©AFP
©AFP

Srbin iz Lige 2 skenira Krasoa: Biće veliki Zvezdin pogodak, kreće se između linija, teško ga je čuvati....

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.06.23. | 15:43

Jovan Nišić detaljno o karakteristikama novog igrača Crvene zezde

Predstojeća sezona u kojoj će se Crvena zvezda posle tri godine vratiti u elitno evropsko društvo bila je povod za reorganizaciju i umivanje tima. Barak Bahar napravio je prve korake promenom golmana, a potpuno drugačije u novim izazovima izgledaće i špic crveno-belih. Sa jedne strane, Aleksandar Pešić i Marko Rakonjac su na izlaznim vratima, dok je istovremeno Žan Filip Kraso praktično postigao dogovor sa šampionom Srbije i očekuje se da vrlo brzo bude promovisan kao novo pojačanje. Od fudbalera Sent Etjena očekuje se da preuzme važnu ulogu u ofanzivi Zvezde, a šta domaća javnost može da očekuje od novajlije za Mozzart Sport otkrio je Jovan Nišić, vezni fudbaler Poa i trenutno jedini Srbin u drugom rangu francuskog fudbala.

Izabrane vesti

"Kraso je jedan od kvalitetnijih igrača u ligi koja obiluje ekstremno kvalitetnim fudbalerima, posebno ofanzivcima. Obratio sam pažnju na njega već posle prvih vesti da je Zvezda zainteresovana da ga dovede i svidelo mi se kako igra. Ukoliko bih morao da ga uporedim sa igračem poznatim domaćoj publici, rekao bih da podseća stilom igre na Nenada Lukića, ali je fizički mnogo moćniji", istakao je fudbalski arhitekta.

U kojoj meri je Kraso zahvalan za igru čitavog tima na najbolji način svedoči 12 asistencija uz 17 pogodaka u minuloj sezoni.

"Odlikuje ga odlična leva noga, ali i to što nije klasičan napadač, ne spada u igrače koji će u šesnaestercu rivala čekati da im se kreira šansa. Igra dosta između linija, neretko i asistira. Ima veliki doprinos u kreaciji, veoma je inteligentan, nalazi prostor i dobar je u završnici".

"ZVEZDA JE IMALA NEGATIVNA ISKUSTVA SA IGRAČIMA IZ FRANCUSKE..."

Nekadašnji član Voždovca imao je prilike da Krasoa vidi protiv rivala, ali i uživo u ususretu Poa i Sent Etjena.

"U pripremi utakmice posebna pažnja je bila usmerena na njega, a saigrači su mi rekli da je veoma teško čuvati ga. Razgovarao sam i sa bivšim saigračem Viktorom Lobrijem koji je sada član Sent Etjena i on mi je istakao da je Kraso lider tima i bez dileme najbolji pojedinac. Nadao sam se da će doći u Srbiju jer će bez dileme doprineti Superligi. Zvezda ima neprijatnih iskustava sa napadačima iz Fancuske, ali sam uveren da je Kraso pun pogodak i da će popraviti utisak kada su u pitanju golgeteri iz ove zemlje".


Dolazak iz drugog ranga takmičenja postavlja pitanje koliko će reprezentativac Obale Slonovače doprineti na pozornici Lige šampiona.

"Njegov dolazak biće koristan za Zvezdu, ali i sve ostale. Tempo igre je dosta viši nego u Srbiji, iako ulogu ima i infrastruktura i odlične podloge, glavni razlog su fizičke karakteristike igrača. Mnogi čak tvrde da je Liga 2 fizički zahtevnija od Lige 1 jer u višem rangu je veći fokus na tehnici i taktici. Prijaće mu igranje u našem prvesntvu, a smatram da će imati važnu ulogu i u Evropi".

SPREMAN ZA NOVU SEZONU, ČESTITKE VOŽDOVCU

Nišić, centralni vezista rođen 1998. godine, novu sezonu dočekuje posle pehova sa povredama i motivisan da uspostavi kontinuitet.

"Spreman dočekujem sezonu, namenski sam ranije zaveršio sezonu kako bih se u potpunosti oporavio od povreda. Možda sam mogao da se vratim i ranije, ali sam želeo dužu pautzu da se lepo oporavim. Već dve nedelje radim, krenuo sam i treninge sa loptim i čekam da vidim kakva će biti situacija u klubu. Imam još godinu dana ugovora i veoma motivisano čekam novu sezonu".

Nekadašnji đak Partizanove škole redovno prati dešavanja u Mozzart Bet Superligi uz poseban fokus na Voždovac iz kojeg je i napravio međunarodni iskorak.

"Zmajevi su napravili veliki uspeh s obzirom na mladost ekipe. Ispratio sam njihove igre i rezultate. Veoma mi je drago zbog svih u klubu, veoma cenim trenera Marka Savića. Fokus Voždovca je narazvoju mladih igrača i nije realno da se uz tu filozofiju juri i viši plasman. Smatram da je ovakav rad zaista za svaku pohvalu i želim im da tako nastave", kazao je Jovan Nišić.

Uz Zmajeve: Jovan Nišić © StarsportUz Zmajeve: Jovan Nišić © Starsport



tagovi

Jovan NišićŽan Filip KrasoFK Crvena zvezdaSent Etjen

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara