Sergej Milinković Savić (©Reuters)
Sergej Milinković Savić (©Reuters)

SRBI NA ČIZMI: Milinković i Radovanović profesorski

Vreme čitanja: 4min | pon. 01.02.21. | 10:45

Sergej igrač kola u Seriji A

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Sergej Milinković Savić i Ivan Radovanović nastavljaju da pružaju fantastične partije. Vezista Lacija je proglašen i za igrača kola u pojedinim medijima, budući da je jedini dobio osmicu za pruženu igru u 20. kolu Serije A. Sergej je briljirao u svim elementima igre protiv Atalante i ponovo je definisan kao totalni fudbaler, a Gazeta ga je prozvala “profesorom”. Radovanović je dobio isto tako lep kompliment od Tutosporta koji je zapazio da je Ivan rođen za ulogu dominantnog defanzivca. Filipu Đuričiću i Dušanu Vlahoviću su nedostajali samo golovi da krunišu dobre partije. Nikola Milenković je skupo platio naivnost i “kratak fitilj” u duelu sa Anrdreom Belotijem zbog čega je dobio crveni karton. Ivan Ilić, Darko Lazović i Vladimir Golemić nisu imali dan, a Saša Lukić je podelio italijanske izveštače, od onih koji su ga kudili do onih koji su ga hvalili.

Izabrane vesti

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ je od brojnih medija u Italiji proglašen za igrača kola. Vezista Lacija je prosto raspametio ne samo navijače Nebeskoplavih već sve poklonike Serije A. Korijere delo Sport je dao osmicu Sergeju uz opasku da bi dobio devetku da Golini nije napravio čudo i skrenuo loptu su puta u mrežu na stativu. Juče smo videli kompletan repertoar totalnog fudbalera, piše Gazeta: asistencije, proigravanja, kreiranje šansi, udarac glavom, slobodnjak, driblinzi. “Profesorska utakmica”, zaključio je najčitaniji italijanski dnevnik. Milinković je od svih medija dobio 7,5 ili 8 uz opštu konstataciju da niko ne igra iz prve, razmišlja tako brzo i vidi igru. Ono što Milinković shvati u par desetinki sekunda na terenu, obični smrtnici ne mogu da ukapiraju ni posle tri odgledana usporena snimka.

IVAN RADOVANOVIĆ je uz Sergeja Milinkovića zaslužio pridev “profesorski”! O Ivanu se sada priča i u najprestižnijim televizijskim i radijskim emisijama. Čarobna formula trenera Đenove Davidea Balardinija se bazira na dva elementa: Ivan Radovanović i Matija Destro. Prvi komanduje u odbrani, drugi trese mreže kao nikada u karijeri. Gazeta je istakla da posebno impresionira Radovanovićeva sposobnost da čita akcije protivnika i da blagovremeno preduhitri gotovo svaki potez rivala. Tutosport je otišao još dalje: “Čini se kao da je Radovanović rođen za ulogu komandanta odbrane”. Srpski fudbaler je od svih medija dobio sedmicu uz priznanje da je najazaslužniji što Đenova nije primila gol na četiri vezane utakmice.

FILIP ĐURIČIĆ je bio među najboljim akterima, ako ne i najbolji na Sardenja Areni. U napadu Sasuola je bio jedini koji je predstavljao pretnju za golmana Kaljarija Kranja. Filip je praktično sam kreirao dve šanse, ali malo zbog nedostatka koncentacije, malo zbog nedostatka sreće, a malo i zbog bravure čuvera mreže tim sa Sardinije nije uspeo da postigne gol. Tutosport i Gazeta su mu zbog dva promašena gola skinuli ocenu, i pored toga što su zapazili da je bio najagilniji u redovima De Zerbijevog tima, dok je Korijere vrednovao ukupnu igru Đuričića i ocenio ga sa vrlo dobrih 6,5.

IVAN ILIĆ se utopio u sivilo i dezorijentisanost Verone na Olimpiku protiv Rome. Kao što tim Ivan Jurića nije ličio na sebe, tako i Ivan nije bio ni blizu igara koje je pružio u dosadašnjem delu prvenstva. Utakmica za zaborav. Mladi Nišlija je ocenjen sa neprelaznom peticom uz konstataciju da se trudio, pokušavao da promeni ritam, ali da mu je slabo šta polazilo za rukom.

DARKO LAZOVIĆ je bio među manje lošim igračima Verone u jučerašnjem dvoboju sa Romom. Posle bledog prvog poluvremena, Lazović je pokazao više živosti u drugih 45 minuta, ali ni to mu nije pomoglo da stigne do prelazne ocene. Nije otišao dalje od 5,5.

VLADIMIR GOLEMIĆ nije imao dan, kao i ceo tim Đovanije Strope u meču sa Đenovom. U raštimanovoj odbrani Krotone, Golemić je, kako je to primetila Gazeta, izgledao da je stalno na pogrešnom mestu. Defanzivac kalabrijskog tima je dobio uglavnom peticu.

SAŠA LUKIĆ je podelio italijanske izveštače, od onih koji su ga “oborili” na ispitu, ocenivši ga sa peticom do onih koji su hvalili njegovu tehniku, ritam i kapacitet da bude opasan po gol Drongovskog. Zbog tog različitog tumačenja, ocene su išle od petice Gazeta delo Sport do vrlo dobrih 6,5 Korijere delo Sporta.

NIKOLA MILENKOVIĆ bi sigurno dobio prelaznu, pa čak i dobru ocenu za prikazanu partiju protiv Torina da nije napravio veliku glupost kada je dozvolio da ga Beloti isprovocira, što ga je koštalo crvenog kartona. Zbog pomenute naivnosti Bleki je ocenjen uglavnom sa peticom.

DUŠAN VLAHOVIĆ je i protiv Torina postigao gol, ali je on poništen zbog milimetarskog ofsajda. Dušan je imao i još jednu kolosalnu šansu koju je promašio, ili bolje rečeno pogodio je stativu, zbog čega su mu pojedini listovi smanjili ocenu. Ipak, i pored par grešaka u kontroli lopte, svi su Dušanu odali priznanje za lavovsku borbu. Ocene su se kretale u rasponu od petice (Gazeta) do šestice (Korrijere).

NIKOLA MAKSIMOVIĆ je ušao u igru u poslednjih 15 minuta meča protiv Parme. Defanzivac Napolija je bez većih problema obavio svoj zadatak, igrajući između Manolasa i Kulibalija u tročlanom defanzivnom bedemu. Zbog male minutaže nije ocenjen.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Ivan RadovanovićSergej Milinković Savić

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara