Komentari na vest

Šta Srbiji treba da zadrži 11. mesto na UEFA rang-listi koeficijenata? Da Gent ne podivlja na proleće!

G

Gost 123

pre preko 2 godine

Svuda na netu pishe da 11ti Tim na listi igra sa dva predstavnika u kfalivikacije za ligu prvaka nigde ne pise jedan direkrno u grupe?
S

Sladjann

pre preko 2 godine

Iako zadržimo to mesto!!!!nemamo mi treći tim kvalitetan ,tako da se sledeće godine opet vraćamo na staro,mnogo dobar tim mora biti osim zvezde ,partizana da bi nešto predstavljali u Evropi!!!!
P

Pametno

pre preko 2 godine

Lepa prilika da Srbija napravi ozbiljniju i jaču ligu s 12 klubova. Ali da se igra dvokružno, pa plejof i plejaut, a nikako trokružno.
U

Ue

pre preko 2 godine

I Škoti stalno igraju sa dva kluba,pa opet u prvih 10
R

Reseto

pre preko 2 godine

Zar nije Gent prejaki predstavnik Belgije koga niko ne može da pobedi? Ili bar neko ne može da ih pobedi?
R

Rodrigo

pre preko 2 godine

Treba to da i Partizan osvoji neki bod
S

SAD IL NIKAD

pre preko 2 godine

Cilj ne treba biti zadržavanje 11. mesta na proleće već za stalno, uz eventualni napredak. A za je potrebno ozbiljnije domaće takmičenje (s 10-12 ekipa) i barem još jedan klub koji će uz "večite" imati ozbiljnu ulogu u Evropi.
i

ivko svemirko

pre preko 2 godine

... treba da šamrok stanoje pokuša da pobedi nekog a ne da kao paraziti zive ne račun drugoga.
1

15880

pre preko 2 godine

i vi ste godinama ziveli na racun partizana
G

Gost samo gost

pre preko 2 godine

Samo da pustite da Zvezda igra jer od ostalih izgleda nema koristi.
d

darko75

pre preko 2 godine

Da mi novinari ne zamere, kritikujem jer volim Srbiju i imam želju da budemo uspešna fudbalska nacija. Zašto se ne skrati liga na 12? Zašto se ne ukinu bonus igrači i omogući veći broj stranaca? Zašto se ne profesionalizujemo i privatizujemo? Nema dugoročnog uspeha u Evropi u ligi nameštenoj za blizance i što više partijskih drugova po Srbiji, sa sistemom bonus igrača za izložbu menadžerima. A ekonomski tigar će valjda da obezbedi da bude u interesu kompanija da sponzorišu klubove, a da bi to bilo, mora sve da bude transparentnije i poštenije.
E

Evo objašnjenja

pre preko 2 godine

Što se tiče privatizacije niko ne brani klubovima da se privatizuju primer Čukaričkog, TSC, Voždovca... Naravno Zvezda i Partizan verovatno neće biti privatizovani bar ne u neko dogledno vreme jer to mnogima neodgovara počev od političara kojih u oba kluba ima dosta i samo su tu na platnom spisku da uzimaju pare isto ima i nazovi vođe navijača koji su to političkoj osnovi, zatim ima mnogo estradnih ličnosti koji su članovi IO ili UO kluba (Bora Čorba, Bajaga, Miroslav Ilić, Viktor Savić... na jednoj i Bjela, Nele Karajlić, Zorana, reditelj S. Dragojević, S. Trifunović... na drugoj, koji takođe su tu da od džebalebarenja uzimaju pare i da jednom ili dva puta godišnje glasaju dizanjem ruku). Naravno to nijedan gazda neće da finansira sve bi ih skinu sa platnog spiska. Drugo trebalo da bi imamo klubove koji imaju navijače to u Srbiji nemamo jer više od 90% stanovništva navija za Zvezdu ili Partizan lokalpatriotizam u Srbiji nepostoji, a kad nema navijača klubovi su takoreći na veštačkom disanju jedva preživljavaju prodavajući igrače večitim i čekati njihovu milostinju kad će da im daju neki novac ili prodajom u neki strani klub. Superligašima kapne i neki novac od TV prava i to je to. Strane igrače ali one kvalitetne mogu da priušte samo Zvezda i Partizan, donekle Vojvodina i Čuka (u strance neračunam crnogorce i srpske bosance, kao i Srbe sa stranim pasošem). Jednostavno bilo koji sistem takmičenja da se sprovede kvalitet lige ostaje očajan jer se nikad neće prenositi sem u regionu to jest nijedna zemlja nijedan sportski kanal neće otkupiti prava za prenos naše lige a to je jedno veliko merilo kvaliteta.
R

Ralence

pre preko 2 godine

Ono sto je sigurno je da ce biti naredna sezona vrlo, vrlo opasna. Ocekujem da se dodatno ulozi u Krusevac, TSC, Vozdovac, Cukaricki, pa zasto ne i u Metalac. Ovo pricam oz ugla da imaju stadione za Evropu i to bas tu Ligu konferencija, ili potencijalno Nis kao veliki centar, ali koji nema adekvatan stadion. Nekako su mi Cuka i TSC favoriti, imaju vec neke igrace i solidan sistem, u vrhu su svakako, ali bih opet vise voleo TSC u barazu za Ligu Evrope (99% u konferenciji jer tesko da bi prosli neki klub evropske srednje jacine), pa sto da ne, 3 predstavnika u Evropi. Sto se publike tice, politicki da se izgura Krusevac sa bas lepim stadionom bi isto bilo dobro... Da ne nagadjam puno, naredno prvenstvo ce biti vrlo zanimljivo i treba tada otvoriti 4oro oci da bude sto regularnije. Nije bitno za koga navijam, voleo bih neizvesnost da vidim do poslednjeg kola.
S

Sekula Colorado

pre preko 2 godine

Da se pitaju pravi navijači Partizana, svi bi potpisali da smo trebali ispasti namerno i da smo trebali izgubiti skoro sve utakmice u grupi , što da donosimo direktno mesto u lš crvenoj sekti i da im usrećujemo "šefa" kad se zna da nama nije dozvoljeno da budemo šampioni
9

951357

pre preko 2 godine

Vi možete da budete šampioni kad budete imali bolji tim. Sad ga nemate. Mislim da su ti Flora, Dubočica i Anortozis objasnili neke stvari.
i

ivko svemirko

pre preko 2 godine

Druze, zvezdi ovo nije poklonio vucic. Mislim da se slazes sa tim.
I

Iz sljivika

pre preko 2 godine

Poslednja recenica ogolila istinu srpskog fudbala.
M

Mutommbo

pre preko 2 godine

Sledeće godine preskačemo Rusiju, gube 12 bodova iz te sezone a mi samo 6. Verovatno da će nas Belgija prestići, ali u dve sezone 2023/24 i 24/25 imamo zagarantovanog u LŠ i
A

A jel

pre preko 2 godine

Pored grobara što su protiv Flore kisnuli nije berzan kompani pukla usred rupe od Mitlijenda ko da je Barselona iz najboljih godina ih razvali la i igrom i golom a još su 5 trebali da prime
a

aleksa101

pre preko 2 godine

Ovo nam nista ne vredi, ako se ostali klubovi ne spreme..
C

Commando121

pre preko 2 godine

Dajte ljudi vi ne znate pravila. Partizan u 1/16 donosi bodove za nacionalni a ne donosi za klupski. Procitajte pravila prepisana teksta.
m

miile

pre preko 2 godine

to sve važi za sledeću sezonu.....a posle....nema kajanja narednih 10
y

yorz

pre preko 2 godine

veliki uspeh, ali nažalost da izugramo i na desetu poziciju, nema treceg kluba iz nase lige koji moze proci trece kolo kvalifikacija, a dele se bodovi sa pet ucesnika!
д

д.г.

pre preko 2 godine

Треба да се запитамо на шта нам личи лига. Којих црних пет представника кад немамо ни трећег како треба.
Y

Yyy

pre preko 2 godine

Da je Partizan pobedio Floru i Anortozis 11. mesto bi vec bilo uveliko osigurano i jurila bi se Skotska.Sve se poklopilo u ovoj sezoni a najvise vrhusnki zreb pogotovo za Partizan koji je trebao bolje da se iskoristi ovu priliku i da nas zacemntira na 11 mestu!
p

pera trta

pre preko 2 godine

Ma ćuti, dobro što su i prošli grupu...
G

Gost23

pre preko 2 godine

A kad se setim najava da će Partizan imati u poslednja dva kola žetvu bodova, nasmejem se! Izvukli jedva jedan bod od Kiprana, pa i za to strepreli do kraja. Da je ušla ona povratna iz kornera u nadoknadi, taman bi se Grobari zaledili, a ser Stanoje od Šamroka i definitivno otišao sa klupe, koja mu postala teška! Ovako, čeka ih koliko vidim potop na proleće. Oterali Sumu najboljeg igrača, oterali Asana, Sadika prodali posle pola sezone i oslonili se na Miljkovića, Markovića, Jojica, Obradovića, gotovo pa propale "vedete" Partizana od pre nekoliko godina.
g

goust

pre preko 2 godine

Aj kad Gent bude gostovao u osmini finala LK, da im idemo ispred hotela i zviždimo i trubimo da ne bi mogli da spavaju.
f

fusbaler

pre preko 2 godine

sve je ovo lepo ali dzabe kad kod nas u ligi niko sem zvezde i partizana ne igra kvalitetan fudbal, mada i oni umeju nekad da kiksnu, sve bi to kratko potrajalo
N

Nije tačno

pre preko 2 godine

Neigraju u Srbiji Zvezda i Partizan kvalitetno nego glavnu ulogu igra novac iz od države tj napaćenog i gladnog naroda koji pune budžet i neregularnost takmičenja da isti klubovi koji su u dugovanjima blizu 100 mil evra (inače u javnosti se iznosi između 65 i 80 mil evra) mogu nezakonito da nastupaju u najvišem rangu (inače takvi timovi se izbacuju u niži rang primer Fiorentina, Parma, Katanija, Rendžers, Harts, Boavista...) bez ikakvih sankcija pa čak ni oduzimanjem bodova koji je normalan u svim zemljama. Siguran sam da kad bi i drugi timovi dobijali bar 10% posto od onoga što dobijaju večiti doprinosili bi bar 5x više. Sasvim je izvesno sledeće leto kad počinje prvenstvo u kojem srpski predstavnik verovatno imati direktnog predstavnika u LŠ večiti dovodi ogroman broj pojačanja a da će novac dotirati državna preduzeća pod moranjem da budu sponzori a to znači i enormna poskupljenja gasa, struje, grejanja. komunalija i ostalo, a dolaziće i do velikog broja otpuštanja radnika. Naravno svaki meč večitih će se budno pratiti i napadati sudije na sav glas, vodiće se bitka saopštenjima, a tek derbi će biti pravi rat na krv i nož kako na terenu tako i na tribinama a bogami i ispred i oko stadiona i nije isključeno da dođe do prekida utakmica.
n

nije tacno

pre preko 2 godine

ne lupetaj, da je tako odavno bi bili izbaceni kao Zvezda onomad...
N

Nije tačno

pre preko 2 godine

@nije tačno Kad smo pomenuo da UEFA može da izbaci Zvezdu i Partizan nisam mislio zbog dugovanja ili kršenja finansijskog ferpleja (zbog koga je Zvezda izbačena pre neku godinu) nego zbog incidenata navijača zbog kojeg su oba kluba zanjih 18 meseci već igrali 2-3 puta bez prisustvo navijača nego samo u prisustvu dece i verovatno će ubrzo uslediti izbacivanje. Politička situacija je takođe zabrinjavajuća i Belgijanci neće sedeti skrštenih ruku pokušaće na sve političke načine da utiče na UEFA da se Srbija i srpski klubovi izbace iz takmičenja, i ne samo Belgija, nego Ukrajina, Austrija, Švajcarska i naravno Hrvatska svi konkurenti za to mesto koje vodi direktno u LŠ. Inače UEFA nema prava da vodi takmičenja bilo koje evrospke lige niti da izbacuje timove iz lige to je je u nadležnosti nacionalne fudbalske federacije, UEFA može samo da kažnjava klubove ukoliko neispunajava ugovore tj ako redovno neisplaćuje plate igračima, trenerima ili klubovima iz kojih su doveli igrače i to samo ako se spor vodi pred arbitražnom komisijom UEFA. Činjenica zašto su Zvezda i Partizan superligaši a ne zonaši je to što nijedan domaći klub nijedan domaći igrač kojima klubovi duguju neće da se zamere večitima i da ih tuže UEFI nego štaviše opraštaju dug a mnogi klubovi su zbog toga ugašeni, nalaze se pred gašenjem ili se nalaze u nižim ligama. Isto tako UEFA strogo zabranjuje mešanje politike u fudbal a u Zvezdi i Partizanu kao i u FSS sede u upravi sve sami političari iz vladajućih stranaka i na to niko iz srpskog fudala nereaguje. Mislim na ljude iz struke. Da li ti je sad malo jasnije.
L

Lose novinarstvo

pre preko 2 godine

Nije tacno da Partizan ne moze da donese jos bodova za nacionalni koeficijent jer se svaka pobeda i neresena racunaju, a ne samo bonus poeni za prolaz dalje, ali tesko da moze da pobedi ikoga koga bude izvukao sto je neka druga prica.
д

д.г.

pre preko 2 godine

У плеј офу нема бодова.
C

Commando121

pre preko 2 godine

Ima u PO bodova za nacionalni a nema za klupski.
P

Prepoznavanje lica

pre preko 2 godine

Nasa liga nije jaka da bi bila na tom mestu. Vecina bodova osvojimo kroz kvalifikacije. Ako budemo imali jednog direktnog predstavnika u LS to je automatski 3000 bodova manje. Ko bude bio 3, 4 i 5 na tabeli nema sta da trazi u Evropi. Is padaju vec u drugom kolu. Od sezone kad budemo imali direktnog u LS racunajte na 3000 manje.
L

Lim

pre preko 2 godine

Zato.bi moralindrugi.klubovi koji igraju kv pobedjivati

Господин инжењер

pre preko 2 godine

Šta automatski 3 boda manje? Ulazak u grupnu fazu LŠ nosi 4 boda, bez obzira kako dođeš do grupe (koliko god da osvojiš u kvalifikacijama na kraju ti se pišu 4 boda). Bodova će biti manje, istina, ali samo zato što je užasno teško skupljati pobjede u grupi LŠ.
l

lol12

pre preko 2 godine

Ljudi opusteno.Genta moze pobediti svako.Dobro, mozda ne bas svako ali dvaki iole ozbiljniji klub