Stanković posle potpisivanja pričao o Kolarovu, Krstičiću i Prijoviću: Vrhunski igrači, jaka imena, jake plate...

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.05.21. | 16:48

Trener crveno-belih ponosan zbog produžetka saradnje do 2024. godine

Crvena zvezda je danas zvanično počela pripreme za novu sezonu. Produžetak saradnje sa Dejanom Stankovićem skinula je sa dnevnog reda važnu tačku ambiciozne misije vezane za novi napad na Ligu šampiona.

Srpski šampion će sa starim trenerom krenuti u nove izazove. Zadovoljno je klupsko rukovodstvo, zadovoljni su i navijači, ali zadovoljan je i Dejan Stanković. Novi ugovor, pod znatno povoljnijim uslovima, gleda kao na nagradu za kontinuitet dobrih igara crveno-belih u ovoj sezoni.

Izabrane vesti

„Osećam se jako ponosno, ali ovo ne bih mogao da uradim sam. Moralo je mnogo kockica da se složi. Pre svega moram da se zahvalim klubu na šansi, potom strpljenju kada sam ja u pitanju. Ne bih uspeo bez zlatnih momaka i stručnog štaba, bez medicinskog tima. Mnogo toga smo prošli tokom ovih godinu i po dana. Bez svih koje sam nabrojao, ovaj produžetak ne bi bio ovako lep“, rekao je za Zvezdinu televiziju Dejan Stanković.

Kada je stigao na Marakanu bilo je sumnjičavih komentara, možda i logično, pošto je bivši vezista Intera i Lacija bio tek na početku karijere. Start je bio nešto sporiji, ali je ova sezona bila furiozna. Za veliko zadovoljstvo navijača.

„To je sve proces, dug proces. U ovom klubu moraš da se boriš i dokazuješ. I to navijač Crvene zvezde zna da prepozna. Oni su me prepoznali kao klinaca igrača, i sada drugi put. Bilo je mnogo znakova piitanja kada sam došao, da li ću sagoreti ili pregoreti. Zvezda ti daje zahtevan put. Svaki dan je novo dokazivanje. Žao mi je što Marakana nije uspela da nam pomogne. Igrali bismo još bolje. Jedva čekam da se navijači vrate i aplauztom dočekuju momke“.

Pod Stankovićevim vođstvom Zvezda je ove sezone doživela samo jedan poraz, protiv Hofenhajma u Nemačkoj.

„Ja sam bio u prednosti, bio sam u ovom klubu. Znam šta je Zvezda, gde mora da bude? Pre godinu dana smo izašli, i stavili pred nas ozbiljne ciljeve. Svestan sam da je to jedan ciklus, uskoro ulazimo u nove zahteve. Navikao sam da radim i igram pod pritiskom, Zvezda me je naučila kako je pobeđivati. Biće i teško u narednom periodu, ne može stalno da bude lepo. Ali mi ne znamo koliki je potencijal ove ekipe. Sigurno je da ćemo i dalje dizati lestivcu“.

Upitan je i kako su tekli pregovori sa Zvezdom.

„Lepo je pregovarati sa Zvezdom. To mora da se završi na obostrano zadovoljstvo. Obe strane su želele da se saradnja nastavi. Nije tu bilo nekih začkoljica i problema. U par dana smo sve završili“.

Zajedno sa Stankovićem u klubu ostaju i njegov stručni štab. Nije želeo da priča o finansijskim detaljima ugovora.

„Da se malo našalim i kažem da me novac neće pokvaritii“.

U slučaju da odradi ugovor do kraja Stanković bi postao najdugovečniji trener u novijoj istoriji Crvene zvezde.

„Ne bih potpisivao da ne mislim da radim dugo u Zvezdi. Ali ja sam realista. U fudbalu može svašta da se desi. Nema novca koji bi me opstavio u Zvezdi, ako ne vidim da postoji projekat. Isto tako ne postoji novac koji bi me odvukao od Zvezde. Logično je bilo da neko prepozna sve ono što smo radili“.

Spontano se dotakao i interesovanja Sampdorije.

„Bilo bi čudno da neko nije primetio šta smo sve uradili. I ja i klub. Radili smo na pravljenju igre, rezultatima... Uvek prija kada se neko interesuje. Ali to je sada iza nas“.

Stanković je potpisao produženje i možda još više otvorio vrata Marakane Krstičiću, Prijoviću i Aleksandru Kolarovu.

„Ne znam šta bih rekao i odgovorio. To su vrlo važne operacije u fudbalu. Pričamo o ozbiljnim momcima, vrhunskim igračima i ozbiljnim platama. Za sada sam zadovoljan ovim što imam, gledaćemo da svi ostanu. Meni ne trebaju imena, nego ljudi i fudbaleri. Biće mi potrebni momci koji znaju da iznesu pritisak“.


tagovi

Dejan StankovićAleksandar KolarovAleksandar Prijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara