Andrea Pirlo (©Reuters)
Andrea Pirlo (©Reuters)

Sreda u Seriji A: Poslednja stanica za Pirla, Konte stavlja ruke na titulu

Vreme čitanja: 5min | sre. 07.04.21. | 13:10

Promo kvota u Mozzartu na pobedu Juventusa protiv Napolija u Torinu – 2,12. Sasuolo desetkovan na Meaci protiv lidera Intera

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Majstorica za Ligu šampiona, tako je prozvan večerašnji duel Juventusa i Napolija na kome će ulog biti i radno mesto Andree Pirla. Na San Siru Inter Antonija Kontea mora da razbije još jedan tabu u ovoj sezoni: Prošlo je sedam godina od poslednje pobede Intera nad Sasuolom na San Siru koja je, vidi slučaja, iznosila 7-0.

Izabrane vesti

Svet se izokrenuo u poslednje dva meseca. U prvoj polovini februara kada je Juve gostovao na stadionu Maradona, Rino Gatuzo je bio pred otkazom. Novine su bile pune naslova kako bi Andrea Pirlo mogao da donese “svilen gajtan” svom velikom prijatelju i saborcu iz igračkih dana u dresu Milana i reprezentacije Italije. Juve je bio u trci za skudeto, još uvek u Ligi šampiona i sveži osvajač Superkupa a Napoli u padu na svim frontovima, izvan Kupa Itailje, Lige Evrope i odavno daleko od borbe za šampionsku titulu.

Rino je preživeo to veče i nekako od tog momenta je počeo uzlet Napolija koji je došao u poziciju da se večeras popne na treće mesto na tabeli, na bod od drugoplasiranog Milana.

Večeras je Andrea Pirlo u poziciji u kojoj je Gatuzo bio pre dva meseca. Kao što je Aurelio De Laurentis stavio u pripravnost dva-tri trenera (Beniteza i Macarija) pre par nedelja, tako je predsednik Juvea Andrea Anjeli, teška srca, morao da obezbedi alternativu ako stvari krenu po zlu i večeras. Dobar deo javnog mnjenja u Italiji je uveren da je Alegri već spreman da uskoči kao spasilac, ali postoje i glasine koje predviđaju poverenje Igoru Tudoru, Pirlovom pomoćniku i bivšem igraču Juventusa.

Juventus je pobedio na devet od poslednjih deset mečeva sa Napolijem u Torinu. Izgubili su samo jednom, čuvenim golom Kulibalija pre tri godine kada je Sarijev Napoli milovao ideju da bi mogao da osvoji skudeto. Međutim, otkako je Rino Gatuzo preuzeo Napoli izašao je kao pobednik u tri od četiri susreta sa Juventusom: pobedio je dva puta u prvenstvu u Napulju i u finalu Kupa Italije u Rimu dok je izgubio samo u Superkupu u Ređo Emiliji.

18.45: (2,12) Juventus (3,45) Napoli (3,50)

Juventus je na poslednja dva meča osvojio samo jedan bod, dok je Napoli u pobedničkom nizu od četiri vezana trijumfa, štaviše u poslenjih šest kola Azuri su osvojili 22 od 24 boda na raspolaganju.

Juve neće moći da računa na Bonučija i Bernardeskija, pozitivni na Kovid-19, i povređenog Artura. Velika novina je povratak u tim posle nekoliko meseci Paula Dibale koji bi trebalo da igra od prvog minuta sa Ronaldom. Ohrabrujuća vest je i činjenica da je Demiral ozdravio od koronavirusa i biće na klupi ako zatreba.

Rino Gatuzo bi prema najavama trebalo da zemni obojicu centralnih bekova sa meča protiv Krotonea. Manolas i Maksimović su imali katastrofalni dan prošle subote i po svoj prilici će ustupiti mesto Kulibaliju i Rahmaniju. Na sredini terena ćemo ponovo videti Demea umesto Bakajokoa, dok je Lozano u prednosti nad Politanom da zauzme mesto pored Zjelinskog i Insinjea iza leđa Mertensa.

JUVENTUS 4-4-2: Ščešnji - Kvadrado, De Liht, Kjelini, Danilo - Kjeza, Bentankur, Rabio, Mekeni - Dibala, Ronaldo

NAPOLI 4-2-3-1: Ospina - Di Lorenco, Rahmani, Kulibali, Hisaj - Fabian Ruiz, Deme - Lozano, Zjelinski, Insinje - Mertens

INTER - SASUOLO (18.45)

Antonio Konte je prošlog leta imao priliku u prvom licu da se upozna sa noćnom morom Intera na San Siru koja traje već sedam godina i zove se Sasuolo. Od ponižavajućeg poraza 7-0 u jesen 2014. godine Sasuolo više nije osetio gorčinu na Meaci protiv Intera. Naprotiv, zagorčao je život svim trenerima Nerazura a direktno je rasparao snove i ambicije Intera Roberta Mančinija, Lučana Spaletija i prošle godine Antonija Konte da mogu da stignu do skudeta. Pored Juventusa, Sasuolo je jedini klub u italijanskom fudbalu koji ima pozitivan skor u dvobojima sa Interom,

Međutim, ovo je potpuno drugačija sezona. U Apijano Đentileu i pored odsustva nekoliko startera vlada veliki entuzijazam i želja da se što pre stave i matematički ruke na skudeto koji nedostaje već 11 godina Interu.

Nerazuri su nanizali deset uzastopnih pobeda na svom stadionu i večerašnji trijumf bi bio 11 što bi značilo i 11 bodova prednosti nad drugoplasiranim Milanom. U prevodu, budući da će ostati devet kola do kraja, Konteu i njegovim fudbalerima bi bilo potrebno još samo 16 bodova pa da i aritmetički osvoje titulu bez obzira na rezultate drugih klubova.

Međutim, Konte ne želi samo skudeto već želi i da obori primate Intera rekorda Đovanija Trapatonija. Ako bi Nerazuri pobedili u sledećih pet mečeve i remizirali na jednom, ne bi samo osvojili skudeto četiri kola pre kraja već bi i ponovili istovetan hod koji je imao Inter Bepea Bergomija i Lotara Mateusa.

Inter večeras neće moći da računa na Brozovića i Bastonija zbog kartona dok su Perišić i Kolarov i dalje u boksu, obojica bi trebalo da se vrate na raspolaganje Konteu za meč sa Kaljarijem.

18.45: (1,35) Inter (5,30) Sasuolo (8,00)

Iz Apijano Đentile su stigle indikacije da bi Konte mogao da poveri ulogu Bareli da igra ispred odbrane umesto Brozovića, dok je Darmjan u prednosti da zameni Bastonija pošto se u tim vraća De Fraj tako da bi Ranokja trebalo da završi na klupi i pored dobre partije protiv Bolonje. U napadu postoji mala šansa da Konte pruži priliku Aleksisu Sančezu, ali Lautaro Martinez ostaje favorit da se pojavi od prvog minuta pored nezamenljivog Lukakua.

 Na drugoj strani i Sasuolo ima dosta igrača koji su ostali kod kuće. Za Inter je najvažnije da neće biti Domenika Berardija koji je postigao šest golova u karijeri protiv Intera, omiljene žrtve uz Milan. Pored Berardija u timu neće biti ni najboljeg igrača Sasuola u ovoj sezoni Manuela Lokatelija kao ni centarfora Kaputa, Defrela. Van stroja su i defanzivci Muldur, Ferari i Romanja.

Jedina izmena u odnosu na ekipu koja je remizirala protiv Rome u Ređo Emiliji se očekuje na poziciji levog beka gde bi Kirjakopulos trebalo da zameni Rožerija.

INTER 3-5-2: Handanović - Škrinjar, De Fraj, Darmjan - Hakimi, Galjardini, Barela, Eriksen, Jang - Lukaku, Lautaro Martinez

SASUOLO 4-2-3-1: Konsilji - Toljan, Marlon, Kirikeš, Kirjakopulos - Lopez, Obijang - Traore, Đuričić, Boga - Raspadori

SERIJA A – ODLOŽENI MEČEVI

Sreda

18.45: (2,12) Juventus (3,45) Napoli (3,50)

18.45: (1,35) Inter (5,30) Sasuolo (8,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

InterJuventusNapoliAntonio KonteĐenaro GatuzoSerija AItalija

Obaveštavaj me

Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara