Fudbaler Palmeirasa Gabrijel Menino (©Reuters)
Fudbaler Palmeirasa Gabrijel Menino (©Reuters)

Šta se desilo sa Palmeirasom?

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.04.21. | 23:06

Brazil, šampionat Paulista: Verdao posle sezone za pamćenje u novoj već izgubio u borbi za dva trofeja, a zbog obaveza u Kopa Libertadoresu na putu je da ostane bez pobede i po četvrti vezani put

Verdao je na vreme minule sezone shvatio da ne treba da ulazi u trku sa Flamengom, Internasionalom i Sao Paulom za titulu u Brazileirau, pa se posvetio borbi na dva preostala fronta. Došao je do istorijske titule u Kopa Libertadores, a potom se domogao i trofeja u Kupu Brazila. Abel Fereira je odradio strašan posao, ali pauza između dve sezone nije prijala Verdau ili je samo bila prekratka. Bilo kako bilo, rezultati su razočaravajući, a teško da će se to promeniti i večeras, kada sastav iz Sao Paula bude gostovao niželigašu Botafogu u šestom kolu šampionata Paulista (01.00).

01.00: (4,30) Botafogo (3,40) Palmeiras (1,80)

Izabrane vesti

Aktuelni prvak Južne Amerike je od starta novog ciklusa imao priliku da se bori za dva trofeja: u Rekopa Sudamerikani (kontinentalni Superkup) i Superkupu Brazila. Počeo je dobro, savladao osvajača Kopa Sudamerikane Defensu i Hustisiju u prvom meču finala i to na gostovanju u Florensio Vareli (2:1), ali je samo tri dana kasnije doživeo poraz od Flamenga posle slabijeg izvođenja penala u sudaru prvaka Brazila i osvajača Kupa. Utehu za izgubljen trofej u domovini trebalo je da pruži pehar međunarodnog takmičenja, ali je Defensa uspela da izbori produžetke na stadionu u Braziliji i da posle nove penal serije nanese poraz ekipi Abela Fereire, te je tako došla do još jednog istorijskog podviga.

Nakon serije bolnih neuspeha, Verdao je u velikom gradskom derbiju dočekao Sao Paulo. Pobedom u jednom od najvećih brazilskih duela trebalo je da okrene novi list, ali su Trikolori sa Morumbija produbili agoniju ljutog rivala i naneli mu novi poraz. Tako Palmeiras posle tri izgubljena meča gostuje ekipi Botafoga iz Ribeirao Preta. Niželigaš bi po svoj logici trebalo da omogući velikanu da se izbavi iz krize, ali će Fereira zbog gustog rasporeda morati da odmori određen broj prvotimaca, pa se pozitivan rezultat u šestom kolu Pauliste ipak dovodi u pitanje.

01.00: (1,60) Santos (3,70) Internasional Limeira (5,40)

Kako već u ponedeljak fudbaleri Palmeirasa putuju u Limu, gde ih u sredu očekuje prvi meč grupne faze Kopa Libertadores protiv peruanskog Universitarija, portugalski stručnjak će definitivno promešati karte. Brazilski Globo je došao do informacija da je Fereira u pripremi meča mahom koristio rezervne igrače. Procena je da bi postava trebalo da izgleda ovako (4-3-3): Vinisijus Silvestri; Garsija, Luan, Renan, Viktor Luis; Fabinjo, Patrik de Paula, Esteves; Đovani, Rafael Elijas i Vesli.

Botafogo je u tekućoj sezoni beležio svakojake rezultate, najpre je na startu Pauliste uzeo bod Sao Paulu, a onda izgubio od Guaranija, Ponte Prete i Feroviarije (čak 0:5). Pokazao je da bolje igra mečeve sa jačim protivnicima, pa je tako remizirao sa Santosom (0:0) pre nedelju dana, da bi minulog četvrtka došao i do trijumfa protiv Ituana (2:1). Zauzima treće mesto na tabeli Grupe A sa pet bodova, jedan manje od Santo Andrea (uz utakmicu više) i čak 10 od vodećeg Korintijansa. Verdao je takođe treći u svojoj grupi (C), iza Bragantina (17 bodova) i Novorizontina, do kojeg ima tri boda i utakmicu manje.

Nanizao je Palmeiras pet pobeda u međusobnim duelima sa sastavom iz Ribeirao Prete i to bez primljenog gola (četiri minimalca i jednom 2:0). Botafogo je poslednju put slast trijumfa u duelima sa velikanom osetio pre više od sedam godina (3:1).


tagovi

PalmeirasBotafogo SPPaulistaBrazilAbel Fereira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara