Komentari na vest

Šta ćemo sa bonus igračima?

T

THEV1NNY_

pre oko 3 godine

Pravilo o bonus igracima je po meni totalno besmisleno bas iz tih razloga koje ste naveli , negde sam citao izjavu da mlad igrac ako stvarno zasluzuje (svojim radom , trudom , zalaganjem) , igrace i sa i bez tog pravila , ovo je po meni samo na neki nacin forsiranje tih mladih igraca , sa kojima treba raditi polako i bez zurbe , a sto se tice pravila o broju stranaca , apsolutno podrzavam , navijam da se to pravilo skroz ukine , da svako ima pravo da kupi igraca kojeg hoce naravno ako ima para za tako nesto.
P

Pedja33

pre oko 3 godine

Kad nema mladih onda je eto zasto nam liha propada,kad igraju mladi o da opet ne valja.....e jesmo neki narod.....
P

Partymaket

pre oko 3 godine

Ti igrači I dan danas igraju kao omladinci, grese previše itd. Ja mislim ako je klinac dobar on će se probiti ako nije, onda prave ovakva pravila. Pa nasi klubovi ne znaju da razvijaju igrače, sve ide samo na talenat i onda kada odu preko ne mogu da se sastave, pregazi ih realnost kao voz.
D

Djosa

pre oko 3 godine

Sansa nasoj deci
Т

Тарми Рићми

pre oko 3 godine

Шта сте се латили деце у сениорским тимовима? Па зар не видите како пролази млада репрезентација? Зар не видите да не могу да играју ни са својим вршњацима? Зар мислите стварно да ти млади играчи могу играти европске утакмице против мнооооого озбиљнијих играча, не само јуниорских, него и сениорских из наше лиге? Немојте бити смешни. А хоћете да клубови у европи праве резултате? Па са њима неће сигурно. Ни један од њих у овом тренутку не заслужује да игра у сениорском тиму, ту су само због правила.
G

Gost blinker

pre oko 3 godine

Ko bi Milku Djurovskom ili Piksiju zauzeo mesto pa da imaju po 15 godina,nikakva pravila im ne bi trebala.Igrao sam fudbal po slicnim pravilima pre dosta godina,donela su nam samo to da su mladi igraci koji nisu bili ni blizu starijih po kvalitetu uzimali vece pare nego mi i pravili se da su neke zvezde.Inace treneri jedva cekali priliku samo da ih zamene.
m

metalika moj dobar drugar

pre oko 3 godine

glupo pravilo,skroz. Treba da igraju oni koji imaju kvalitet a ne neko sto mora. Drzis na klupi dobrog igraca da bi trpeo nekog prvo poluvreme !!! Pa nasi klubovi ionako probaju da ubace mladje igrace kolko mogu jel znaju da je njih lakse prodati,ako ima kvalitet igrace sigurno ako nema grej klupu idi se kali u nizi rang
K

Komšiluk

pre oko 3 godine

Pogledajte Grke i turke koji dovode neograničen broj stranaca i raspalog Falkaa i Veslija Snajdera, a pogledajte na drugoj strani Hrvate. Ko ima bolje domaće igrače i reprezentaciju? Nabrojte mi dva Grčka fudbalera. Ja ne znam nijednog.
G

Gost op

pre oko 3 godine

Taj raspali Falkao je za nase domace igrace bas Falkao i to onaj pravi.
i

idi covece

pre oko 3 godine

Prvo ko ima jace klubove i ligu? A drugo Hrvati potpuno isto rade kao Grci i Turci dovode strance , samo sto Turci pre svega a i Grci imaju vise para i jacu ligu pa zato imaju vise stranaca. Ti Grci su Evropski prvaci bili ne tako davno a Hrvati jos nista nisu osvojili. Turska prosle nededelje razvaljuje i Holandiju i Norvesku a Hrvati gube od Slovennaca. Nema to veze sa stancima, i koliko ih igra u ligi narocito kod nas. Jer nasi igraci iz nase lige nece nikada igrati u reprezentaciji, tacnije uvek ce imati prednost neko iz jace lige i ako je kavalitetan neko iz SL odmah ce biti prodat. NA kraju kada imas jaku konkurenciju jaku ligu sa dobrim igracima cak i ako su stranci, domaci igrac kada se izbori za mesto on ce stvarno vredeti onda. I sto ne poredis bilo koju reprezentaciju koja je iz top 10 dal ima jaku ligu punu stranaca ili samo igraju domaci igraci. Cesto su se pominjali Englezi kako nista ne osvajaju sto je tacno ali je tacno i da imaju jednu od najboljih reprezentacija i najskupljih na svetu tako da nije do kvaliteta nego neceg drugog kod njih. Ljudi pa jedan Brazil pa cak i Argentina kupuju strance u svojim ligama, nemojmo se zavaravati. I ponavljam Hravati nemaju nikakve zabrane za strance niti bonus igrace. CINI MI SE da jos im vazi jedno pravilo koje je daleko bolje i konkretnije za mlade igrace a ne smanjuje kvalitet fudbala. A to je da svaki klub mora da iz svog omaldinskog pogona prikljuci dva omladinca pravom timu. I sada ako oni nisu ok mozda nece odigratri ni jednu utakmicu i sledece sezone ce ih otpustiti, ali opet omladinski pogon mora da napravi igrace za prvi tim. E zato Hrvati imaju toliko igraca uopste ali i kavalitenih a mala su zemlja. Nisam siguran dal je to pravilo njihovog saveza ili tako pravilo odredio Dinamo za svoje igrace ako neko zna nek napise. Ali svejedno sustina je da je to vrhunsko pravilo koje tera klubove da stvaraju omladince, za razliku od naseg koje steti prvoj postavi ako neko mora da igra a uz to mnogi klubovi ne proizvode igrace nego dovedu igraca do 21 godine iz nekog drugog kluba. Kod nas uvek nesto se izokrene neko pravilo. Mada mi nismo imali problem sa mladim igracima inace, a ovako kao mnase pravilo se koristi u Rumuniji samo sto je jedan igrac i moze da ga menjaju posle minut igre. I nije lose to ispalo za Rumune mada oni imaju 20 i jace godina problem kao i Bugari ili Madjari 50 godina da ne mogu da stvore kvalitene igrace jos od Hadzija i te generacije. Ali to se desava jednostavno kada je liga slaba i ne radi se dobro po klubovima, ili presuse talenti jednostavno.
m

metalika moj dobar drug

pre oko 3 godine

grci i turci su tradicionalno netalentovana nacija za fudbal iako grci osvojise one godine EP pitaj boga kako
s

smileey

pre oko 3 godine

Stranci i "iskusni igrači" su linija manjeg otpora za srpski mutni fudbalski biznis i mentalitet po kome niko neće da ulaže u budućnost i da strpljivo čeka rezultate. Eto vam pola partizana krš povratnici ne zna se koji je gori.
R

Raa

pre oko 3 godine

Ako se već bavite temom i vi i treneri "večitih" u svojim komentarima, počnite od početka: U klubovima sa visokoim zahtevima nema mesta za klince zato što smo godinama loše radili sa klincima pa im treba 25 godina da postanu fudbaleri. Osim toga ih ima premalo. Ako jedna država izbaci veliki broj fudbalera po generaciji, naći će sepo zakonu statistike bar trojica koji kidaju i još desetak koji obećavaju. Ovako daj šta daš. Ako nam se posreći. Ali to je nešto što može da se promeni ako bismo istrajali sa pravilom! A ako bude po Terzinom, sutra će u Zvezdi igrati 20 matorih stranaca koji ne znaju ni u kojoj su državi. Cigan sam ljuti od rođenja, ali ne želim da Zvezda postane Šahtjor.
B

Brane74

pre oko 3 godine

Al zelis da razvaljuje kao Bayern ..u kojem igraju 2/3 stranaca
P

Pjer

pre oko 3 godine

Kakvi crni bonus...ako vredis igras ako ne na klupu...pa i Deki Stankovic je imao 17 godina pa je sam otresao Kajzerslauterna jer vredi...
z

za mlade

pre oko 3 godine

Ovo je dobra odluka koja mora da ostane... mladi nikad nece dobiti sansu drugacije.. Svi su u istoj poziciji..sto se bune... Ako si dobar trener napravi mladog igraca
D

DraskoBg

pre oko 3 godine

Ako zvezda i partizan ne mogu da nadju 2 igraca U21 koja ce poceti utakmicu onda treba da ukinemo fudbal u zemlji! Drugi klubovi pocinju sa po 5-6 bonusa svaku tekmu a ovo pravilo smeta zvezdi i partizanu a narocito Terzicu jer bi on da se tali na vise stranaca dok ga za decu zabole.
Т

Тарми Рићми

pre oko 3 godine

Јесте почињу, зато и примају по 4 5 комада од просечних странаца и повратника. Сам себе демантујеш.
B

Bonustop

pre oko 3 godine

Bonus pravilo je jedina dobra stvar koju je Koleza napravio
E

Evo primer da je loše pravilo

pre oko 3 godine

Prvi igrač gde se vidi da je izgoreo i da je nazadovao otkad postoji to pravilo je po meni, Željko Gavrić. Izuzetno cenim Gavrića, i pogotovo zbog fudbalske drskosti i talenta koji poseduje ali, upravo igra na silu i to još na poziciji na njegovu kontra stranu,... da ulazi po 20 minuta umesto Kataija bilo bi produktivnije za njega do 30 min. Kao zemna katai j
M

Maestro

pre oko 3 godine

Najveci problem je sto mi samo gledamo kako sto pre da prodamo mlade igrace i da se uzme lova a najveci broj njih iz mladjih kategorija izlazi nedovoljno spreman i obucen za seniorski fudbal, mora kvalitetnije da se radi sa njima i tada cemo potpuno prirodno imati 2-3 igraca od 19-20 god u timu zato sto to zasluzuju a ne ovako na silu.Monaku nije trebalo bonus pravilo da bi sa 18 godina gurnuli Kilijana Mbapea,sad sa 21 je najbolji na svetu,ima takvih primera mnogo… Bonus pravilo ukinuti,pojacati edukaciju trenera i rad u mladjim kategorijama, broj stranaca ostaviti na 4 ili eventualno povecati na 5,ligu smanjiti na maksimalno 12 klubova.
m

metalika moj dobar drugar

pre oko 3 godine

mi gledamo da prodamo igraca sto pre a ne ulazemo u njih nista . Najmanje placeni treneri su u omladinskim skolama a ocekujemo da stvaraju igrace od te dece jedan dan !!! i sve sto valja brze bolje bezi iz decijeg fudbala ostaju neki likovi koji nisu mogli da igraju fudbal i sa svojih 20-25 godina uce sebe kroz tu decu
A

Alessandro

pre oko 3 godine

Najveći dobitak bio bi da se iz inostranstva dovedu dobri treneri za rad sa mladjima a ne da se na taj način uhlebe bivši zaslužni igrači. Mi moramo da počnemo da proizvodimo igrače za svaku poziciju a ne samo zadnje vezne koji jedino znaju da kvare igru.
o

omerlija

pre oko 3 godine

ODMAH UKINUTI GLUPOST. Kod nas su samo gluposti bile. MILJANOVI PENALI, PODELA BODOVA, MLADI IGRACHI, SMANJENJE BROJA STRANACA, i nesecam se sta jos,ako se neko seti nek napise.
M

Mile RS

pre oko 3 godine

Ograničen broj stranaca i sl.,a tražimo kvalitet fudbala i lige. Trebaju igrati najbolji i najspremni . Tako se dobija na kvalitetu i mladi ce više gristi za svoje minute.lp
M

MozzartJVucicevicc

pre oko 3 godine

Kod nas nista ne funkcionise. U osnovi je dobra ideja i treba da se sprovede, alo da se ozbiljno posvete njoj. Kod nas moze da se zove menadzerski bonus igraci. Njegos Petrovic ako postane igrac ja cu da pojedem ovaj telefon. Ovo tri miliona, pet miliona, njegos, nikolic, tvrdim da ce ponovo da se organizuje korona zurka na stadionu ako stigne milion evra od Rostova ili Ufe za bilo koga od njih. Micko je bio gatuzo licno za njegosa, a i on nema veze sa fudbalom.
9

951357

pre oko 3 godine

Ako je nešto dobro proizašlo iz derbija, to je da su svi videli da je pravilo o bonusima neverovatna glupost. Ako neko vredi a mlad je, taj će i da igra, a ako ne vredi, samo šteti ekipi zato što mora da igra. Svi znamo zašto je ovo pravilo donešeno, ali se nadam da su se opametili i da će ga ukinuti. Isto kao što se nadam da će ili ukinuti ili povećati broj stranaca bar na 8. Jer ako mislimo do rezultata u Evropi, sa igračima iz Srbije se to neće desiti, jer se ne radi kvalitetno, ne spremaju se za moderan fudbal, a i dobri stranci će podići nivo kvaliteta lige, kao domaćih igrača u njoj. Pritom očekujem smanjenje broja klubova u prvoj ligi bar na 14, ako ne i manje, jer se i ovo malo kvaliteta razvodni.
L

Lupanja bez

pre oko 3 godine

Ja sam prvi mislio da je ovo dobra ideja i da ce tako mladi pokazati sta znaju, ali ovo je samo cini mi se jos vise razmazilo neke igrace, koji su sada svesni da moraju da igraju pa im je jos lakse i jos se neodgovornije ponasaju.
m

metalika moj dobar drugar

pre oko 3 godine

to je ifinansijski interes FSS i nista drugo . Ovaj sa 17-18 godina ima jos 15-20 godina karijere ispred sebe a igrac od 30 i nesto jos koju godinu. Zasto mu uzimas i to malo sto je ostalo ako jos uvek ima kvalitet ???
S

Statler

pre oko 3 godine

Zvezda i Partizan nisu klubovi za razvoj mladih igrača već klubovi u kojima postoji veliki pritisak rezultata. Shodno tome, u prvi tim mogu da uđu samo oni koji u tom momentu mogu da donesu razliku na terenu, bez obzira na godine starosti. Ili znaš ili ne znaš.
D

DusanMilic

pre oko 3 godine

Zar na ovom istom portalu nismo citali da ovaj Nikolic ima najvise tacnih pasova u Evropi, vise od Modrica i Krosa, a da Terza odbija 5 miliona za Petrovica, kako ovakav tekst.... Vi pisete kako vjetar duva uopste ne sageldavajuci realno situaciju.
N

NAJVEĆI ZVEZDAŠ IKAD

pre oko 3 godine

Ukinuti pravilo bonusa bez razmišljanja. Maksimalan broj stranaca u protokolu 4 (i slovima četri),,,,,,, Da bi se izbegli Kafu, La Para, Bakajoko, Žander, onaj Španac kome sam zaboravio ime, Rikardinjo i njima slični. Stranac koji bude doveden mora da igra i da bude bolji od domaćih igrača, jer u suprotnom zašto bi dovodili igrače sa strane i plaćali ako nisu bolji od igrača koje imamo ovde. Pravilo za Više od četri stranaca SLUŽILO BI ISKLJUČIVO ZA LOPOVLUK I MENADŽERSKO DIREKTORSKE PLJAČKE GDE SU U ZVEZDI U POSLEDNJIH 7-8 GODINA POKAZALI VRLO VISOK "TALENAT".
G

Gost Lk

pre oko 3 godine

Neka igra 11 stranaca ako su bolji.Fudbalski klub zivi od rezultata a ne od prodavanja magle.To sto ti nabrajas zavisi od novca i strucnosti direktora,ali to vazi i za domace ne samo za strance,pogresi se i sa domacima, vise nego sa stranim.
d

dejanera

pre oko 3 godine

Koliko ti pojma nemas to je tuga jedna! Kakve veze ima pravilo o 4 stranca i Kafu, Zander, Kanjas, Van La Para....Nikakve osim sto su igrali u Srbiji dok je to pravilo vazilo! Dalje, Kafu je igracina koji je sam unistio Zvezdu igrajuci za Ludogorc. U Zvezdi nije igrao nista ali nije puno ni kostao obzirom da je bio na pozajmici! A godinu dana pre nego sto ce doci u Zvezdu Bordo ga je platio punih 7,5 miliona evra! Znaci da kvalitet ima ali se kod nas nije snasao i idemo dalje! Ako se gleda tvojim ocima onda ovi iz Reala treba da se obese svi odreda. Platili Azara 115 miliona a on za dve sezone jedva 4 gola postigao i pri tom mu se vrednost sa 150 miliona spustila na 40. U istom prelaznom roku kupili i Jovica! Njega platili 63 miliona a sada na pozajmici u Ajntrahtu i procenjena vrednost 20. Znaci ako zelimo da nam fudbal napreduje treba da se ugledamo na bolje od sebe. A ti bolji (Belgija, Holandija, Austrija) nemaju blesava ogranicenja, bonuse, deljenje bodova i ostale gluposti! Jednostavno fudbal je ozbiljan biznis i ne dozvoljava amaterizam i budalastine. Sto se mene tice Zvezda moze da ima sve do jednog stranca u protokolu, i da svi imaju preko 30 godina, ako ce to da donese titulu, Evropu i pare
e

eskobar

pre oko 3 godine

skinite im od plate 50 posto bolje ce da igraju i da cene taj taj dinar
P

PRAVE STVARI

pre oko 3 godine

Promeniti: umesto 2 u startnih 11 da budu 3 među 18. Napraviti Superligu i Prvu Ligu sa po 12 klubova, privatizovati klubove bez muljana, srediti stadione i doneti zakon protiv huligana koji će funkcionisati u praksi.
S

Sima Arauho

pre oko 3 godine

Zasto pravilo bonusa vazi u prvenstvu a ne vazi u kupu?!Ove sezone nas je to nakaradno pravilo kostalo poraza u Novom Pazaru jer je golman bio debitant.
V

Vini Gogniti

pre oko 3 godine

Ovo je nevidjena glupost kao i broj stranaca!Pa ako je neko stvarno dobar UVEK ce dobiti sansu,ti na silu hoces klub da svedes na to da ne moze da igra u najjacem sastavu i onda krece evropa a tamo ekipa nije dovoljno takmicarski uigrana da ima sve igrace sa velikim brojem utakmica zajedno.Sad ti treba da gledas u pasulj da li imas adekvatnu zamenu ili ne,zrtvujes poziciju u timu zbog njihovih glupih pravila.Alo ljudi ovde je u pitanju kvalitet fudbala i nista vise!Ako valjaju neka se izbore i to je to!Zasto su Kiprani,Rumuni,Grci i jos neke lige pre vise godina odskocili u evropi pa se sad sa takvima borimo za mesto u Ligi Sampiona?Pa zato sto jedan Kiparski klub,Ludogorec Razgrad,Asteras i slicni da te napadnu sa 11 kvalitetnih Brazilaca,Argentinaca,Portugalaca,eto zasto,unapred osudjeni da izgubimo,bas me briga ko je odakle i one parazitske fore ko sta oseca i koliko,hocu da imam ekipu koja moze i hoce da se bori sa rivalima a ne ove nase nabedjene uvek ostecene i sto im se uspeh ne prasta i ostale maloumnicke fore.Hocu da imamo ligu u kojoj ce 4-5 timova da se bore za titulu i u evropi da igraju redovno,hocu da uzivam u fudbalu!I onda dovedes 4-5 stranaca i prodas ih posle sve za 3 000 000 - 4 000 000 i zaradis i teras dalje!Dosta je vise ovih gluposti sto izmisljaju patriotski savez koji bas nasu reprezentaciju najvise unazadjuje godinama a ovamo se bavi patriotizmom!
M

MozzartJVucicevicc

pre oko 3 godine

Posteno, sansu su dobili i filip djuricic i nemanja matic, na kraju i mali joveljic. Sto posto ce da igra ako vredi... Ma daj molim te, gde zivis ti...
Z

Zamisli

pre oko 3 godine

Partizanov bonus tudj igrac.
J

Jednostavno

pre oko 3 godine

Ako zelis rezultate onda ne mozes forsirati klince i istrpiti ih 2 god. Jer u Evropi su timovi prejaki. Trebaju provjereni igraci.Za nasu ligu mogu se gurati mladji igraci, ali i oni su sami krivi. Ako hoces da budes profi udbaler, nema alkohola, cigareta, nocnih provoda, sponzorusa...
N

Neshojeu21

pre oko 3 godine

Pravilo bonus igraca je odlicno! Sad sto bi 2 tima u drzavi zvezda i partizan da guraju 10 stranaca u prvih 11 to je druga stvar. Apsurd je reci da je i jeda klinac “nesrecan” sto je odrigrao 45min derbi. Budalastina. Taj velja sad vredi 5M zbog tog pravila a Stevanovic prodat za 8M. To pravilo je ko rodjeno za nasu dosadnu ping pong ligu.
S

Sima Arauho

pre oko 3 godine

Ako je pravilo SJAJNO sto ga ne uvedu Nemci,Englezi,Spanci?!
N

Nista neobicno

pre oko 3 godine

Mislim da ce neko ko ima kvalitet radom i zalaganjem uvijek isplivati i postati dobar fudbaler. Ligu treba u svakom slucaju dovesti na normalan broj. Mozda ne odmah 10 ili 12 ali sigurno krenuti od 16 pa na 14 u sto kracem vremenu. Za strance sta reci. Ne volim ogranicenja ali 5 6 mozda kada vec nemamo nasih igraca da guraju ekipu ka uspjesima. Lako je onda smanjiti broj.
B

Blajvčo

pre oko 3 godine

Neće brate. Veruj mi da neće. Ko se bavio sportom, zna da ima mnogo, mnogo talentovanih klinaca, predodredjenih za velika dela, koji se u ranoj fazi karijere smore jer ne dobijaju adekvatnu šansu. Ja licno nisam bio talentovan, pa nemam za cim da placem, ali bilo je drugara koji su mogli da naprave velike karijere, ali nisu igrali jer su neki drugi dečaci morali da igraju. Jbg.
m

metalika moj dobar drugar

pre oko 3 godine

problem je sto ti tvoji i drugi klinci hoce pare odmah u 18-toj godini . Jel ces mi reci da je bas svaki klub pod istom politikom ne igranjakvalitetne dece ?? sta je sa cukom na primer ?? ko nece kvalitetnog igraca da bi napravio sutra pare preko njega ?? pusti te price i izgovore lenjih klinaca koji nisu mogli da se bude za trening i trpe trenere da ispravljaju njihove greske i gluposti. Ako nisu mogli da da istrpe fudbalski zivot koji donosi mnogo pa na kraju nije strasno , nek rade dnevno 8 sati za 300-400 evra mislim da im je to lakse
P

Paja Pandur

pre oko 3 godine

Ili 10 ekipa pa 4 medjusobna duela za 36 utakmica ili liga na 12 ekipa, dvokruzno, 22 utakmice, posle toga plej of i plej aut po 6 ekipa, opet dvokruzno, jos 10 utakmica, ukupno 32 od cega bi 20 bilo sa ekipama iz gornjeg dela tabele, zmaci 2/3 utakmica bi bilo protiv solidnih ekipa (na primer, veciti, cuka, vosa, tsc i jos jedna ekipa u prvih 6), bez deljenja bodova i slicno, za strance stvarno ne znam jer od toga bi jedinu realnu korist imali veciti, al pre ne bi povecavao broj stranaca vec samo da iz EU nisu stranci, mislim da veciti i dalje ne mogu bas da dovode EU igrace u preteranom broju, a i sa manjim brojem klubova koncentrisao bi se kvalitet domacih igraca u manji broj klubova plus vise jacih utakmica pa bi MOZDA kroz 3, 4 godine vise solidnih domacih igraca bilo prisutno i dostupno za najjace klubove u ligi, ovo sa bonusima ili ukinuti ili smanjiti na 1, probalo se sa 2 i deluje da ne ide, nisam nesto cuo da pored vecitih, cuke i vose da se probio neki super klinac, voleo bi da gresim, al 1 mislim da je podnosljivo. Naravno i pored svega ovoga edukacija strucnih stabova, infrastruktura itd, al to je za nesto sto trebaju pare, a toga nema pa nije jednostavno za razliku od menjanja pravila.
U

U paklu je ekipa

pre oko 3 godine

Nisu bonus igraci toliki problem, koliki je problem koriscenje istih. Ja sam bio misljenja da je Partizan tu daleko tanji, ali se pokazalo da gresim, videli smo u derbiju. Takodje Deki je napravio, po meni, los izbor bonusa, stavio je dva bonusa na centar i tu smo imali najveci problem. Nisu ni Nikolic ni Petrovic toliko losi igraci, ali ne mogu oni da vode i da grade igru. Takodje, broj stranaca je problem. Ako hocemo da napredujemo, to pravilo mora sa se menja. Zamisli Man City sa 4 stranca? Barsu? Inter? Real? Da ne nabrajjam dalje - smehoteka. Dalje, liga da se smanji da se koncentrise kvalitet, a ne da se sprdamo sa svima pa da naletimo na neku Omoniju. I za kraj, a moglo je i na pocetku - struka. Prevazidjene komunjare i deca istih, u fudbalskom smislu. 90% trenera igra na 0:0, da im ponudis na pocetku sezone 30 bodova i gol razliku 0:0, oberucke bi prihvatili. Uzas, nema igre, nema nicega, a onda pricamo o nekim nizovima i namestaljkama. Pa naravno da su nizovi kada igraju protiv amatera! I treneri su amateri. Da su toliko dobri bili negde napolju zar ne? Ne bi proveli celu karijeru u Srbiji i skoknuli mozda do CG i BIH. Dalje, oni koji i imaju kakav takav talenat, oni bi samo da treniraju vecite. Ma nemoj, a Vosa, Cuka, Spartak itd - ma ne samo veciti...i karijeraode nizbrdo.
2

24

pre oko 3 godine

minus zbog glupog nika i predugog teksta koji niko nece citati
U

U paklu je ekipa

pre oko 3 godine

Nisi citao Marka Tvena, da jesi, znao bi poentu nika
F

Figueroa

pre oko 3 godine

Najveci gubitnik "bonusa" je Zvezda,ona nema ni blizu mladog igraca za veliku scenu (bar nikog odo ovih sto ih guraju) i svaku utakmicu pocinje sa dva "smetala" u polju.Cvrsto vjerujem da u omladinskom pogonu ima strasno dobre djece,ali jbg il tate nemaju novca,il su im menadzeri tanki...Ako zeli dobro Zvezdi i ako ima autonomiju u radu Deki bi se licno trebao pozabaviti tom tematikom,tj pogledati koju utakmicu i trening omladinskih selekcija Zvezde.Ovo sto trenutno igra je zalosno...vazno je da Njegos popravlja frizuricu sto putas na utakmici,jos vaznije da se Velja "istetovirao" sa 20 godina,a to sto su se u derbiju igrali "skrivaca" i sto nisu sastavili dva krstena pasa...kao da je to bitno...
Т

Тарми Рићми

pre oko 3 godine

А ко има младе играче за велику сцену?
S

SilverSurfer

pre oko 3 godine

Sve što nije životno pre ili kasnije mora da propadne. Tako je i sa ovim pravilom. Kvalitet a ne pravila trebalo bi da određuju ko će da bude na terenu. Međutim, u našem fudbalu to ipak nije tako. Jer, faktor menadžer je danas moždani važniji od fudbalskog kvaliteta. Što je takođe nešto sa čim se treba izboriti. Ali, uzimajući u obzir da se radi o ogromnoj količini novca, koja zadovoljava mnoge, teško da će neko želeti da se sa tim izbori. Nikolić i Gavrić su u poslednje vreme često na meti kritika. A obojica dobijaju priliku da igraju na pozicijima koje im nisu prirodne. I onda se mnogi čude kako ne pokazuju ništa. Ne treba zaboraviti kako je Ivanić igrački propadao dok je igrao na pogrešnom mestu. Guranje mladih igrača je često zbog želje za ekspresnom prodajom. Zvezda četiri godine igra Evropu a uspeva da proda jedino decu iz omladinske škole koja, uglavnom, nisu ni zakoračila na travu Marakane. Pitanje je i da li je moguće praviti nekakav rezultat i istovremeno imati strpljenja i trpeti mladog igrača. U košarci svake godine defiluju eskadroni stranaca a samo po neki donosi nekakav kvalitet. Za domaće igrače nema mesta niti vremena. Možda bi neograničen broj stranaca u fudbalu doneo isto što smo dobili u košarci. Gomilu prosečnih stranaca koji ne prave nikakvu razliku. Takođe, treba da se zapitamo i šta je cilj našeg fudbala. Razvoj mladih igrača, učestvovanje u Evro takmičenjima ili brza prodaja igrača. Ciljevi određuju strategiju i pravila. Rezultat se vidi tek posle nekolilo godina.
S

Statler

pre oko 3 godine

Šta je cilj našeg fudbala? To je ključno pitanje. Klubovi u superligi su profesionalni što znači da posluju po korporativnim principima, dakle na profitnoj osnovi. E tu onda dolazimo do najosetljivijeg pitanja: ko su vlasnici tih klubova? Ne zna se. Zvezda i Partizan, kao najveći klubovi, se i dalje vode kao nekakva udruženja građana a obrću desetine miliona EUR na godišnjem nivou. Kakav paradoks. Kad ostvare gubitke (a to se redovno dešava), ko ih pokriva? Članovi, država...? Kad pogledate bilanse naših klubova tamo ćete naići na stavku "društveni kapital"?! Recidiv socijalizma kojeg više nema ni u ustavu ali eto,postoji u poslovnim knjigama naših najvećih klubova. Pri tome niko ne zna šta čini taj "društveni kapital" i ko iza njega stoji. Prostora za manipulacije i kriminal na pretek.
Т

Тарми Рићми

pre oko 3 godine

Чекај, зар ти стварно мислиш да ће и један добар страни играч доћи у нашу лигу? Па сви странци овде су просечни играчи иако постоји ограничење странаца. Па домаћи квалитетан играч неће да игра у Србији. О чему ви људи овде пишете?
M

Micaga

pre oko 3 godine

Ukinuti pravilo bonusa, dozvoliti strancima sa pasošima bivših republika i Eu da budu kao domaci, uostalom to mora da dođe u pregovorima sa Eu, ograničiti broj ostalih stranaca na 4,skratiti ligu na 10 klubova. 4 kruga, 36 meceva, vise jakih meceva, dva tima ispadaju, jedan igra baraz sa tecim iz prve lige, 1 ide u ls, jos 3 u Evropu i automataki nema prostora za prodaju utakmica, sklanjalice, zetvu bodova. Svi se bore za nesto. Koncentracija kvaliteta, bolje infratrukture, tekme. tekmimecevaemeceva. Mozda i
V

Vixtra

pre oko 3 godine

Pravilo o bonus igračima je neviđena glupost. Ko hoće da pravi mlade igrače, praviće ih i bez tog pravila (primjer Čukarički), a na ovaj način imamo situaciju da klubovi koji igraju zbog rezultata ne mogu da igraju u punom sastavu. Partizan ili Zvezda će gurati mladog igrača i bez tog pravila, ako im je cilj da ga formiraju u kvalitetnog i prodaju. Dalje, mislim da se pravilo o strancima treba kompletno ukinuti. Evo, vidim, reprezentacije liga petice propadoše što im većinom stranci igraju. Uz dobre igrače se stvaraju dobri igrači, a mi ne možemo da dovedemo najbolje zbog nečije debilne ideje da će to naškoditi nekome. Takvo pravilo eventualno ubaciti u prvu ligu (pravilo o bonusima) a za Superligu oba pravila komplet ukinuti. Skratiti i prvu i drugu ligu na po 10 klubova i dvokružni sistem i imaćemo full fudbal uz malo ulaganja u infrastrukturu i sređivanja haosa među sudijama.
G

Gost815

pre oko 3 godine

Ukratko, ukinuti pravilo o bonusima, povecati broj stranaca sa 4 na 6, skratiti ligu na 10 klubova. Nece se mlad igrac bolje razviti ako mora da igra, to je sa psiholoske strane kontraproduktivno za njega, povecanje stranaca je neophodno ako ne zelimo da igramo doveka onu konferenciju, a smanjenje lige na 10 klubova ne bi trebalo ni da bude tema ako hocemo neki kvalitet da imamo.
m

metalika moj dobar drugar

pre oko 3 godine

ako hoces da ravijas mladog igraca pa niko mu ne brani da trenira sa prvim timom i tim istim igracima i to bez pritiska rezultata ,pobede ,straha od punih tribina itd.Samo finansijski interes FSS i nista drugo.
D

DNK

pre oko 3 godine

Starnci koštaju (plate) više no domaća "deca"... Na deci npr CZV može da zaradi (Njegos, Gavra, Vešlja...), naručito ako se gleda odnos plate i koliko mogu da donesu prodajom. Koliko će da se zaradi od Bena (31g), Falćinelija (29g), Kange(30g), Falka (29g), Sanoga (31g)...??? Koliko para toliko i muzike! Setite se Čelsija pre Romana, Sitija i PSŽ-a pre Arapa...
R

Raša P

pre oko 3 godine

Ostaviti pravilo bonus igrača ali u nižim ligama. Ukinuti ograničenje broja stranaca i smanjiti ligu na 16 klubova. Problem našeg fudbala je struka jer 90% trenera igra na 0:0 a takva igra ne stvara dobre igrače. Mislim da i dosta sudija nije doraslo da sude super ligu.
D

Daj faul

pre oko 3 godine

Sta da radimo sa 16 klubova?? Uz duzno postovanje svima, liga od 10 klubova, 4 kruga... bolje da gledamo 4 derbija, da se igra 4 puta Zvezda-Vojvodina i Partizan-Vojvodina, nego da se gostuje po Surdulici, Vranju, Ivanjici... ponavljam, postujem sve, ali plasman medju 10 najboljih zasluziti na terenu!
G

GSO

pre oko 3 godine

Pravilo je smesno. Partizan uvek ima mlade talente a ona je janda totalno antitalentovana.
U

U Tem Denveru

pre oko 3 godine

Mislis talente olimpijakosa?
k

koler

pre oko 3 godine

samo jedno pitanje sta ce petrović i nikolic dogodine kad druga dva igrača budu bonusi... klupa.. i sta su dobili... nista... ukidaj ovo... stranaca 5plus 1 i liga od 10 klubova
H

Highlander

pre oko 3 godine

FSS treba da napravi neki kratkorocni plan tipa 3 do 5 godina,svake godine da se liga smanji za dva do tri kluba,jer bi bilo nepravedno da odjednom skrati ligu na 10-12 klubova.I ono najbitnije,dok taj proces smanjivanja lige traje da se klubovi pozabave infrastrukturom.Ko ne ispuni neke normalne uslove nema sta da trazi u toj ligi.
D

Daj faul

pre oko 3 godine

Sto je nepravedno? Prema kome? Ne secam se da je bilo price o nepravdi kada je Novi Pazar kao desetoplasirani tim Prve lige usao u ovogodisnju Superligu
D

Drvo

pre oko 3 godine

Pravilo je odlično za razliku od onog o strancima. Treba samo dati klubovima mogućnost da biraju 3-4 utakmice u toku sezone da budu izuzeti iz pravila tako da se najjače utakmice igraju u najjačim sastavima.
M

Mikki

pre oko 3 godine

Idiotsko pravilo. To može eventualno u nižim ligama da prođe, za ovo je kontraproduktivno
S

Srdjan988

pre oko 3 godine

Pravilo je odlicno i prestanite svako malo da menjate pravila. Mi ni u cemu nemamo strpljenja, stalno nesto menjamo, izmisljamo i slicno. Jedno vrijeme ste pisali kako je pravilo sjajno kako dosta mladih igraca igra, sada kada je izasao na poluvremenu igrac dva odma vam ne valja. Ovo pravilo ce naterati na jaci i kvalitetniji rad u OS, zato treba malo strpljenja. Naravano da nemamo odmah ekstra klince jer niko nije ni radio kvalitetno niti se brinuo o tome, nego u fazonu ako iskoci kakav biser sam od sebe iskoci. Zvezdi treba bonus na nekim drugim pozicijama a ne u srcu veznog reda gdje ima Sanoga i Kangu.
M

MOZDA

pre oko 3 godine

Pravilo bi mozda i imalo smisla da menadzeri nisu direktno zasluzni koliko ce koji omladinac da igra(i u fudbalu i u kosarci)
D

Dex911

pre oko 3 godine

Pravilo je dobro ali igracima se treba pruziti sansa u kontinuitetu kako bi mogli da pokazu sve sto znaju a i istrpeti ih kad igraju lose, kako bi i klub a i igraci kasnije imali koristi. Ne moze se od mladog igraca ocekivati da igra kao da ima 10-ak godina profesionalnog iskustva. Ocekuje se da Erakovic, Petrovic, Nikolic, Stulic... igraju odma kao Pike, Inesta, Modric, Levandovski... u najboljim danima a to je nemoguce. Igraci moraju da se istrpe i da ih puste da igraju cak i kad igraju losije kako bi sticali potrebno iskustvo
v

var

pre oko 3 godine

Ma druze, kad ima kvalitet on vec sa 18 igra egal sa bilo kojim timom u ligi, a kad nema onda je to silovanje i igraca i ekipe, ne bi li prokinuo par utakmica pa da se proda negde..zavisi to od dosta faktora naravno, ali top igrac ima sve te faktore vec i odskace u svakom pogledu..- on i ne treba da igra kao Pike u Barseloni nego da bude Pike za sve ostale u Superligi i dovoljno, a on ni to ne moze, znaci, nema taj kvalitet..
d

d.g.

pre oko 3 godine

Glupo pravilo. Ako vrediš igraćeš bez obzira na godine. Mbape i Haland nisu zaigrali mladi zbog godina. Deki se sa 16 godina izborio za status prvotimca kao i recimo Mrkela. Sada si kod nas talenat sa 23.
G

Gost 12345

pre oko 3 godine

Zaboravljamo neke stvari, u ex yu ligi, igraci su bili mladi I saw 22,23 godine. To nije nista cudno I tako je. Kasnije su timovi sastavljani uglavnom od igraca od 17-23 god jer klubovi nisu imali dovoljno novca da zadrze najbolje igrace koji su isli makar na Maltu ili Farska ostrva da igraju da bi nesto zaradili. I mi smo u glavama usvojili taj model, mada zapravo, igraci sa 21,22,23 su jos uvek mladi. Neko sazri sa 17, neko sa 18 ili 19 ali vecina kasnije u 20-tim...
G

Giroud9

pre oko 3 godine

Liga od 12 klubova definitivno ovo je besmisleno, nabija se gol razlika prodiv 10 timova u ligi vijeciti cekaju derbi ili eventualno utakmice sa Vosom i Cukom da bi bio neki egal, malo zavirit u komsiluk nije sramota hrvati tako rade par godina nije lose
b

bingosale76@gmail.com

pre oko 3 godine

Ljudi,ne pravi se tako mlad igrač što će po svaku cenu morati igrati poluvreme. Mlad igrač ako vredi igrače bez bonusa. Pravi se samo kontra dejstvo. Ako ne znate kako, pogledajte kako drugi rade. Druga stvar,kakvi crni 20 ekipa u prvoj ligi,plafon 10 i nikako više. Nemamo kvalitet za više. Dali vidite ili se pravite ludi,a mlad igrač,kada se pojavi da vredi,igraće,tačka.
7

777

pre oko 3 godine

Glupo pravilo, dok nije bilo tog pravila igrali su tadasnji klinci Ristic, Rajkovic golman, Luka Jovic, Plavsic, Grujic kod Partizana Jovetic, Stefan Savic, Lazar Markovic, Nemanja Tomic i ko zna koliko jos tadasnjih klinaca je igralo koje sam zaboravio. Ako si dobar igras i to je to. Pogledajte Zvezdu iz prvog i drugog poluvremena dva razlicita tima, zamislite sta bi Milan uradio Zvezdi iz prvog poluvremena? 3 komada lagano bi bilo... Nivo fudbala ovo pravilo spusta na jos nizi nivo i stalno radimo protiv samih sebe. Ovo pravilo bi bio mozda pogodak da vazi za drugu i ostale nize lige. Takodje broj stranaca mora da se poveca na barem 6 jer je 4 premalo za Evropu... Takodje ovo pravilo ubija psihu klinca kada zna da igra zato sto mora i kada zna da ce igrati 45 minuta a posle biti zamenjen. Ne da mu ne dizes samopuzdanje nego mu samopuzdanje spustas na nulu.
1

12 klubova

pre oko 3 godine

Ja sam za ligu od 12 klubova,deset je ipak pre malo. Igralo bi se po trokruznom bod sistemu dakle 33 kola. To je sasvim dovoljno jer jedna Bundesliga ima 34.kola a mi imamo i poduzu zimsku pauzu. Kod zrebanja bi klubovi koji jedne sezone izvuku neparne brojeve sledece sezone dobijali parne. Na taj nacin bi se osiguralo da ako ke Zvetda jedne sezone dva puta bila domacin u vecitom derbiju, u sledecoj sezoni bude dva puta gost.
B

Blajvčo

pre oko 3 godine

Liga ne sme da ima manje od 18 klubova. Svako veće smanjenje ce dovesti do pada kvaliteta, a ne do povecanja istog. Klinci koji igraju u prvoj ligi ce se zaposliti u fabrike čekajući promociju u superligu, a ovi iz superlige će u mladu reprezentaciju. Eto razlike. Dosta vise sa glupavim komentarima o smanjenju lige na 10-12 klubova. To samo dijabole mogu da žele.
M

Mikki

pre oko 3 godine

36 klubova i bas nas briga
@

@blajvčo

pre oko 3 godine

Ima istine u tome sto kazes,nego, jesi li se ti oporavio od Ivanicevog nokauta u sredu 1:0 za Zvezdu? Vratismo vas na fabrička podesavanja! Ovo te namerno zetam jer si se ti stalno javljao sa tom forom. Vidis kolo srece se okrece. Sportski pozdrav od RedStar91
a

abc

pre oko 3 godine

Ovaj je inače napisao, i svima odgovorio kako će Partizan da razbije Zvezdu, elementarno nepoznavanje fudbala kao igre, nije prepoznao Partizanovu seriju kro sklanjalice i ostale nesportske stvari. Drugo poluvreme je jasan pokazatelj o kakvon "nemaču pojma" se radi.
B

Blajvčo

pre oko 3 godine

Drugari, čemu tenzija, svi se ovde samo zezamo. Pa sta ako je zvezda dobila? Pa sta i da je Partizan dobio? Rivalitet nasa dva najveca kluba je nesto lepo, i naravno da treba medjusobno da se prepucavamo. U tome je čar. Ali sve u sportskom duhu, bez vredjanja i omalovazavanja. Ako cemo realno, niko nije zasluzio da dobije ovaj derbi, ali zvezda vec nekoliko godina pokazuje kontinuitet, pa i da je Linglong sklanjalica, ooet imate pečat u evropi.
б

бартендер

pre oko 3 godine

Е ако искусни Косановић каже онда мора да је тачно! Људи без икаквих успјеха у тренерској каријери доносе одлуке о развоју играча, ма дај... Барселони не треба правило да убаци неколико младих играча у тим, Дортмунду, Челзију... Једноставно, или си добар или ниси за амбиције клуба у ком играш... Николић је неспорно талентован, али толико је сигуран да ће играти због овог правила да једноставно не запиње, е то је контрапродуктивно. Каже Косан помислиће да нису добри јер су замијењени на полувремену... Не да нису били добри него су били трагични! Бори се сине, докажи да си бољи од Канге, истисни га из тима, а не овако! Бонус правило је катастрофално, као и правило о странцима!
B

Blajvčo

pre oko 3 godine

Apsolutno se ne slazem sa ovima koji mrze pravilo bonusa, tipa Stanoje, Kosan itd. Nasi treneri jureci rezultate i ostanak na klupi, furaju lose starije igrace cuvajuci svoje dupe, i talentovan decko ne moze ni da pokaze sta zna jer ne dobija sansu.
@

@blajvčo

pre oko 3 godine

Ima istine u tome sto kazes,nego, jesi li se ti oporavio od Ivanicevog nokauta u sredu 1:0 za Zvezdu? Vratismo vas na fabrička podesavanja! Ovo te namerno zezam jer si se ti stalno javljao sa tom forom. Vidis kolo srece se okrece. Sportski pozdrav od RedStar91
B

Blajvčo

pre oko 3 godine

Dao sam ti lajk, jer si kraljina. Pozdrav od grobara koji ne ide na tekme, vec navija od kuće. Ne volim sekte, a tribine su nam pune sekte. Pozz i sve najbolje.
A

AcoAco3333

pre oko 3 godine

Ukinuti bonus igrace! Ne treba neko da igra zato sto je mlad nego zato sto je najbolji na svojoj poziciji u timu! Nasi mladi igraci uopste nisu napredovali (pricam o Zvezdinim igracima) i kao da i ne planiraju da nesto rade po tom pitanju jer znaju da ce dovoljno da igraju posto dva mlada igraca moraju da igraju! Najvise su me razocarali Nikolic i Gavric! Ne rade na sebi, ne napreduju a godine prolaze... To je neprihvatljivo za mladog igraca! Njegos ce od svih njih da napravi neku inostranu karijeru ali od Gavrica i Nikolica tesko da ce nesto biti ako ovako nastave! Gavrica ove godine nisam ni jednom vidio da je napravio dribling i prosao igraca! On skakuce oko lopte, nesto se vrti i muva, dribla sam sebe i onda vrati loptu nazad! Pa ne moze tako majstore! Po meni Krstovic zasluzuje vise da igra jer nasi napadaci nisu nesto posebno dobri, iako se onaj Falcineli dize u nebesa a ne pamtim kad je dao neki vazan gol! Pavkov je za 3 klase bolji napadac ali je lijen i nece i to je nas a i njegov najveci problem! Igramo sa jednim napadacem a Falcineli ne moze da da vise od 1-2 gola na 10 utakmica u nasem prvenstvu! Sta nam vrijedi sto zna da se gradi i zadrzi loptu kad igra 30 metara daleko od gola i ne zna da udje u sansu za gol! Pavkov je gol masina ali je nazalost lijen i takav ce ostati do kraja karijere kako stvari stoje! Krstovica bi trebali vise da forsiraju u napadu jer nam treba napadac koji daje golove! Sa Krstovicem bi svi ostali igraci igrali na svojim pozicijama (Ben, Katai, Ivanic, Kanga)... Ovako kad nam igra Velja svi ostali igraci moraju da igraju na neprirodnim pozicijama i onda ni oni ne mogu da pruze ono sto znaju! To se sve vidjelo u prvom poluvremenu na derbiju! Nama igru organizuju Sanogo i Petrovic! Ispucavaju loptu na Bena koji je visok 160 cm! Ja ne znam sta je Stankovic htio sa onom postavom! Katai nije igrao na svojoj poziciji, Ben nije igrao na svojoj poziciji, Kanga na klupi... Totalna katastrofa trenera! Posle citam kako je sve krenulo na dobro jer su usli Kanga i Falcineli! Falcineli nije uradio nista i ne znam za sta je on zasluzan! A Kanga je trenutno pored Ivanica i Bena igrac koji moze da pokrene napad! Katai mi vise lici na vasarskog igraca jer ne moze da potrci 5 metara i igra u mjestu! Mogao bi i on malo vise da trenira ako me moje oci ne varaju! Primjetno je i da Borjan ima visak kilograma i da nije nesto siguran iako je imao onu odlicnu odbranu! Covjek ne moze da uhvati obicni centarsut, samo boksuje loptu! Iskreno sam razocaran igrom i mislim da ovo pravilo sa mladim igracima nema smisla! Nasi mladi igraci su lijeni i prebrzo umisle da su vec neki veliki igraci! Dajte Krstovicu sansu a Nikolica mozete i da prodate! Nadam se da ce neki novi momci da dodju i da pruze vise od ovih sto su trenutno tu! Imamo mi mnogo talentovane djece, samo sto vecinom sve ostane na talentu jer nisu spremni da rade i da napreduju!
K

Kostakurta

pre oko 3 godine

Ligu skratiti na 10 klubova sto pre, Partizan, Zvezda, Vojvodina, TSC, Cukaricki, Radnicki, Spartak, Vozdovac, Napredak i Novi Pazar, s tim sto sam zadnja 2 naveo zbog velicine gradova odakle dolaze a ne zbog kvaliteta koji trenutno nemaju, i da se sto pre probude centri poput Uzica, Cacka, Kragujevca, Kraljeva, da klubovi odatle budu superligasi ili u najuzoj konkurenciji za ulazak, ipak su to veliki gradovi a ne da se najvisi rang igra u kojekakvim Surdulicama, Ivanjicama i Palankama... Inace iz Ivanjice sam, ali realno Javorov stadion je ruglo, a od infrastrukture treba poceti. A pravilo o bonusima je smesno, ako ima kvalitet igrace pa taman bio 04,kao Belingem u Dortmundu
S

Slaninar

pre oko 3 godine

Navijacka misljenja ne treba uzimati ozbiljno, da su se navijaci crvenog blizanca pitali pre sest meseci oni bi oterali Milunovica i Ivanica a evo sad im najbolji igraci. Sad smetaju Petrovic i Nikolic a kada je Petrovic dao gol Gent-u bio je dobar. Bonusi nisu losa stvar ali smetaju klubovima koji dovode strance kao na traci. Sada je problem pravilo stranaca? To je koliko sam upoznat problem samo jednog kluba?!? Znaci to nije problem lige vec jednog izlovanog slucaja e sad sto se jedan klub pita vise od ostalih 19... Smanjenje lige na 12 klubova, ko ima finansije i infrastrukturu neka igra i tjt...
v

v1ad

pre oko 3 godine

Jos jedno glupo pravilo u nizu glupih pravila FSSa. Sluzi samo tome da se neki klinci izbace u izlog da menadzeri mogu malo lakse da ih prodaju (bar je to ideja). E sad, malo su to zajebali ovom odlukom da liga broji 20 klubova pa ne znam koji ce skaut da gleda Gavrica protiv Zlatibora ili Jovica protiv Backe. Pravilo naravno treba ukinuti jer se ne stvaraju na taj nacin dobri igraci, vec igranjem jakih utakmica a do njih se dolazi skracivanjem lige na 12 klubova (finansijski i organizaciono stabilnih), ukidanjem pravila o broju stranaca, boljim sudijama (koji razumeju igru). Do tada, ce biti ovako.
N

Nekac035

pre oko 3 godine

Smanji ti ligu, ukinuti pravilo stranaca, ukinuti bonus mlade igrace. Ako je mlad igrac talenat uvek ce igrati. I mlad igrac je sa 16, 17 godina sa 21 22 vec mora da pravi razliku ako je za fudbal a ne menadzerski igrac!
G

Gost recon

pre oko 3 godine

Klasicno menadzersko pravilo koje su uspeli da proguraju... I broj stranaca povecati obavezno pa zamislite da to pravilo o strancima vazi u Engleskoj ili Italiji, Nemackoj kako bi izgledali sastavi njihovih najboljih klubova....
P

Pod Hitno...

pre oko 3 godine

... smanjiti ligu na max 12 klubova, smanjiti bonus igrače ispod 21 godine u Super Ligi sa 2 na jednog, ali da bude na terenu tokom cele utakmice... U drugoj ligi 2 bonusa, ali ispod 20 godina, a u trećim ligama 3 bonusa ispod 19 godina, naravno tokom svih 90 minuta utakmice... Druga liga 20 klubova, a treće lige 18... Ovo držati bar 5 godina da vidimo rezultate i kako to funkcioniše.
b

bgcz

pre oko 3 godine

Samo jedna odbrana zvezdinih bonusa. Njegoš je tanak dosta, nema izražene karakteristike ni za defanzivnog ni za ofanzivnog veznog, ali se popravio za nijansu. Velja i gavric su dosta pali u igri. Oni nisu gurani toliko zbog bonusa, koliko zbog osveženja jer jesu jako lepo počeli karijeru u A timu. Od zimske pauze jesu gurani zbog pravila, ali to je samo nekoliko meseci. Pre toga su skroz korektno igrali za naše uslove. Erakovic je guran zbog pravila. A sada na derbiju nisu njegoš i velja izašli jer kao moralo da ispostuje pravilo nego zato što i jesu bili najgori. Jović iz partizana uopšte nije bio najgori na terenu ali je morao da izadje jer je partizanov po karijeri najbolji igrač upravo na toj poziciji (iako je smešan igrač, samo na brzinu otišao u liverpul). Problem bonusa je što je rizično gurati golmana, halfa ili beka bonusa jer su to bitne pozicije, pa je najlakše i ofanzivi i na sredini naći nekog, ali to su uglavnom i pozicije stranaca. Partizan ima dobrog nazad ali nije njihov igrač. S golmanom to nisu uspeli, ostalo su na pozicijama rezervisanim za strance. Fića stevanović nije guran zato što je bonus nego je doneo svežinu kad se pojavio i stvarno dobro igrao, sad je pao. Tako isto je sa gavricem.
M

Ma kakvi

pre oko 3 godine

Ukinuti pravilo o bonusima, skratiti ligu na 10 klubova( budimo realni za vise nemamo) I napraviti jaku drugu ligu. A ti jaci klubovi kao sto su zvezda i partizan nek naprave b tim koji ce da igra drugu ligu i eto...
S

Slaninar

pre oko 3 godine

Imaju B timove vec u drugoj i trecoj ligi.
D

Da druze

pre oko 3 godine

Da ali kad je prva liga od 20klubov sta mislis kakvi sve klubovi igraju u toj npr trecoj ili drugoj ... Kad se smanji liga na 10 onda i druga liga nece biti za bacanje a ta treba ce biti sada druga.... I.....
t

thrylos

pre oko 3 godine

A posebno pitanje je šta će biti sa tim silnim bonusima sledeće sezone kad prestare i dođu novi...
S

Slaninar

pre oko 3 godine

Pa bice prodati i onako ko ima kvaliteta ide brze bolje odavde.
R

RedStar91

pre oko 3 godine

Zvezdini bonusi nisu na nivou. Gavric je solidan samo na levom krilu ali tu igra Katai. Na desnom je los. Petrovic lossvuda. Jedino sto ima je solidnu brzinu i sit mu nije los. Sve drugo lose,pogotovo mu fali hrabrost pozrtvovanost kao i fudbalska inteligencija. Nikolic najbolji odnjih, ali samo nasvojoj poziciji centralnog ofanzivnog veznog.
3

32 titula

pre oko 3 godine

Tekst je fantastican i sta komentarisati posle ovoga.
N

Nenad1246

pre oko 3 godine

Već je bio taj eksperiment sa "b" timovima. Nije sjajno prošao, prekinuto je na pola sezone.
Z

Zvezda998

pre oko 3 godine

Skratiti ligu na 10 ili maksimalno 12 klubova, i uvesti pravilo da na pola od tih meceva moraju igrati bonus igraci, tako da mogu da se afirmisu protiv klubova kao sto su Cukaricki, Vojvodina i td, dok derbi jednostavno bss zbog tog samopouzdanja mogu da presede na klupi, ovako se ne dobija nista, dominiraju protiv Macve, Indjije, cim dodje jaci mec, nema ih.
g

ghost11

pre oko 3 godine

Ovo pravilo je strašno glupo. nismo mi toliko talentovana nacija koliko mislimo da jesmo. Cele godine se uigrava tim sa npr Nikolićem ili Njegošem i posle se to oseti u evropskim mečevima ozbiljnim. Najbolji moraju da igraju uvek i kraj priče
C

Covkins

pre oko 3 godine

Ukinuti pravilo bonus igraca kao i da se Evropčjani ne racunaju kao stranci, ili podici broj stranaca na 7-8

Mile Stručnjak

pre oko 3 godine

Smanjiti na jednog bonus igrača ili potpuno izbaciti to pravilo ali zato povećati dozvoljeni broj stranaca (npr. na 6)... A što se tiče lige za igrače do 21 godine, dobra ideja ali mislim da finansijski nije izvodljiva u ovom trenutku ali da bi svakako mogla da krene za godinu dana (sezona 2022/23)...
d

djspsi

pre oko 3 godine

Izvesti na poluvremenu.
G

Gost pp.

pre oko 3 godine

Totalna gluposr,na silu neko da igra,pa nek reorezentacija igra sa pet juniora a klubove pustite da igraju najbolji.Kako da budes ravnopravan sa nekim ko ima sve najbolje sto moze da se nadje u svetu a ti imas pet ogranicavajucih faktora?
K

Kibicer

pre oko 3 godine

Svakako u istoriju. Ali može liga mladih,ili kao i ranije. Tamo gde vide interes
K

Kordun

pre oko 3 godine

napraviti ligu u21 i problem rešen, igraće svi