Mateja Milovanović (©ajax.nl)
Mateja Milovanović (©ajax.nl)

Srpski štoper potpisao za Ajaks, Italijani ga opisuju kao novog De Lihta

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.10.21. | 12:28

Mateja Milovanović (17) stavio paraf na trogodišnji ugovor sa amsterdamskim klubom

Oduvek je Ajaks važio za jednu od najboljih fudbalskih akademija. Samo u ovom veku iznedrila je igrače poput Veslija Snajdera, Rafaela Van der Varta, Jana Vertongena, Kristijana Eriksena, pre dve-tri godine Evropi predstavila Frenkija de Jonga, Matijasa de Lihta, Donija van de Bek, Seržinja Desta… Jedan od najnovijih produkata čuvenog Tukomsta je – Mateja Milovanović.

Da u Ajaksu ozbiljno računaju na njega govorio je za MozzartSport još krajem prošle godine Goran Grkinić, doskorašnji koordinator mlađih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije, a potvrda njegovih reči stigla je ove subote pravo sa Johan Krojf Arene. Milovanović je stavio paraf na prvi profesionalni ugovor sa amsterdamskim velikanom.

Izabrane vesti

"Čekao sam na ovo neko vreme. Ovo je lepa nagrada", rekao je 17-godišnji štoper po potpisivanju trogodišnjeg ugovora za zvanični sajt Kopljanika.

Mateja Milovanović sa Ognjenom Ivanovićem iz agencije ISOMateja Milovanović sa Ognjenom Ivanovićem iz agencije ISO

U Ajaksu se nadaju da su u momku rođenom 2004. godine u Roterdamu dobili De Lihtovog naslednika. Tako ga je uostalom opisala italijanska Gazeta delo Sport u maju ove godine, kada se spekulisalo o interesovanju Napolija i Rome za holandskog štopera srpskih korena. Isti nadimak mu je dodelio i glavni koordinator Ajaksove akademije, što je početkom 2020. Milovanović i sam priznao u intervjuu za MozzartSport, tada kao reprezentativac mlađih kategorija Holandije.

Međutim, stvari se u međuvremenu promenile. Ideja Fudbalskog saveza da srpske sinove privoli našoj reprezentaciji urodila je plodom, pa je Milovanović ove godine doneo odluku da se pridruži jatu Orlova. U julu je očekivano dobio poziv i odigrao poluvreme u prijateljskoj utakmici protiv Rumunije za selekciju do 19 godina.

Ipak, tek ga čeka dokazivanje. Na sajtu šampiona Holandije ističu da će Milovanović fudbalski razvoj ove sezone nastaviti sa svojim vršnjacima, u selekciji do 18 godina.

18.45: (10,5) Herenven (7,00) Ajaks (1,23)



tagovi

Mateja MilovanovićAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara