Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Srbin na centru, Moratin povratak na Stamford bridž i Čelsijevo “moranje”

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.11.21. | 13:24

Duel Plavaca i Juventusa (utorak, 21.00) derbi je dana u 5. kolu Lige šampiona. Londonski tim samo pobeda ostavlja u igri za prvo mesto u grupi H

Najzanimljivija utakmica današnjeg programa Lige šampiona se igra na Stamford bridžu. Od 21.00 časova Čelsi će da ugosti Juventus, a navijačima u Srbiji neće biti taj meč zanimljiv samo zbog toga što će oni direktno da se bore za prvo mesto u grupi H, već i radi toga što je arbitar tog meča naš Srđan Jovanović.

Matematički je samo Stara dama sigurno u osmini finala. Juventus je trenutno lider na tabeli sa 12 poena, Čelsi ima devet, a trećeplasirani Zenit tek tri. S obzirom na to da su Plavci samo jednom savladali Ruse, i to u Londonu sa „mršavih“ 1:0, eventualni poraz večeras bi mogao da im donese pravu dramu pred poslednje kolo.

Izabrane vesti

21.00: (1,65) Čelsi (3,70) Juventus (6,50)

Ukoliko aktuelni šampion Evrope večeras izgubi, a Zenit savlada Malme, duel u Sankt Peterburgu bi direktno odlučavao o učesniku osmine finala. Ipak, daleko smo još od tog scenarija, izabranicima Tomasa Tuhela u glavama je samo kako da osvoje večeras sva tri boda i tako se približe overi prvog mesta. U Torinu su izgubili sa 1:0, sada spremaju osvetu crno-belima.

Nemački strateg tvrdi da će da bude zadovoljan i nerešenim rezultatom, ali pobeda je cilj.

Nećemo rizikovati da se ne kvalifikujemo, nećemo ići na sve ili ništa kada smo već u ovakvoj situaciji. Ipak, pokušaćemo da pobedimo, jer ako hoćemo da budemo prvi, to je obaveza večeras. Lukaku je OK, nije imao problema na treningu. Žorginjo je potpuno spreman, sa Havercom smo malo nesigurni i to su manje-više jedine dileme koje imam“, rekao je Tuhel.

Ovaj meč će da bude posebno važan za Alvara Moratu. Španski napadač je dve i po godine nastupao za Čelsi, a sada će prvi put da igra protiv njega. Duel u Italiji je propustio zbog povrede mišića, a sada je najavljen u startnoj postavi.

Morata ne blista ove sezone, na 15 mečeva je dao samo četiri gola. Od toga, dva u Ligi šampiona, po jedan protiv Malmea i Zenita. Golom protiv ruskog tima 2. novembra prekinuo je dva meseca posta. Prošlog vikenda je zabeležio i asistenciju u pobedi nad Laciom (2:0) u Seriji A, tako da je primetan uspon u formi.

Juventus je značajno oslabljen večeras. Ne igraju De Šiljo, Kjelini, Bernardeski, Ramzi i Danilo. Značajno su treneru Alegriju vezane ruke. S druge strane, za Čelsi ne može da igra samo Mateo Kovačić, tako da će njegovo mesto da zauzme Žoržinjo.

Kao što smo već napisali, glavni sudija na Stamford bridžu biće Srđan Jovanović. Pomoćnici su mu Uroš Stojković i Milan Mihajlović, dok je četvrti arbitar Novak Simović. Ovo će da bude treći meč Jovanovića i njegovog tima u grupnoj fazi Lige šampiona ove sezone.

Prethodno su oni delili pravdu na mečevima Borusija Dortmund – Sporting i Šahtjor – Real Madrid. Zbirno, Jovanović je vadio žuti karton pet puta, a crveni karton nijednom. Nije bilo potrebe ni da pokazuje na belu tačku. Ako računamo i prethodne dve sezone, 35-godišnjem arbitru će ovo da bude peti meč u eliti.

Moramo da se popravimo i da bolje koristimo šanse koje nam se ukažu. Pravimo dobre situacije, ali u finišu akcija pravimo greške. Igraće ili Mojze Kean ili Alvaro Morata, a možda pružim šansu i obojici. Igrali su dobro protiv Lacija“, poručio je Alegri dan uoči meča na Stamford bridžu.


tagovi

Srđan JovanovićLiga šampionaJuventusČelsiAlvaro Morata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara