Boranijašević, Trivunović i Bojić
Boranijašević, Trivunović i Bojić

Srpska pijaca: Napredak prodao Boranijaševića, drhti zbog Kosanovića, Bojić napustio Čuku, a Ješić Zmajeve

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.12.18. | 12:41

Veseljko Trivunović više nije član OFK Bačke

Završetkom prvog dela sezone u Superligi fokus više nije na terenu, već na onome što se dešava u kancelarijama. A sudeći prema aktivnostima srpskih klubova, biće baš živo ove zime. Osim večitih rivala, Crvene zvezde i Partizana, velike promene igračkog kadra očekuju se i u Napretku.

O tome svedoči informacija da su Kruševljani prodali desnog beka, po potrebi i štopera, Nikolu Boranijaševića, u Švajcarsku.
Boranijašević ide u Lozanu. Za kapitena Vulića imamo veliki broj baš povoljnih ponuda, videćemo i sa njim“, predočio je Sportskom žurnalu Bojan Filipović, sportski direktor Čarapana, bez priciziranja sume koju će klub dobiti za defanzivca, dok su za „desetku“, podsetimo, zainteresovani i Zvezda i Partizan.

Izabrane vesti

A najbolji strelac šampionata, Aleksa Vukanović, izgleda da ipak neće na Daleki istok, iako je Gvangvon nudio 600.000 evra. Javio se drugi kupac.
Najbolju ponudu, zasad, za Vukanovića dala je Hapoel Haifa, trenutno petoplasirani tim izraelskog šampionata“, dodaje Filipović, očigledno zabrinut i za sudbinu trenera Milorada Kosanovića, pošto nema garancija da će nastaviti posao pod Bagdalom. „Rastali smo se kao da se vraća u Kruševac. Znam da u Vojvodini uvek postoji struja koja bi Kosanovića rado videla na klupi, znam i da će sutra održati Skupštinu, pa da sačekamo. Ukoliko želi da ide, nećemo mu praviti probleme, iako ima ugovor“.

Što se drugih klubova tiče, ofanzivac Petar Bojić je napustio Čukarički posle tačno 150 utakmica za Brđane, jer mu je istekao ugovor. Na isti korak, ali iz drugih razloga (čitaj, skromne minutaže) mogao bi da se odluči i krilni vezista Nemanja Belaković, iako je papirima vezan za belo-crne do 2021.

Rastanak je regostrovan i na Dušanovcu jer je posle pet golova i dve asistencije na 49 zvaničnih utakmica Voždovac napustio krilni vezista Aleksandar Ješić, dok je iskusni centralni vezni Veseljko Trivunović posle četiri i po sezone rekao zbogom OFK Bačkoj.
Igra mi se još. Šest meseci, godinu.. Verovatno u nekoj nižoj ligi. U međuvremenu, završavam trenersku B licencu. Naravno, ostaću i dalje u fudbalu“, rekao je Trivunović za Žurnal.

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

Nikola BoranijaševićAleksa VukanovićMiloš Vulićaleksandar ješićVeseljko Trivunovićsrpska pijaca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara