Fudbaleri Ajaksa (©AFP)
Fudbaleri Ajaksa (©AFP)

Još jedan kiks Ajaksa ne dolazi u obzir, PSV "šamara" Zvole kad god ga vidi, Fajenord narušio ugled

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.10.21. | 11:42

Eredivizija: Danas na programu pet mečeva 9. kola

Ajaks je neočekivano posrnuo pred reprezentativnu pauzu. Sada na tlu Herenvena, Kopljanici će želeti da se iskupe. Ali, progonitelji su ponovo u pokretu. Posebno PSV Ajndhoven, koji na domaćem terenu čeka Zvole. Fajenord igra protiv RKC-a...

Pre međunarodne pauze Ajaks je doživeo prvi poraz u Erediviziji ove sezone, pošto nije bio kao i obično dobar na svom terenu protiv Utrehta. Ostali rivali su trenutno blizu njega, pa dalje oklevanje ne dolazi u obzir ako želi da nastavi da se "sunča" na čelu. Nastojaće da zadrži prvo mesto na terenu do sada dobro predstavljenog Herenvena (18.45).

Izabrane vesti

18.45: (10,5) Herenven (7,00) Ajaks (1,23)

Neuspeh Amsterdamersa došao je sasvim iznenada. Poslednjih nedelja puleni Erika Ten Haga "razbijali" su sve pred sobom, ne samo zahvaljujući ofanzivnim karakteristikama, već i snažnoj odbrani. Ali, pre dve nedelje su prekinuli seriju od sedam pobeda zaredom u svim takmičenjima, a ujedno nisu postigli nijedan gol.

U Friziji će Ajaks ponovo da traži optimalno blagostanje. Čak i s obzirom na činjenicu da će kroz tri dana da izazove Dortmund u borbi za prvo mesto na tabeli svoje grupe u Ligi šampiona. I svakako je potrebno sakupiti najbolje što možete za ovaj derbi Grupe C. Iako Herenven nije u lošem stanju i ima priključak za najboljima, pobeda gostiju pitanje je očekivana

Dvojica golmaana amsterdamskog velikana Onana i Stekelenburg su nedostupni, a pod znakom pitanja su igrači koji su se tek vratili sa reprezentativnih obaveza, poput Alvareza, Antonija, Martineza i Taljafika. Kapiten Ajaksa i srpske selekcije Dušan Tadić očekuje se od starta.

Na drugoj strani četiri povrede. Herenven neće moći da računa na Bohnijevica, Muldera, De Jonga i srpskog talenta Filipa Stevanovića, koji je povređen.

21.00: (1,12) PSV (10,0) Zvole (17,0)

PSV-u ove godine dosta dobro ide. Zaostaje za šampionskim Ajaksom samo bod na ligaškoj sceni i još nije izgubio u Ligi Evrope. Sada ga čeka duel sa fenjerašem Zvoleom, i smatraće se velikim favoritom, pošto je njegov protivnik u osam kola osvojio jedan bod i beznadežno je poslednji. Osim toga, sastav iz Ajndhovena definitivno želi da bude dobro raspoložen za naredni duel sa francuskim Monakom na međunarodnoj sceni (21.00).

Puleni trenera Rodžera Šmita sakupili su solidnih 18 bodova u osam mečeva, doživeli su iznenađujući poraz samo u Tilburgu od lokalnog Vilema Drugog, a nešto ranije i od Fajenorda. Drugi su na tabeli posle pobede nad Spartom, dok su gosti uspeli da osvoje bod upravo protiv roterdamskog tima.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Zvole ima velike probleme tokom cele sezone, posebno u ofanzivnoj fazi. Uspeo je samo dva puta da postigne gol.

"Protivnik trenutno nije dobro raspoložen, nema poverenja u sebe i traži bilo kakav izlaz iz krize. Sada će definitivno pokušati da nas iznenadi, jer nema šta da izgubi i boriće se za prvu pobedu. Siguran sam da će se njegov učinak postepeno poboljšavati", rekao je Šmit, 41-godišnji Nemac.

PSV očigledno dominira u međusobnim duelima, pošto je uspeo da pobedi Zvole 13 puta zaredom, poslednji put je protiv njega izgubio bodove pre više od sedam godina. Nemac i dalje ne može da koristi usluge Doana, Maduekea, Ledezme, Fofane i Krekelsa, dok gostima odavno nedostaju Van Vermeskerken, De Vit i Klement. Mladi srpski reprezentativac Slobodan Tedić u konkurenciji je za tim Zvolea, baš kao i nekadašnji Orlić Luka Adžić.

16.30: (1,18) Fajenord (7,75) RKC (13,0)

Fudbaleri Fajenorda malo su narušili ugled pre pauze i posle četiri pobede zaredom, uključujući i jednu u Ligi Konferencije, desio im se poraz na gostovanju Viteseu. Čak i usled toga tim iz Roterdama je i dalje u vrhu, ali svaki novi kiks bi nepotrebno oslabio njegovu poziciju. I to ne namerava da ponovi protiv RKC-a (16.30).

Međunarodne obaveze uticale su na sve evropske klubove. Ni Fajenord nije bio izuzetak, jer još ne zna da li će moći da računa na Luisa Sinisteru, koji se kasno vratio iz Južne Amerike.

"Ova situacija mi se zaista ne čini normalnom. On je važan igrač za nas", rekao je trener domaćih Arne Slot.

I bez njega Fajenord će se uklopiti u ulogu izrazitog favorita. Gosti su, očekivano, u donjoj polovini tabele i očigledno će nastojati da ostanu u Erediviziji. Do sada na svom kontu imaju samo jednu pobedu posle osam kola, koja datira sa samog početka sezone, na svom terenu su tada neočekivano savladali AZ Alkmar. Od tada je sastav iz Valvajka uzeo samo tri boda iz tri remija.


tagovi

Holandija 1EredivizijaAjaksPSV AjndhovenFajenord

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara