane postao garancija.

SAŠA LUKIĆ je nagrađan prelaznom šesticom za borbenu utakmicu protiv Intera. Trener Davide Nikola je tražio od Lukića da se posveti više odbrambenim nego ofanzivnim zadacima, Saša je odradio solidno posao koji je od njega tražen. U igri Lukića su svi izveštači zapazili napredak u odnosu na poslednje predstave, ali da je još uvek daleko od forme kada je igrao u ulozi ofanzivnog pleja.


tagovi

Srbi u EvropiŽeljko PantelićDušan VlahovićNikola MilenkovićNikola MaksimovićFilip ĐuričićDarko LazovićIvan RadovanovićSaša LukićVladimir Golemić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara