Vlahović neće da ostane ni za tri puta veću platu, Milan i Roma ga hoće umesto Ibre i Džeka

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.03.21. | 11:01

Legenda mu poručuje da ostane sa obe noge na zemlji

Dušan Vlahović je het-trikom za poluvreme protiv Beneventa zapalio italiju. Mladi srpski napadač je pokazao da jedan od najperspektivnijih igrača njegovih godina u Evropi.

Samo je Erling Haland od igrača rođenih 2000. godine efikasniji u Evropi. Norvežanin je postigao 19, Srbin 12 golova. Dovoljno da se o njemu priča i piše...

Izabrane vesti

Vlahovićev potencijal je primećen širom Evrope još pre het-trika prošlog vikenda. U prošlosti su se za srpskog napadača interesovali Salcburg, Volfzburg, Šalke, Lajpcig a Gazeta delo Sport danas javlja da su Milan i Roma stali u red najozbiljnijih kandidata za dovođenje Vlahovića. Naredno leto je idealna prilika.

Prema saznanjima uglednog milanskog dnevnika, Vlahović nema nameru da produžava ugovor sa Fiorentinom koji ističe 2023. godine. A zna se šta sledi u takvim situacijama. Sa ugovorom od 800.000 evra po sezoni, Vlahović je jedan od najslabije plaćenih igrača u timu. Viola mu je već nudila tri puta veću platu ali je on odbio. Zna se šta sledi u takvim situacijama...

Fiorentina je u sličnoj situaciji bili sa Nikolom Milenkovićem. On je odbijao novi ugovor, ona odbijala ponude za njega od kojih su neke išle i do 40.000.000 evra. Rizik se nije isplatio i Milenković narednog leta ulazi u poslednju godinu ugovora što znači da klub mora da ga proda kako ga godinu dana kasnije ne bi izgubio za džabe. Ako sada uzme 30.000.000 evra za Blekija, Fiorentina može da peva...

Da ne bi došla u sličnu situaciju sa Vlahovićem, za Fiorentinu bi najbolje bilo da ga proda narednog leta kada bude imao još dve godine ugovora i kada će mu cena biti visoka. Sve posle toga znači manje novca za Violu jer ugovor ističe i cena pada. Koja je to suma za koju bi Fiorentina pristala da pregovara još nije poznato.

Ali jeste poznato da je Paolo Maldini ozbiljno bacio oko na mladog srpskog napadača. Nije tajna da je Milanu neophodan napadač jer Zlatan Ibrahimović može da izgura još jednu sezonu, eventualno dve ako bude imao konkurenciju. Eksperiment sa Mandžukićem nije uspeo, Leao je očajan kao centarfor, Rebić slab i Rosonerima je narednog leta hitno potrebna nova ’devetka’. Milan se odlučio za put dovođenja mladih igrača i pravljenja jezgra tima za narednih nekoliko godina, a od Vlahovića će teško da nađe bolje rešenje za poziciju centarfora. Mlad, talentovan, adaptiran na Seriju A i cena mu još nije faraonska kao Halandu za kojeg Borusija traži 150.000.000 evra. Sledeće sezone bi mogao da raste uz Ibru, a onda da ga potpuno zameni.

Iste rezone ima i Roma koja traži zamenu za Edina Džeka. Vučica odavno ispipava teren oko Vlahovića i neće se tek tako predati u trci sa Milanom.

Fiorentina može da rizikuje i ostavi Vlahovića još godinu dana ali će tada i zarada biti manja. Sa Milenkovićem je pogrešila. Da i ne govorimo o fijasku ako bi ostavila do isteka ugovora 2023. i time sebe lišila zarade od makar 30.000.000 evra. Opcija produžetka ugovora ne postoji, tvrdi Gazeta. Što i nije čudo s obzirom da klub iz Firence nazaduje poslednjih godina umesto da napreduje. Svi koji imaju šansu za bolje, trebalo bi da je iskoriste i pobegnu iz Toskane.

Međutim, uprkos Violinom posrtanjima, za Vlahovića nije loša opcija ni da ostane u Firenci naredne sezone. Bio bi standardan, napredovao bi, davao golove a onda na leto držao svoju sudbinu u rukama Fiorentina ne bi imala veliki pregovarački kapacitet da ga zadrži. Za sebe bi verovatno mogao da izboksuje i bolji ugovor u većem klubu.

O Vlahoviću je u italijanskim medijima pričao i legendarni švedski napadač Kurt Hamrin. Poslednj igrač Viole pre Vlahovića koji je postigao het-trik za poluvreme u Seriji A. Bilo je to pre 57 godina.

„Vlahović ume da igra i nadam se da će napraviti veliku karijeru u Fiorentini s obzirom da su ’devetke’ uvek imale poseban tretman u tom klubu. Treći gol je bio fudbalska lepota. Najvažanije je da sada ostane sa obe noge na zemlji i da ne pregori“, poručio je Hamren

Kako god se okrene, Srbin je na dobitku...


tagovi

Dušan Vlahović

Obaveštavaj me

Milan
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara