Darko Lazović (©Reuters)
Darko Lazović (©Reuters)

SRBI NA ČIZMI: Maksimović u usponu forme, Lazović ponovo najbolji u Veroni

Vreme čitanja: 4min | pon. 22.03.21. | 20:36

Ocene igara srpskih igrača u Seriji A

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Solidan vikend srpskih fudbalera u Seriji A. Nisu briljirali kao prethodnog vikenda, ali su potvrdili uspon ili dobru formu u kojoj se nalaze već neko vreme. Nikola Maksimović je ponovo doprineo da Napoli sačuva mrežu i ostvari pobedu: posle Milana pala je i Roma. Sergej Milinković Savić je upisao svoju osmu asistenciju u ovom prvenstvu, pored šest postignutih golova. Asistenciju je pripisao u svoju rubriku i Dušan Vlahović. Nikola Milenković je podelio izveštače, neki su protiv Milana videli signale povratka u formu na njegovom nivou, drugi ne. Darku Lazoviću je bilo dovoljno poluvreme da pokaže da je, u ovom momentu, najbolji igrač Verone. Ivan Radovanović i Vladimir Golemić su imali oprečne priče: Ivan je počeo loše protiv Parme, a završio profesorski, dok je Vladimir bio gotovo savršen u prvom poluvremenu protiv Mihajlovićeve Bolonje da bi u nastavku imao pad, kao i ceo tim Krotonea.

Izabrane vesti

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ - ubeležio je još jednu asistenciju, osmu u ovoj sezoni i nalazi se rame uz rame sa najboljim asistemenima u Seriji A, Mhitarjanom, Čalhanogluom i Zapatom. Kada na osam asistencija dodamo šest golova dolazimo do zaključka da trećina golova koje je postigao tim Simonea Inzagija nosi potpis zamenika kapitena. Sergej je počeo meč u drugoj brzini protiv Udinezea a onda je od asistencije ubacio u četvrtu i nije izlazio iz nje do kraja meča, kako u defanzivnoj tako i ofanzivnoj fazi. Milinković je od gotovo svih medija dobio 6,5 i posle Marušića je bio najbolje ocenjeni igrač Nebeskoplavih.

Sreda, 20.45: (1,75) Srbija (3,45) Republika Irska (5,20)

NIKOLA MAKSIMOVIĆ - u dva najvažnija meča u ovoj sezoni za Napoli bio je starter, protiv Milana i Rome. U oba susreta Azuri nisu primili gol i izašli su kao pobednici. Kao i protiv Rosonera i na Olimpiku Maksimović je posle neubedljivog početka igrao sve bolje i bolje kako je odmicao meč. Na startu mu je Džeko samo jednom umakao, ali mu je zatim Nikola uzeo meru i reprezentativac BiH je ispario sa terena. Defanzivac Napolija je zatvarao i rupe koje su ostavljali njegovi saigrači a posebno je važan statistički podatak da je Maksimović bio igrač koji je izgubio najmanje lopti na terenu, samo sedam odsto. Od svih izveštača je dobio prelazne ocene, s tim što su mu neki dali šestice a drugi 6,5.

NIKOLA MILENKOVIĆ - podelio je italijanske izveštače svojom partijom protiv Miliana. Jedni mu nisu dali ni prelaznu ocenu, smatrajući da je i pored toga što nije direktno odgovoran za primljene golove trebalo da bude aktivniji u odlučujućim momentima. Za druge, poput Korijere delo Sporta, Bleki je pružio partiju na svom nivou i zaradio je solidnih 6,5 uz konstataciju da kada su napadači Milana imali posla sa njim nisu izlazili kao pobednici iz duela.

Dušan Vlahović (©AFP)Dušan Vlahović (©AFP)

DUŠAN VLAHOVIĆ - nije postigao gol protiv Milana, ali je ubeležio drugu asistenciju u ovom šampionatu pored 12 postignutih golova. Dušan je od svih medija dobio prelaznu šesticu uz konstataciju da je i protiv Rosonera pokazao da se radi o igraču koji ima sve karatkeristike da postane top igrač na evropskom nivou.

DARKO LAZOVIĆ - ponovo je bio najbolji igrač Verone. Ovo je četvrta utakmica u poslednjih mesec i po dana u kojoj je Lazović proglašen za najkorisnijeg u redovima tima Ivana Jurića. Darko je ušao u igru u drugom poluvremenu i bio je kreator jedinih šansi koje je stvorila Verona u sudaru sa Atalantom. Pored Lazovića koji je ocenjen uglavnom sa šest ili 6,5 samo je golman Silvestri dobio prelaznu ocenu.

IVAN ILIĆ - ušao je u završnici meča, u poslednjih desetak minuta kada je već sve bilo odlučeno, tako da je ostao bez ocene.

VLADIMIR GOLEMIĆ - odigrao je odlično prvo poluvrme komandujući gotovo besprekorno defanzivnom linijom Krotonea. U drugih 45 minuta, kao i ceo tim Kalabreza, Golemić je imao pad u igri i par previda. Pojedini listiovi, poput Korijere delo Sporta su nagradili Vladimira sa prelaznom šesticom gledajući svih 90 minuta meča dok su drugi, kao Gazeta, ostali pod utiskom nastavka utakmice i neprelazna “petica” je bila neizbežna.

MILOŠ VULIĆ - ušao je u igru u poslednjih 15 minuta meča i mogao je da bude heroj Krotonea pošto je imao zicer za treći gol ali nije bio dovoljno koncentrisan i precizan. Šteta. Zbog malo vremena provedenog na terenu, Miloš je ostao bez ocene.

IVAN RADOVANOVIĆ - nije počeo najbolje meč sa Parmom. Dobar deo krivice za gol Pelea ide na njegovu dušu. Međutim, kako je meč odmicao, Ivan je bio sve sigurniji i sve korisniji u timu Davidea Balardinija. Na kraju je smireno upravljao odbranom Grifonea koja je odolela napadima Parme i doprinela da golovi Skamake sačuvaju vrednost od tri boda. Od gotovo svih listova, i pored “spavanja” kod gola Pelea, Radovanović je dobio šesticu.

Piše: Željko PANTELIĆ



tagovi

Darko LazovićDušan VlahovićNikola MaksimovićNikola MilenkovićSerija AFjorentinaNapoliVeronaLacioSergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara