Sergej Milinković Savić (©AFP)
Sergej Milinković Savić (©AFP)

Srbi na čizmi: Sergej vodi Lacio u Ligu šampiona, Radovanović Đenovu u luku spasa

Vreme čitanja: 4min | pon. 08.02.21. | 14:55

Đuričić podelio izveštače, Maksimović i Lukić u padu forme

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Mogli bismo da kažemo da je srpska knjiga u Seriji A, u poslednjih par kola, spala na dva slova: Sergeja Milinkovića Savića i Ivana Radovanovića. Vezni igrač Lacija i komandant odbrane Đenove su stubovi preporoda svojih timova. Sergej je najzaslužniji za šest uzastopnih pobeda Lacija, a Radovanović za 17 osvojenih bodova Đenove od mogućih 24 u poslednjih osam kola. Filip Đuričić nastavlja da igra promenljivo i da zamenjuje momente u kojima zadivljuje publiku pored malih ekrana sa onima kada nestane kompletno iz vidokruga. Ostali naši igrači, sa izuzetkom Ivana Ilića koji je i juče protiv Udinezea zaradio prelaznu ocenu, su u padu forme. To posebno važi za Nikolu Maksimovića i Sašu Lukića.

Izabrane vesti

IVAN RADOVANOVIĆ je postao “ministar odbrane”. Više ne može da se govori o slučaju ili par vezanih srećnih okolnosti. Ivan je u zrelim fudbalskim godinama otkrio svoju idealnu poziciju na terenu i mogao bi da bude veoma koristan i reprezentaciji Srbije u novoj ulozi dominantnog centralnog beka. Kao i na prethodnim mečevima, i protiv Napolija Radovanović je maestralno dirigovao odbranom Đenove. Osim što je po običaju sve radio blagovremeno, rešavao sve probleme i davao geometriju igri Đenove, Ivan je praktično neutralisao Petanju i limitirao dovoljno Osimhena da ne postigne gol. Naš fudbaler je bio među najboljim igračima meča, a njegova ocena se kretala u rasponu od 6,5 do 7.

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ je počeo lagano meč protiv Kaljarija, u žargonu bi rekli u drugoj, maksimalno trećoj brzini. Međutim, u drugom poluvremenu se uključio i napravio dar-mar u odbrani Kaljarija: asistencija za pobednički gol Imobilea i stvorene tri šanse. Čak i u večeri u kojoj mu nije polazilo sve zarukom i kada je bio vidan umor u nogama i na licu, Sergej je bio među najboljima i svakako odlučujući igrač za konačan ishod meča i šestu uzastopnu pobedu. Nije slučajno da su vezane pobede u nizu Lacija, i povratak u zonu Ligu šampiona, koincidirale sa mesecom u kome je Miliković proglašen za najboljeg igrača Serije A. Srpski reprezentativac je ocenjen uglavnom sa 6,5 dok mu je Tutosport dao sedmicu.

20.00: (1,28) Benfika (6,00) Famalikao (9,50)

FILIP ĐURIČIĆ je podelio italijanske izveštače sa utakmice Sasuolo – Specija. Za novinare Gazete i Korijere delo Sporta nije zaslužio ni prelaznu ocenu, dok ga je Tutosport proglasio za igrača meča u redovima Sasuola. Gazeta je zamerila Đuričiću što je igao promenljivo, odnosno što bi se s vremena na vreme uključio, a zatim bi nestao sa radara utakmice. I pored toga što su Filipu priznali da je bio najopasniji igrač Sasuola dok je bio na terenu, odsustvo kontinuiteta u igri ga je koštalo neprolazne ocene. Na drugoj strani, Tutosport je ističući da je kreirao nekoliko šansi za sebe i saigrače i da mu je poništen gol zbog ofsajda Kaputa, zapazio da je bio “najživlji” igrač u redovima Sasuola. Zbog prethodno rečenog Filip je ocenjen sa solidnih 6,5.

NIKOLA MAKSIMOVIĆ prolazi kroz veoma težak period, baš kao i njegov Napoli. Prvi gol Gorana Pandeva za Đenovu ide na dušu našeg defanzivca, a delimično je odgovoran i za drugi gol Grifona. Nikola je, kao i ostatak defanzivne linije Azura, u tunelu, njegovi propusti su još izraženiji pošto Napoli ima drastično malu realizaciju stvorenih šansi što “podvlači” svaki kiks u odbrani koji se plaća primljenim golom. Sve u svemu, Maksimović je još jednom oboren na ispitu i nije dobio prelaznu ocenu, štaviše pojedini izveštači su mu dali 4,5.

DARKO LAZOVIĆ je izgubio duel sa Larsenom u zoni svoje odgovornosti. Nije uspevao da obezbedi dodatnu solidnost defanzivnoj liniji Verone, a ni da bude prodoran i koristan u ofanzivnoj fazi igre kao što je to, po pravilu, slučaj. Na kraju je uglavnom dobio peticu od italijanskih medija, sa izuzetkom Korijerea koji ga je ocenio šesticom. 

IVAN ILIĆ je ušao u igru u drugom poluvremenu umesto bledog Lazanje koji nije opravdao povenje Jurića. Sa ulaskom Ilića igra Verone je bilo bolja i imala je svoju geometriju, međutim ni Ilić nije mogao da spase svoj tim od poraza. Ipak, mladi Srbin je bio među igračima koji su dobili prelaznu šesticu.

SAŠA LUKIĆ bi morao da se zabrine za poziciju startera u timu Torina. Sa dolaskom Mandragore i oporavkom Bazelija, srpski reprezentativac bi mogao da ima manje prosotra u timu Granata. U tom kontekstu Lukić je propustio priliku da se nametne treneru Nikoli. Vezni igrač Torina je imao par dobrih poteza, ali mu se zamera i veliki broj pogrešnih pasova i ocenjen je sa 5 ili 5,5.

VLADIMIR GOLEMIĆ je odlično počeo meč sa Milanom, spasao je na volšeban način gol svog tima na startu utakmice. Međutim, kako je vreme odmicalo, Golemić je zajedno sa Krotoneom počeo da tone sve dublje i dublje tako da ni srpski defanzivac nije uspeo da se izvuče iz centrifuge igre Rosonera.

MILOŠ VULIĆ je takođe imao obećavajući start protiv Rosonera, ali je kratko trajao i sve dok nije ustupio mesto Petričoneu za Vulića su bile samo muke na San Siru. Petica u rubrici ocena je bila neizbežna.

DUŠAN VLAHOVIĆ se borio kao lav protiv odbrane Intera, ali supremacija igrača Nerazura i mali broj korisnih lopti je doprineo da mladi centarfor ne ostavi upečatljiviji trag na utakmici. Svi listovi su konstatovali da je Vlahović ponovo bio ostavljen sam, i da je to jedan od problema igre Fjorentine i njene neefikasnosti. Dušan je uglavnom dobio peticu od izveštača, između ostalog i zato što je on trebalo da pokrije šut Barele s kojim je Inter postigao vodeći gol.


tagovi

Ivan RadovanovićSergej Milinković SavićNikola MaksimovićFilip Đuričić

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara