Stanković i dalje blista: Volim da pišem istoriju, zato nisam hteo da budem Juventusov deo

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.11.20. | 12:42

Prisetio se Mančinijevih reči, govorio o uspehu u Belgiji, brzini Genta, Njegošu Petroviću, prelaznom roku

Sadašnjost je blistava i sjajna, posebno posle trijumfa u Belgiji vrednog evropskog proleća. Ali način života je sasvim prost u Crvenoj zvezdi. Mora da se razmišlja o sutrašnjem danu, pa onom posle njega.

Crveno-beli sutra dočekuju rad (19 časova), ali ujedno već mogu da prave planove za naredni period. Trener Dejan Stanković će još danas moći da uživa u plodovima uspeha i istorijskim podacima. Crvena zvezda je u Belgiji vezala treći uzastopni trijumf, uradila je velike stvari za srpski fudbal, ispisala istoriju. I o tome je pričao mladi šef stučnog štaba srpskog šampiona.

Izabrane vesti

„Ne znam da li je Zvezda vezala tri pobede u Evropi od 1992. godine. Ja sam Zvezdino dete i to me čini posebno srećnim. Kada dođeš u jedan klub normalno je da sanjaš da ostaviš trag. Ja sam tek na početku, ali uporedio bih ovo sa periodom kada sam bio igrač. Bio sam u Laciju, pričalo se o Juventusu. Onda je došao Mančinii i rekao mi: Šta ćeš tamo, bićeš samo deo“. Idi negde gde ćeš pisati istoriju. Ja sam to uvek želeo. Da pišem istoriju“, rekao je Dejan Stanković.

Svi su apostrofirali da je Crvena zvezda u Belgiji odigrala taktički odlično. Povremeno defanzivno, ali vrlo disciplinovano.

„Ne možeš uvek da budeš isti. Nekada moraš da se prilagođavaš rivalu. Da smo stali i izašli visko napadači Genta bi nas kaznili. Brži su od nas. Zašto bismo im dali mogućnost da koriste najjače oružje? Pokušali smo da im usporimo napade, i da im zatim oduzmeš loptu u sredini. Ako to nisi uspeo onda moraš da se vratiš u kompkatan blok. Nekada je lepše trpeti i pobediti, nego biti fenomnelan u polju i izgubiti“.

Mnogo lepih stvari je uradila Crvena zvezda. Blizu je ulaska u top 50. klubova Evrope. Ali Stanković tvrdi da njegov tim nije rekao poslednju reč.

„Gledao sam, video sam da se približavamo koeficijentima koji su nam potrebni za narednu godinu. Zvezda je uradila fenomenalan posao za srpski fudbal. Jako sam ponosan na to. Gledaću da i dalje budemo pravi. Ali da idemo korak po korak. Srećan sam zbog igrača . Dali su više od 100 posto, to je njihova čast. To je naplata njihovog rada rada, odricanja, karantina. Dobili smo ozbiljan tim, klub sa odličnim igračima. To je potvrda da mi možemo mnogo. Ne želim da kažem da smo zadovoljni tom pobedom. Hoću da vidim koliko možemo, i zato nisam stavio tačku“.

Upitan je Stanković o planovima za prelazni rok, te da li očekuje poklone pretpostavljenih.

„Ja ne mogu da pričam o igračima koje nemam. Ja hoću samo da mazim i pazim momke koji su ove sezone sa mnom. Znam kolike su veličine od ljudi. Pokazalo se u Gentu da čovek pravi veću razliku na terenu od igrača. Pričaćemo o pojačanjima. Ima vremena. Korona diktira tržište, mnogo se novca izgubilo na globalnom nivou. Ali bićemo spremni da izmislimo nešto mnogo lepo za Zvezdu“.

Pečat trijumfu u Gentu dala je dobra partija Njegoša Petrovića.

„Njega je zaslužio to. Kada sam došao imao je ozbiljan uspon. Znao on i sam da je posle došlo do stagniranja. Sada ponovo ide gore. Posebno kada je glava u pitanju. Ne sumnjam da će Njega napraviti zdravu karijeru“.

Crveno-beli moraju da se prestroje na domaći front. Sutra ih očekuje duel sa Radom. Ponovo Stanković ima velike kadrovske probleme. Teško će u sastavu biti Marko Gobeljić, dok će van protokola ponovo ostati Kanga, Katai i Rodić.

„Fizički smo ostavili sve na terenu u Belgiji. Drugi segment je psihološk i i emotivni. Ispraznili smo se. Imali smo kiks protiv Javora u sličnoj situaciji, tako da znamo šta nam je činiti. Pristup je mnogo bitan. Ako je pristup pravi rezultat neće da izostane. Igra posle ovakovg ritma ne može da bude briljantna. Ali ne želim da razmišljam ni o čemu drugom osim o tri boda“, jasan je Stanković.

 


tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara